Badem Göz Dolgusu

3 Temmuz 2019

Badem Göz Dolgusu yöntemi, mimik hareketleriyle ve zamanın yıpratıcı etkisiyle göz çevresinde ortaya çıkan, çökme ve sarkma gibi sorunların çözümünü sağlayan bir dolgu uygulamasıdır.

Göz çevresinin görünümü yüzün genel görünümü ile paralellik gösterir. Özellikle göz çevresinde ortaya çıkan çökme ve sarkmalar yüzün olduğundan daha yaşlı, yorgun ve hüzünlü görünmesine neden olur.

Bu tarz sorunlar arasında öne çıkan başlıca 3 sorun bulunmaktadır.

·Üst göz kapağının üzerindeki çukur görüntüsü

·Kaşın kuyruk kısmında belirgin sarkma

·Alt göz kapağının altında çökme

Badem Göz Dolgusu yöntemiyle göz çevresindeki tüm bu sorunlar ameliyata gerek olmadan kolaylıkla tedavi edilebilir.

Yazının Devamı

Çene Dolgusu Nedir?

9 Mart 2019

Yüz güzelliği denildiğinde ilk önce gözler, dudaklar ve yanaklar akla gelir. Çene genellikle geri planda kalır ve önemsenmez. Ancak çene bölgesinin formu ve yüz şekli ile olan uyumunun yüzün total güzelliğine büyük katkı sağladığı unutulmamalıdır.

Maalesef, genetik nedenler ve yaşlanma süreci çene ucunun ve çene hattının ideal formundan uzaklaşmasına ve yüzün estetik orantılarının bozulmasına yol açar. Böylece yüz eski güzelliğini kaybeder ve yorgun görünmeye başlar.

Önceki yıllarda çene ile ilgili bu tarz sorunların düzeltilmesi için cerrahi tedavi, ameliyathane, narkoz tek çözüm olarak karşımıza çıkmaktaydı. Ancak teknolojinin gelişmesi ve dolgu ürünlerinin kalitesinin artması, çene bölgesinden kaynaklanan pek çok sorunun ameliyatsız olarak düzeltilmesine olanak tanımaya başlamıştır.

Çene dolgusu ile düzeltilebilecek estetik sorunlar

Çene ucunun geride olması

Çene ucunda asimetri

Çene ucunun normalden daha sivri veya geniş olması

Çene ucunda

Yazının Devamı

Gaga Burun ve Burun Dolgusu

15 Ağustos 2018

Burun estetiği ve fonksiyonu ile ilgili birtakım sorunların giderilmesi için rinoplasti ameliyatı yıllardır tek çözüm yolu olarak karşımıza çıkmaktaydı. Ancak gelişen teknoloji ve uygulama teknikleri burun ile ilgili yapısal bozuklukların düzeltilmesi için yeni tedavi yöntemlerinin çözüm yolları arasına girmesini sağlamıştır. Bu yeni yöntemlerden en güncel olanı burun dolgusudur.

Peki dolgu uygulaması burunla ilgili tüm estetik ve fonksiyonel sorunların tedavisi için kullanılabilir mi? Bu sorunun yanıtı maalesef ''evet'' değil. Burnun görünümünün daha estetik bir hale getirilmesi için elbette uzman doktor muayenesi şart... Öncelikle bir dermatolog veya plastik cerrahın yapacağı değerlendirme sonucunda, burun dolgusunun sizin için uygun bir yöntem olup olmadığına karar verilmelidir. Aksi takdirde boşuna zaman ve para harcamanız, nihayetinde mutsuz olmanız kaçınılmaz. Dilerseniz burun dolgusunun hangi sorunların çözümü için kullanılabileceğine bakalım...

Kliniğimde burun dolgusu ile rahatlıkla tedavi ettiğim, en sık başvuru konusu olan sorunlar:

Gaga burun (Pollybeak nose)

Burun sırtındaki hafif eğrilik (Nasal hump)

Burun ucu düşüklüğü (Nasal tip ptosis)

Burunda

Yazının Devamı

Kim Kardashian ve Vampir Tedavisi

31 Mayıs 2017

Kim Kardashian ve Vampir Tedavisi

Hepimizin bildiği gibi vampirler ölümlülerin kanları ile beslenerek sonsuz gençliğe ve ölümsüzlüğe sahip olacaklarını düşünürler. Vampir tedavisi bu düşünceden esinlenerek isimlendirilmiş bir tedavi yöntemidir.

Vampir tedavisi, kişiden alınan kanın özel bir işlemden geçirilmesiyle elde edilen plazmanın (PRP), yine kişinin kendi yüzüne enjekte edilmesine dayanan bir cilt gençleştirme uygulamasıdır.

Özellikle Kim Kardashian, Madonna gibi Hollywood yıldızlarının bu yöntemi tercih etmesiyle son yıllarda popülaritesi oldukça artmıştır.

Vampir tedavisi hangi cilt sorunlarının tedavisinde etkilidir?

Ciltte matlaşma

Cilt kırışıklıkları

Cilt lekeleri (Gebelik lekeleri)

Yazının Devamı

Kare Yüz ve Diş Gıcırdatma Tedavisi

1 Aralık 2016

KARE YÜZ VE DİŞ GICIRDATMA TEDAVİSİ

Kare yüz görünümü ile yüzümüzün çene bölgesinde yer alan masseter kası arasında çok yakın bir neden-sonuç ilişkisi bulunmaktadır.

