Ekonomi Yastık altı döviz TL’ye dönüşmeli

Yastık altı döviz TL’ye dönüşmeli

14.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan döviz kurlarındaki yükselişle ilgili olarak, “Kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin. TL’ye dönüştürsün. Piyasalar çok daha rahatlayacaktır” dedi

Yastık altı döviz TL’ye dönüşmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ben milletime çağrıyı tekrar ediyorum. ‘Kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin. Bunları TL’ye dönüştürsün’ diyorum. Eğer bunlar TL’ye dönüşürse inanıyorum ki piyasalar çok daha rahatlayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin döviz kurlarındaki yükselişle ilgili soruya şu karşılığı verdi:

“Bizimki med cezir hareketi gibi oldu. Bir konuşma yapıyorsunuz. Bakıyorsunuz ki bir konuşmada hemen iniveriyor. Sonra tekrar çıkıveriyor. Bu hafta ekonomideki, gerek hükümetteki arkadaşlarımız gerekse de benim Cumhurbaşkanlığındaki danışmanlarım tekrar bir değerlendirme yapacağız. Burada ürkecek herhangi bir şey söz konusu değil. Ben milletime çağrıyı tekrar ediyorum. ‘Kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin. Bunları TL’ye dönüştürsün’ diyorum. Eğer bunlar TL’ye dönüşürse inanıyorum ki piyasalar çok daha rahatlayacaktır.

Haberin Devamı

Yerli parayla ticaret

Mesela piyasada TL’ye yüklendiler, bir stabil hale geldi. Bunu tekrar yaparsak çok daha stabil olacak. Maliye Bakanlığımızın başlattığı bir kampanya var. Bu kampanyada da bayağı ciddi bir geri dönüşüm oldu. Şu anda da beklentiler bu noktada gayet yüksek. Bundan sonra da bunun geri dönüşünü bekliyorum.

Daha ileri gidiyorum. O da şu, yerli parayla ithalat ve ihracatın yapılması konusunda şu anda anlaşmaya vardığımız ülkeler var. O başladığı zaman döviz kurunun baskısı yerli para üzerinde ciddi manada azalacaktır diye inanıyorum.”