Aziz Kedi

Aziz Kedi

azizkedi@gmail.com

Tüm Yazıları

TEMMUZ: DOST MU DÜŞMAN MI



Gazetemizin en müstesna yazarlarından Aziz Kedi, temmuz ayı gündemini çağının ilerisindeki görüşlerinin ışığında yorumladı


Merhaba benim reçel gibi tatlı okurlarım. Her ayın son pazarında yaptığımız gibi, bugün de temmuzun irili ufaklı gündem maddelerini retrospektif bir şekilde masaya yatıracağız. Tüm haberler ulusal gazetelerimizden alınmıştır. Bakalım insanoğlu koskoca bir ay boyunca neler etmiş?

- Gülben Ergen şah damarına yaptırmak istediği ve çocuklarının adını taşıyan (Atlasaresgüney) dövmenin özel olarak çizdirdiği provasını twitter’daki sayfasından yayınladı.
Çocuklarının ismi Neslihansudem, Şevvalkamer ve Gıyaseddin olan öfkeli bir baba, twitter’a “Bunlar yanlış ve çocukları rencide eden modalardır!” şeklinde bir ileti girdi.
- Oyuncu İbrahim Çelikkol’la görüntülenen Tuğba Ekinci “Sevgilisi yazmayın ama birlikte rahatlıyorlar diye yazabilirsiniz” dedi.
12 bin kadınla birlikte olduğunu iddia eden Amerikalı ünlü oyuncu Warren Beatty, Los Angeles’te düzenlenen sade bir törenle ‘En rahat adam’ ödülünü aldı. Beatty rahat tavırlarıyla dikkat çekti.
- İzmir Ticaret Odası, yazın gelişiyle birlikte artan düğün ve sünnet törenlerindeki Dolar saçma alışkanlığı yüzünden piyasada 1 Dolarlık banknot sıkıntısı yaşandığını açıkladı.
Barack Obama Türkiye’nin bu konudaki hassasiyetini yakından takip ettiğini ve yalnız Türk piyasasında tedavüle girecek yarım Dolarlık banknot üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Obama yeni paranın isminin ‘Dolores’ olabileceğini de ima etti.
- Fazıl Say: “Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum”
Say’ın ifadesine ilk tepki ‘Or-Müs-Fer Birleşik Arabeskçiler Derneği’ genel başkanı Metin Öz’den geldi. Bir basın toplantısı düzenleyen Öz “Yeaaa zaten kaderimiz katran karası; elalemin derdi seni mi gerdi yea?!” dedikten sonra yanındaki gazetecinin kulak memesine ‘pçik’ diye fiske vurdu.
- Ünlü müzisyen Çelik, düşünce suçlarıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.
Lahey Adalet Divanı, Çelik’i ‘İnsanlığa karşı işlenen suçlar’ kapsamında üç ay boyunca bandana takmaya mahkum etti.
- Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde, Donpiş isimli Pinik cinsi köpek, kediye benzer yavru doğurdu.
Vatandaşlar, ‘Donpiş isimli Pinik cinsi’ bir köpeğin varlığına daha çok şaşırdıklarını ve haber yazan muhabirlerin iki günden fazla uykusuz kalmasına karşı olduklarını belirttiler.
- Tiyatro sanatçısı Levent Kırca, Bodrum’da bir dövmecide Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını, koluna dövme olarak yaptırdı.
Kandilli Rasathanesi’nden gelen bilgiye göre aynı saatlerde merkez üssü Ankara, Anıttepe olan 3.4 şiddetinde hafif bir sarsıntı kaydedildi.
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Alkol meyveden yapılmıyor mu? Üzümden değil mi? Ee üzüm yesenize!” dedi.
Kırklareli’de yaşayan S.K isimli bir esnaf, 19 kilo üzüm tükettikten sonra üstüne de cila niyetine tam bir karpuz yiyince, aşırı kontrolsüz ishal patlaması şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.
- Diyanet İşleri Başkanlığı’na internet sitesi kapatma yetkisi verildi.
Et ve Balık Kurumu, yabancı futbolcu transfer etme yetkisi istediğini açıklarken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Derneği de komşu devletlere savaş ilan etme yetkisinin kendilerinin en doğal hakkı olduğunu duyurdu.
- Taksim bölgesinde görev yapan polislere Mini Cooper marka dört adet otomobil tahsis edildi.
Aksaray bölgesinde görev yapan zabıta memurlarına da altı gros tonluk bir kuru yük gemisi tahsis edildi. İlçe sakinleri bu uygulamanın trafiği olumsuz yönde etkileyebileceğini dile getirdiler.
-Yılmaz Morgül, katıldığı üç ayrı televizyon programında şınav çekti, amuda kalktı ve tekme attı.
Anotomi ve biyomekanik uzmanları, bu durumun Morgül’de on sekiz tane karın kası bulunmasından kaynaklandığını açıkladılar. Doçent Doktor Aytuğ Ulutürk “Nasıl siyah ırk spora ve müziğine doğuştan yetenekli; Yılmaz Bey de aynen öyle... “ dedi. Morgül ise karın kaslarından altı tanesini Türk Milli Atletizm Takımı’na bağışlayacağını müjdeledi.