Ali Tufan Koç

Ali Tufan Koç

alitufankoc@gmail.com

Tüm Yazıları

Amerikan moda dergisi ‘W’nun eylül sayısındaki mülakat gösteriyor ki, Demet Müftüoğlu çok çalışıyor, hem de çok. Ülkesini tanıtacak diye yapmadığı kalmamış!

Demet Müftüoğlu ve eşi Alphan Eşeli’yi Alem/Hello okurları yakından tanır. Geçmişinde Vakko deneyimi olan Müftüoğlu ve diplomat oğlu Eşeli, son birkaç yıldır düzenledikleri İstancool festivaliyle gündemde. Hani şu dertlerinin aile albümüne dünya çapında bir ünlüyle yanak yanağa çektirdiği bir poz daha mı eklemek, yoksa ‘Bir başkadır benim memleketim’ tonlarında kültür ateşeliğine mi soyunmak, kestirmenin zor olduğu hadise. Dünyaca ünlü Amerikan moda dergisi ‘W’nun eylül sayısında, kendisiyle yapılmış iki sayfalık tefferuatlı mülakat gösteriyor ki, Demet Müftüoğlu çok çalışıyor, hem de çok. Ülkesini tanıtacak diye yapmadığı kalmamış.

Turkish delight!
Yazı, uluslararası arenada başarı yakalamış, yabancı basının radarına takılmış her Türk kadını için atılan o bayat ve oryantalist tabir ‘Turkish Delight’ başlığıyla servis ediliyor. Santim santim hesaplanarak çekilmiş açılış karesinde Demet Müftüoğlu, Boğaz’da seyir halindeki teknesinde, kaptanın hemen yanında, gözlüğünün arkasından uzaklara, çok uzaklara bakıyor. Resimaltı, fotoğraftan daha da havalı: “Müftüoğlu, her gün işe Boğaz üzerinden, teknesiyle ulaşıyor.” Mülakat esnasında da Boğaz trafiğinin nasıl da yorduğundan, tekneleri olmasa bir İstanbul’da semtlerarası yolculuğun saatler sürdüğünden bahsediyor.

Acaba Courtney Love’a ne demiştir?
Bu yıl yabancı ortakları Jefferson Hack ve Pablo Ganguli olmadan, karı-koca ilk kez düzenledikleri Istancool’da Karl Lagerfeld ve Riccardo Tisci gibi VIP isimlerin gelişlerini son dakika iptal ettiklerini öğreniyoruz yazının devamında. Mülakat sayesinde eski defterler açılmış, Müftüoğlu İstanbul’da ağırladıkları ünlü isimlerin kulağını çınlatırken konu dönüyor dolaşıyor Kurt Cobain’in eski eşi Courtney Love’a geliyor. İki sene evvel İstancool kapsamında ağırladıkları Love, panel öncesi Müftüoğlu’na, karşılarındaki Eşeli’yi gösterip “Bu adamla yatmak istiyorum” dediğini anlatıyor. Müftüoğlu’nun nasıl bir tonda “O benim kocam ayol” dediğine dair bir bilgi yok. Tek bildiğimiz, festival sonrası Eşeli’nin Courtney Love’ın ‘Samantha’ klibi için yönetmenlik koltuğuna oturmuş olması. Neye niyet, neye kısmet.

Çiftin üstlendiği misyon/soyunduğu rol, kuşkusuz İstanbul’un imajını global düzeyde parlatacak. Kendi yaşamlarından parmak ısırtan anektotlar aktaran röportaj sonrası insan sormadan edemiyor: Çiftin tüm amacı, tüm bu etkinlikler/uğraşlar üzerinden kendilerini dünya jet setine mi kabul ettirmek olabilir mi?

Haberin Devamı

RHCP KONSERiNDE iÇKi iÇMENiN BEDELi 850 TL

Haberin Devamı

Başlık, kapalı alanlarda sigara yasağı sonrası her işletmenin duvarına çakılmış ‘Sigara içmenin bedeli 682 lira’ türevinden bir uyarı ya da yaptırım değil. 8 Eylül’de, santralistanbul’daki kuvvetli ihtimal son ‘baba’ konser, Red Hot Chili Peppers’ı elde içki izlemenin tek yolu 850 TL karşılığında Diamond Platform VIP bileti satın almak. Malum, konser boyunca santralistanbul’daki hiçbir bar istasyonunda içki satışı yapılmayacak, kampüs sınırları içindeki işletmelerin içki ruhsatı çoktan iptal. Diamond Platform VIP biletinin tek işe yarar tarafı, sınırsız içecek ve kokteyl servisi değil. Sınırsız yiyecek de verilecek, özel otopark alanı/konseri en önden izleme gibi ayrılacaklı hizmetler de sunulacak. ‘Catering’ başlığı altında verilen içki servisinde herhangi bir kural ihlali yok, VIP olduğunuz sürece çözüm çok.