Paris'i Yerlisi Gibi Gezelim mi?

23 Ağustos 2017

Şimdi fonda bir Edith Piaf şarkısı çalın, gözlerinizi de dört açın Paris yazısı geliyor!

Artık saymayı bıraktığım kez geldiğim bu güzel şehre her defasında aynı heyecanla koşarak geliyorum. Canım şehir klasik olarak romantizm ile ilişkilendirilse de inanın bana çok daha fazlası var. Gezilecek yerleri zaten çok meşhur, hepsini de gezelim ama alışagelmiş mekânların dışında size birkaç önerim var! Şehri turist gibi değil de yerlisi gibi gezmek isteyenler buraya!

Öncelikle belirtmeliyim ki kalabalık gidiyorsanız tam size göre bir transfer seçeneği keşfettim. Bakınız “Paris Dolmuşu” Bugüne kadar biz iki kişi olarak gittiğimiz için maliyet odaklı olarak havaalanından metro ile şehre ulaşma çabası içindeydik ama bu sefer 8 kişi olunca Paris Dolmuşu tam da bize göre oldu. 100 Euro karşılığında CDG havaalanından otelimize ( Opera bölgesi ) ulaştık. Diyeceğim o ki kalabalıksanız bunu düşünebilirsiniz.

Gezilecek yerler dersek eğer, aklınıza ilk gelen Eiffel biliyorum. Bence çıkmayın, zaman ve para kaybı. Tepeye çıktığınızda görmek isteyeceğiniz şey güzel bir Paris manzarası olacak biliyorum ama içinde Eiffel olmayan bir Paris manzarası bana pek de Paris gibi gelmiyor. Bunun yerine önerim Montpar

Yazının Devamı

Komşu'da Neler Oluyor?

24 Temmuz 2017

Bazılarımız tarafından oldukça iyi bilinen ve sık sık gidilen, bazılarımız tarafından bilinmeyen ama yaşanılan son depremle gündeme oturan komşu kapısı Kos'a hoşgeldiniz!

Hayat hikâyesinin birçok efsane ile dolu olduğu, kısa boylu olduğu ve benim için en önemlisi çok seyahat ettiği söylenen tıbbın babası Hipokrat'ın da İstanköy (Kos) adasında doğduğu söylenir.

Günümüz insanının sağlıklı yaşamına kattıkları için teşekkür edip, seyahati çok sevmesini örnek alarak Bodrum’dan bir ferry ile 45 dakikada vardığım İstanköy adası beni tüm güzellikleri ile kabul etti.Yeme & İçme &Gezme & Deniz & Kum & Güneş hepsi bu adada!

Ada Avrupa Birliği üyesi olduğundan giriş için schengen vizesi istiyor. Turistik vizeniz yoksa kapı vizesi de alabilirsiniz. Fakat belirtmeliyim ki adaya gider gitmez sizi uzun bir vize kuyruğu bekliyor olacak. Limana yanaşmadan hemen öce ilk inen siz olmak için atakta bekleyin ve yanaşır yanaşmaz freeshopa takılmadan gümrük memurunun önüne doğru gidin. Dönüşte alışveriş için vaktiniz olur zaten..

Genel olarak Kos'ta fiyatlar Avrupa'ya kıyasla daha düşük ve Türkiye ile neredeyse ayni. Euro bölgesi olmasını da hesaplayarak söylüyorum Türkiye'de para harcamakla

Yazının Devamı