Gündem Yatakta gördüğü için öldürdük

Yatakta gördüğü için öldürdük

08.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zanlıların minik Enes’in cesedi bulunmasın diye üç kez yerini değiştirdiği iddia edilirken, savcılık çocuğun canlı olarak gömülme ihtimalini araştırıyor

Yatakta gördüğü için öldürdük

Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Güllüce köyünde kaybolduktan sonra öldürülen 6 yaşındaki Enes Tosun’un yengesi Güneş Tosun, sevgilisi Ahmet Tosun ve kocası Mahmut Tosun tutuklandı. Minik Enes’in yengesini sevgilisi ile birlikte yatakta gördüğü için öldürüldüğü ortaya çıkarken çuvala gömüldüğü sırada sağ olup olmadığının belirlenmesi için adli tıp raporu bekleniyor. Zanlıların arama çalışmaları sırasında köpekler tarafından bulunmaması için de üç kez çukurun yerini değiştirdikleri öne sürüldü.

Haberin Devamı

Bahar-Metin çiftinin oğulları Enes, 29 Haziran’da kaybolmuş ve cesedi 4 Temmuz Cumartesi günü akrabasına ait bahçede gömülü halde bulunduktan sonra yengesi Güneş Tosun tutuklanmıştı. Dün gözaltına alınan baba Metin Tosun’un amcasının oğlu Mahmut Tosun, Mahmut’un eşi Güneş Tosun, Mahmut’un kardeşi Mehmet Tosun, akrabaları Ahmet Tosun savcılıkta üç saat ifade verdi. Mahkemeye sevk edilen zanlılar Güneş Tosun’un sevgilisi Ahmet Tosun, “canavarca hisle adam öldürmek” suçundan, diğer zanlı Güneş Tosun’un eşi de “tedbiren” tutuklandı. Şüpheli Mehmet Tosun ise serbest bırakıldı.

‘Şaka yapıyorum’ dedi

Yenge Güneş Tosun ilk ifadesinde, evlerine gelerek oyun oynayan Enes’i yaramazlık yaptığı için ittiğini kafası duvara çarpınca bayıldığını, korkup bahçeye gömdüğünü iddia etmişti.

Haberin Devamı

Güneş Tosun, savcılıktaki ifadesinde ise akrabaları olan Ahmet Tosun ile gönül ilişkisi bulunduğunu Enes’i de bu ilişkiyi gördüğü için öldürdüklerini itiraf etti. Olay günü minik Enes’in kendi çocuklarıyla oynamak için eve girdiğini ve kendisi ile sevgilisini yatakta yakaladığını söyleyen Güneş Tosun vahşeti şöyle anlattı:

“Enes bizi Ahmet Tosun ile uygunsuz şekilde gördü. O esnada Ahmet, Enes’i yakalayıp önce yazmayla bağırmaması için ağzını kapadı. Enes, ‘Beni bırakın’ diye ağlayınca Ahmet Tosun, ‘Şaka yapıyorum, sana bir şey yapmayacağım’ dedi. Ben de kendisine ‘Öldürme, benim de çocuğum var’ dedim. O da bana ‘Artık geri dönüş yok, sen çık dışarıda kuyu kaz’ dedi. Ben kuyu kazıp içeri girdiğimde Enes’in cansız bedeni ile karşılaştım. Ahmet Tosun bana ‘Ben çıkıyorum, şüphe çekmeyelim. Sen de cesedi bir şekilde ortadan kaldır’ dedi. Ben de Enes’i evin önündeki patates bostanına gömdüm.”

Ahmet Tosun ise suçlamaları kabul etmedi ve “O gün orada değildim, bunların tamamı Güneş Tosun’un uydurmasıdır. Aramızda cinsel ilişki olduğu doğrudur” diyerek kendini savundu.

Güneş Tosun’un eşi Mahmut Tosun verdiği ifadede, “Eşimin herhangi bir hareketinden şüphelenmedim ancak eşimin beni aldattığına dair kuşkularım vardı” dedi.

Haberin Devamı

Öldürülmeden mi gömüldü?

Ölüm nedeni kesin olarak belirlenemeyen Enes’in beyin dahil tüm organlarından patalojik inceleme için örnekler alındı. Çuvala konulduğu için nefes borusundan toprak çıkmayan Enes’in, öldürülmeden gömülebileceği ihtimali üzerinde duruluyor.