Masseter kası, elmacık kemiği ile alt çene kemiği arasında bulunan ve çenenin çiğneme hareketini sağlayan çok güçlü bir kastır.

Masseter kasının doğuştan çok belirgin olması veya diş gıcırdatma sorununa bağlı olarak zamanla bu kasın hacminin artması sonucunda, yüzün alt kısmı genişler ve kare yüz görünümü ortaya çıkar. Bu durum kadınlarda sert, erkeksi bir yüz ifadesinin oluşmasına yol açar. Diş gıcırdatma sorunu, kare yüz görünümü ile birlikte diş minesinde aşınmaya, çene ekleminde ağrı ve kenetlenmeye de neden olabilir.

Masseter kasına botoks enjeksiyonu yapılarak bu kasın gevşemesi ve küçülmesi sağlanır. Böylece kare yüz görünümü düzelir, çok daha oval ve kadınsı bir yüz ifadesi ortaya çıkar. Ayrıca diş gıcırdatma ve çene eklemiyle ilgili sorunlar da düzelir.

Botoks uygulaması nasıl yapılır?

Ağrılı bir uygulama mıdır ?

Uygulama öncesinde botoks yapılacak bölgeye

Yazının Devamı

Dudak dolgusu ve ördek dudak

28 Eylül 2016

Dudaklar yüz estetiğinin önemli bir parçasıdır. Dolgun, sınırları belirgin ve yüzün genel yapısıyla uyumlu olan dudaklar estetik bir yüz ifadesinin oluşmasına büyük katkı sağlar.

Yaşlanma süreci yüzün pek çok noktasında olduğu gibi, dudaklarda da ağır deformasyonlara yol açar. Yaşlanmaya bağlı olarak dudaklarda incelme, dudak sınırlarının kaybolması ve dudakların içe doğru kıvrılması gibi bazı değişiklikler gözlenir. Tüm bu yapısal sorunlar yorgun ve yaşlı bir yüz ifadesinin oluşmasına yol açar.

Gençlerde ise tamamen genetik nedenlerle doğuştan ince veya orantısız dudak yapısı görülmektedir. İnce dudaklara hacim kazandırmak, dudak sınırlarını belirginleştirmek ve dudaklar arasındaki estetik orantıyı sağlamak amacıyla dudak dolgusu yapılır.

Dudak dolgusu ne işe yarar ?

Dudaklar dolgunlaştırılır ve kalınlaştırılır.

Dudak sınırları daha belirgin hale getirilir.

Eros yayı adı verilen üst dudağın orta kısmı belirginleştirilir.

Dudaklar arasındaki oransal sorunlar düzeltilir.

Yazının Devamı

Sevgili düşmanımız Güneş

16 Ağustos 2016

Güneş dünyamızın ve insanoğlunun varlığını sürdürebilmesi sağlayan vazgeçilemez bir enerji kaynağı, kadim bir dosttur. Ancak yeterince dikkat edilmezse, özellikle cilt sağlığımızı tehdid eden gerçek bir düşmana dönüşebilir. Bu ikilem zaman içinde, güneşten yararlanma ve korunma üzerine pek çok yanlış bilginin kökleşmesine neden olmuştur. Dilerseniz bugün bu yerleşmiş hatalı bilgilerin bazılarını irdeleyelim…

YANLIŞ: Güneşten koruyucular güneşe çıkınca sürülür evde, ofiste ve gölgedeyken sürülmez

DOĞRU:Ultraviyole A (UVA) ışınları, hem buluttan, hem de pencere camından rahatlıkla geçer. Ayrıca güneş ışınları, kum ve betondan %25, su yüzeyinden %5 oranında yansır. Çevreden yansıyan ultraviyole ışınları nedeniyle, gölgede bulunmak bizi güneşten yeterince korumaz. Bu nedenle özellikle yaz aylarında, ister evde veya ofiste olalım, isterse hava tamamen kapalı olsun yine de güneşten koruyucu krem kullanmayı ihmal etmememiz gerekir.

YANLIŞ: Güneşten koruyucu kremleri günde 1 kez sürmek yeterlidir

DOĞRU:Günde 1 kez güneşten koruyucu kullanmak kesinlikle yeterli değildir. Optimum korunma için, güneşten koruyucu kremlerin, sabah 10:00, öğlen 12:00 ve öğleden sonra 14:00 olmak

Yazının Devamı

Güneşle artan cilt lekelerinin tedavisinde en yeni yöntemler

25 Temmuz 2016

Güneş ışınlarına uzun süre ve yüksek dozda maruziyet, cildimizde güneş yanığına veya kalıcı cilt lekelerine neden olabilir. Güneşin zararlı etkilerine bağlı olarak en sık rastlanan cilt lekeleri, çiller, melazma, gebelik lekeleri ve solar lentigodur. Ayrıca bazı kozmetik ürünler, ilaçlar, kimyasal maddeler ve bitki özsularının güneş ışınlarıyla etkileşimi sonucunda kalıcı cilt lekeleri ortaya çıkabilir. Tüm bu cilt lekelerinin oluşmasını engellemek için hem güneşten korunmak, hem de doğru güneşlenmeyi bilmek gerekir.

GÜNEŞİN ZARARLI ETKİLERİNE BAĞLI OLUŞAN CİLT LEKELERİ NELERDİR?

Çiller

Solar lentigo

Melazma

Gebelik lekeleri

Bitkilere bağlı güneş lekeleri (Berloque egzama)

Yazının Devamı