Ege Yaz günlerinde boğaz enfeksiyonuna dikkat

Yaz günlerinde boğaz enfeksiyonuna dikkat

24.06.2017 - 05:35 | Son Güncellenme:

Prof. Vedide Tavlı, bakteriyel boğaz enfeksiyonlarının 5-15 yaş arası çocuklarda çok görüldüğünü, zamanında tedavi edilmezse kalp sağlığını riske attığını söyledi

Yaz günlerinde boğaz enfeksiyonuna dikkat

ÖZEL İzmir Gazi Hastanesi’nden Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vedide Tavlı, halk arasında eklem romatizması olarak adlandırılan hastalığın bağışıklık sisteminin yanılsamasına bağlı bir komplikasyon olarak oluştuğunu belirterek, “Enfeksiyonun belirtileri arasında bademcik ve boğazda kızarıklık vardır” dedi.

Haberin Devamı

Ateş yükselmesi

Bu mikrobun genellikle insandan insana temasla, tükürük ve burun salgıları ile geçtiğini belirten Prof. Dr. Tavlı, şu açıklamalarda bulundu: “Salgınlar özellikle kalabalık ortamlarda; okullarda veya aile içerisinde hızla yayılabilir. Boğaz ağrısı, 38,5 derecenin üzerinde ateş, titreme ile yükselen ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, halsizlik, baş dönmesi hekime gitmek için yeterli nedenler arasındadır. Hastalığın tedavi edilmemesi durumunda kalp romatizması, eklem romatizması görülme olasılı artar. Bu durum, genellikle enfeksiyon geçirildikten 4 ila 6 hafta sonra karşımıza çıkabilir. Bu nedenle akut dönemdeki tedavinin doğru yapılması önemli ve gereklidir. Bu hastalık ihmale gelmez.”