Aziz Kedi

Aziz Kedi

azizkedi@gmail.com

Tüm Yazıları

- At, eşek, martı etinden döner bitmiştir. Vatandaşın egzotik hayvan yeme hakkı yok mu kardeşim?! Koala döner. Yarım ekmek dodo kuşu artı ayran iki buçuk!
- Taciz serbest bırakılacak. Kadınlar yasak. Sorunun çözümü bu denli basit. Kadınların Taksim gibi açık alanlara çıkması sona ermiştir. Git Abdi İpekçi Caddesi’nde yoğuş. Polise vur emri verilmiştir.
- Avrasya Maratonu yılda üç yüz gün yapılacaktır. Şimdi şöyle: Boğaziçi Köprüsü araç trafiğine açıkken, İkinci Köprü sadece yayalara açık. Her gün Avrasya Maratonu yaparsan vatandaş işine koşa koşa gider. Çita gibi. Resmi tatillerde koşmak isteğe bağlı.

Haberin Devamı

Atatürk Kültür Muhallebicisi
- Asfalt nedir ya? Bütün çevre yolları ahşaptan yapılacaktır. Bir tek yağmurda şişer, az da gıcırdar. Onun dışında yok çukur oldu, yok kaygan oldu filan bitti. Bi de izmarit atarsan yanma riski olur. O kadar risk dedemde de var!?
- Tarihi AKM binası komple Saray Muhallebicisi olacak! Bir turist oraya gelse şimdi, “Bu ne ya ne çirkin bina?” demez mi? O yüzden işte işletmeye açacağız. Ha, baktın çok tepki geldi, o zaman ismi ‘Atatürk Kültür Muhallebicisi’ oluverir, böyle mis gibi kapanır konu.
- Taksiciye zorla yolcu alma uygulaması gelecek. Mesela adam baktı yol kenarında yürüyorsun; taak diye çeker seni içeri. Piton avını sarmalar gibi alır arabasına. Çünkü seçme şansın olursa minibüse biniyosun ya cimri fakir gibi?! Yok ya?! Adam seni ücreti mukabili atıyor istediğin yere. Dünyanın en yaygın şeyi bu dünyanın her yerinde?
- Süleymaniye Camii’ni camiye çevireceğiz!! Evet! Görkemli bir tören yaparız. Top dağıtırız! Bazı talihlilere sahra topu dağıtırız hatta. Kimse çakmaz bence. Çünkü “Kültür başkentiyiz, bize bu YAKIŞIR!” gibi bağırırız! “Ama mama” diyen olursa kulağına hoparlörle bağırırız, tazyikli su fışkırtırız. Süper puandır bu.

Dikey metro
- Galata Kulesi var ya... Onu bana benzeyen bir balonla kaplıyoruz. Ağzı, yüzü, bıyığı felan aynen ben. Bunu düşün, gözünün önüne getir. Tee Kartal’dan, Ümraniye’den görürsün. Düşün böyle rüzgarla hafif hafif sallanıyor. Bunu bir Norveç’li görüyor, “Norskk trö gnörrksssk??!!” diyor herif. Ahaha inanılmaz ya :)
- Metroyu sağa sola, yana filan uzatamıyoruz. Uzatabiliyor muyuz? Hayır! O zaman dikey metro diyorum! Zemin etütlerine baktırttım; Osmanbey’den girersin dümdüz aşağı doğru, on iki kilometre sonra magma! Vatandaş bunu görsün, bilsin, hissetsin istiyoruz. Adamın metrosu yok ışın hızıyla gidiyormuş yok bilmemne! Senin metron kürre-i arzın merkezine seyahat edebiliyor mu babası? Neydi o katmanın adı, kolonosfer mi ne?!
- ‘Gece hayatı’nı ‘İkindi hayatı’na taşıyoruz. Ortaköy, Kuruçeşme, Bebek vesaire, bu iğrenç yerler akşam yedide paydos! Finito! Çikita! Ne park sorunu ne bi şey. İşsiz kalan valeleri baleye yöneltiyoruz. Sil bunu. Şaka yapmaya gayret ettim.
- Gecekonduları bir anda yok etmeye ne dersin? Öyle yıkarak, kırarak filan değil! Ne demek o?! Bütün gecekondu semtlerinin üstüne orman desenli branda atıyorum. Sordurdum bunun ederini, Vietnam’dan, Endonezya’dan fiyat aldım. Güzel, hesaplı. Yukarıdan bakıyorsun, Küçükarmutlu Sherwood Ormanı gibi. Tridiyle nehir bile veririm araya.


Bunları Biliyor muydunuz?
Hande Yener’le Demet Akalın aynı kişidirler. Ve asıl isimleri Binnur Erkuş’tur.
Köpeklerden çok korkan Alişan, evinde yetişkin bir komodo ejderi beslemektedir.
Lerzan Mutlu’nun dişleri, Güney Amerika’da yaşayan ayrı bir canlı türüdür. (Charchasis Celcharidon)
Bülent Ersoy hiç yemek yemeden iki gün kadar hayatta kalabilir.
Mustafa Topaloğlu’nun boyundan aşağısı protezdir (Titanyum poliürimer alaşım).
Esra- Ceyda Ersoy kardeşler, kardeş değildirler. Esra, Ceyda’nın teyzesidir.
Ferhat Göçer’in kulağına monte edilmiş kulaklık, bir erken uyarı sistemdir. Göçer, kendisine atılan bir Stinger füzesini iki kilometre öteden sezinleyebilir.