Cengiz Hortoğlu

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

Tüm Yazıları

“Dualarınıza dikkat edin, gerçekleşebilirler.” Emerson

Visualization (Zihinde canlandırma…) bir insanın hayallerini gerçekleştirebilmesi için inanılmaz etkili bir yöntem. Çünkü düşünceler geleceğin tasarımıdır. Şu anda düşündüklerimizle yarın neler olacağını belirliyoruz. İşte gözümüzde canlandırma da seçtiğimiz imgelerle farkındalıklı etkili bir düşünme şeklidir.

Bu yöntemi hayatınızın birçok alanında kullanabilirsiniz. Visualization, benim meditasyon yaparken de kullandığım bir yöntem…

Aslında farkına varmadan bunu hep yapıyoruz ama negatif olarak... Daha evden çıkmadan “Sıkışık trafiği, işyerinde olası sorunları gözümüzde canlandırıyoruz ve büyütüyoruz. Bu şekilde daha günün ilk ışıklarıyla güne olumsuz düşüncelerle başlıyoruz. Bu düşünceler adeta kendini gerçekleştiren kehanete dönüşüyor. Ancak zihinde canlandırma farkındalıkla yapılırsa tüm hayatınızı olumlu olarak etkileyebilir. Bunu yaparken tüm duyularınızı kullanın.

Haberin Devamı

Bunu bir gün deneyin; gözlerinizi kapayın, kendinizi ormana yakın bir okyanusun kıyısında hayal edin. Sahilin altın sarısı kumlarını ve ılık havayı içinizde hissedin, kuş cıvıltılarını dinleyin. Çiçeklerin renklerini ve kokularını sanki oradaymışsınız gibi fark edin. Masmavi okyanusa kendinizi bırakın ve yüzün. Sonra gözlerinizi açın. Bunu yaptığınız anda kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Çünkü zihin gerçekle canlandırmayı birbirinden ayırt edemez. Zihnimizde canlandırdıklarımız sadece beynimizi değil, tüm bedenimizi etkiler. Bunu yaptığımızda tüm hücrelerimiz “Her şey yolunda…” mesajını alır. Bu sizin bütün gününüzü etkileyebilir. Güne çok daha iyimser olarak başlayabilirsiniz.

Bir arkadaşım, benim önerimle bu yöntemi uygulayarak eşiyle olan sorunlarını önemli ölçüde çözdü. “Daha önceleri uyanır uyanmaz eşimle gün boyu nasıl tartışacağımı birbirimize nasıl bağıracağımızı düşünürdüm. Bu düşüncelerimi de birebir yaşardım.” diyor. İşte bu negatif gözünde canlandırmadır. Ancak daha sonra her sabah uyanır uyanmaz eşiyle harika bir gün geçireceğini en ince ayrıntısına kadar gözünde canlandırmış.” Bunu sabırla sürdürmüş. Eşi de kendisindeki bu farklılığa ve iyimserliğe ilk günlerde çok şaşırmış. Bu yöntemle eşiyle olan sorunları önemli ölçüce çözülmüş.

Haberin Devamı

Özetle, gözümüzde canlandırdıklarımız geleceğimizin bir provasıdır.

Son sözü Einstein’a bırakalım. “Hayal etmek her şeydir, hayatın size getireceklerinin ön gösterimidir.”