Ali Tufan Koç

Ali Tufan Koç

alitufankoc@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türk insanın davetiyelerin alt kısmına iliştirilmiş ‘dresscode’ tanımıyla imtihanı, AB müzakere sürecinden farksız bir durum: Doluya koysan almaz, boş koysan dolmaz. Ne desen olmaz, ne yapsan olmaz. ‘Smart casual’ denen hadise hâlâ pek çok davet insanı için kafa karışıklığı, anlam/anlatım bozukluğu, hatta davete katılmama sebebiyken, geçenlerde mailime düşen bir davetiye sayesinde yeni bir ‘dresscode’ tanımıyla tanıştım: ‘Fashionable intellectual’. Online şehir/moda/kültür/fotoğraf dergisi Magger.com’un salı gecesi
W Lounge’da gerçekleşecek lansman gecesi için öngörülen ‘dressccode’ bu. Magger.com, ilk çıktığı vakit, yine bu köşede, “Tıklamadan geçmeyiniz” başlığı altında incelenmişti. Dergi nefis. Girin, tıklayın, karışın, karıştırın. Partisine gelince... ‘Dresscode’ ibaresini görüp panikle karışık hafif bir endişe yaşamamla, derginin yaratıcısı/partinin sahibi Lisya Kalma’ya ulaştım, bana söz konusu tanımı açıklamasını istedim. “Fashionable intellectual, Magger’ın okuyucu kitlesi. Hem modayı takip ediyor, ‘stylish’ giyiniyorlar, hem de enteller; okuyor, geziyor, araştırıyorlar...” “Modadan anlayan, stil giyinen entellektüel adama denirmiş demek” diyorum içimden. Ben iyisi mi her derde deva, ‘The siyah ceket’imi kuru temizlemeye vereyim şimdiden.

HAFTADAN SARKANLAR: EN ‘TUHAF’ HATA, EN ‘GARiP’ iSTEK

*Salı günkü yazıda sezonun en tuhaf en’lerini sıralarken ‘tuhaf’ bir hataya imza atmışım, “En ‘sahi ne oldu oraya?’” başlığı altında Harbiye’deki Ruj’dan bahsederken, mekanın adını Rouge diye yazmışım. Hatamızı düzeltelim, eleştiri okları doğru adrese gitsin. Adı yazıya karışan Mehmet Yalçın ve restoranı Rouge’a en içten özür dileklerimizde...
* Haftadan sarkan konulara devam. Yine geçen haftaki yazıda haziranda gerçekleşecek Club to Club festivali vesilesiyle bu köşeden yükselen soru şuydu: “Herkesin özgürce dans edebileceği bir dünya için, kulüplerde özgürce dans etmek için ne yapmalı?” Gelen yanıtlar pek fantastik: “Sıfır hareket eden kulüpten çıkarılsın.” (N.A.), “Dans ederken yapılan ön sevişme maruz görülsün”
(L. T. G.)...

PAZAR NEŞESi: YEMEKLER SAHADA


Malum, bu hafta sonu futbolla yatıp futbolla kalkacağız. Futbola dair en abudik geyikler havada uçuşurken Yemeksepeti’nin orijinal duyurusunu “Paylaşmadan geçmeyin” diyorum: “Lahmacun sağdan ortaladı. Pizzadan sert bir şut; kaleci imam bayıldı ve Goooool! Çiğ köfte topu kaptırdı, kadınbudundan inanılmaz çalımlar. Pekin ördeğiyle karşı karşıya, çok sert vurdu ama daha öncesinde haydari ofsayt bayrağını kaldırıyor! Bu esnada ‘sahan’ karıştı... Ezme yerde acıyla yuvarlanıyor, topsuz alanda kendisine şakşukanın yumrukla müdahalesi var. Çizburger şakşukayı kırmızı kartla sahanın dışına gönderdi. Yemeksepeti, ‘acılı’ ezmeye ‘sahan’ içinde acil müdahalede bulunuyor...”