Gündem Yazar Afet Ilgaz vefat etti

Yazar Afet Ilgaz vefat etti

17.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kısa bir süre önce Bağcılar Hospitalist Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan 78 yaşındaki yazar Afet Ilgaz, dün hayatını kaybetti.

Yazar Afet Ilgaz vefat etti


Yazar için 18 Ocak Pazar günü Kocamustafapaşa Sümbül Efendi Camii’nde öğle vakti cenaze namazı kılınacak. Ilgaz’ın cenazesi, Yedikule Mezarlığı’nda defnedilecek.
Yazar, 1970’te yazar Rıfat Ilgaz’la evlenmeden önce öykülerini Afet Muhteremoğlu adıyla yazdı. 2 Ocak 1937’de Çanakkale’nin Ezine ilçesinde doğan yazar, Çapa Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Klasik Diller Bölümü’nü bitirdi. İzmit’te başladığı Türkçe öğretmenliğini kısa bir süre İstanbul’da sürdürdü. Sahibi olduğu bir anaokulunda öğretmenlik ve yöneticilik yapan yazar, soyadını taşıyan bir kitabevi açtı. Sanat hayatına, İstanbul dergisinde yayımlanan öyküleriyle başladı.
1971 yılında Rıfat Ilgaz ile olan evliliğinden Defne adını verdikleri kızları doğdu. O yıl Rıfat Ilgaz, Sınıf Yayınları’nı kurdu. Afet Ilgaz, daha sonra Rıfat Ilgaz’dan ayrıldı. Afet Ilgaz’ın Haluk ve Uğur Çırakman adlarında da iki oğlu var.
Yazarın hikâye ve yazıları İstanbul, Yücel, Varlık, Yeditepe, Türk Dili dergilerinde yayımlandı. Uzun yıllar Milli Gazete’de köşe yazarlığı yapan Ilgaz, 2010’dan bu yana Yeniçağ gazetesinde yazıyordu.