Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu haftaki yazımıza bir soruyla başlayıp, verebileceğiniz cevaplara göre akışı biçimlendireceğim. Yoğun geçen temponuzdan fırsat bulup kafa dağıtmak istiyorsunuz, eğlenmeye gitmek için üzerinizde şık bir takım ya da rahat edebileceğiniz tişört ve pantolon mu olur? İhtimallerine göre kolları sıvayıp, şehrin en hit mekanlarını sizler için derledim...

Rahat ol eğleneceğiz

Kimsenin kimseye karışmadığı, eğlenirken aile yuvasında hissedeceğiniz Asmalımescit’teki Zilly Pera, listemin üçüncü sırasında. Ataberk Oral, Zafer Köseoğlu ve Berk Sunal’ın DJ kabini başında gösterdikleri performans, zaman diliminde neredeyse bir üniversite jenerasyonu okullarını bitirdi. Takım elbiselisi, türbanlısı ya da rahat kıyafetler seçen tüm gençler bir arada eğlenebiliyor bu mekanda. Umarım sonradan bölgede açılıp, vizyonlarında noksan olan mekanlara da bir örnek olur bu tutum.

Haberin Devamı

Arnavutköy’deki Alexandra, listemde ikinci sırada yerini alıyor. Mahalle kültürünün, kaliteli eğlenceyle buluştuğu bu mekanda güvenlik bile yok. Herkes o kadar rahat ve huzurlu ki, yanınızdaki insanların o mekana sadece eğlenmek için geldiğini doğal olarak anlayabiliyorsunuz. Kokteylleriyle kalitenin üst segmentine ulaşan mekanda üst düzey müzikle de karşı karşıya kalacaksınız.

Ve açıldığı ilk günden beri şehrin popüler mekanı olan Harbiye Klein listemde ilk sırada... Geçtiğimiz cuma yeni sezon için kapılarını açan mekanda, yerlisi yabancısı herkes ‘kafasına’ göre eğleniyor. Kendi stillerini kendi belirleyen misafirlerin gerçekten ‘casual’ seçimleri insanı rahat ettiriyor. Yaklaşık bin kişinin aynı anda eğlendiği mekanın tek sıkıntısı, aşırı güvenlikle boğulması. VIP davetli olarak mekana giden benim bile, üst üste iki kez kapıda çevrilip, daha sonra yanlış anlaşılma oldu denerek içeri alınmam ‘gereksiz’ güvenlik sistemini ortaya koymakta.

Dikkat ‘kalite’ var

Gelelim şehrin hem yemek hem de kıyafet seçiminde kalite kokan mekanlarına. Listemin üçüncü sırasını Turgay Yıldız’ın Karaköy Mitte’si ve Bebek Lokal’i paylaşıyor. Özellikle son döneme damga vuran Bebek Lokal, Okan Yıldız gibi genç bir işletme müdürüyle iyi yolda ilerliyor. Hem cebinizin hem de kıyafet seçiminizin ‘kalite’ olması gereken bu mekanlar, kış sezonuna tam anlamıyla geçtiğimiz hafta “Merhaba” dedi.

Haberin Devamı

Listemin ikinci sırasında Zorlu Center’daki Le Baron var. Son yılların dikkat çeken mekanın müşterileri arasında Türkiye’nin en zengin aileleri listesinde zirveyi zorlayan iş
adamları var. Şehrin içinde olup gözden uzak olmak isteyenlerin yeri Le Baron’da Uzak Doğu lezzetleri mevcut.

BJK Plaza içerisindeki Vogue ile Ulus’un şüphesiz en popüler mekanı Ulus 29 listemin zirvesini paylaşıyor. Türkiye’nin en ünlü ve zengin isimlerinin bir araya geldikleri bu iki mekan, aynı zamanda Doğuş Grubu’nun eğlence sektöründeki başarı yüzü.

SAKIN KAÇIRMAYIN

Zorlu Center’da 30 Eylül - 1 Ekim arasında düzenlenecek Mix Festivali’ni sakın kaçırmayın. Saat 14.00’de başlayacak etkinliklerde, gün sonuna kadar birçok ünlü ismin sahne performansları olacak.