Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ramazan ayı, yaz sıcakları ve okulların tatil olmasıyla geçici nüfus kaybı yaşayan İstanbul’un, trafik probleminin azalmasının rehavetini yaşayanlardanım. Ancak bu dönemde kan ağlayan, bırakın müşteri bulmayı çalışanlarını elinde zor tutan İstanbul eğlence sektörünün dışında kalmış başarılı bir projeden sizlere bahsetmek istiyorum.
Bu hafta tarihi Bomonti Bira Fabrikası ya da günümüz adıyla Bomontiada’dayız. Bölgede adeta nüfus patlaması var. Sanki tüm İstanbul sözleşip buradaki mekanlara ‘hücum’ etmiş. Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Fransa’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son şampiyon İspanya karşısında yaşadığı ağır mağlubiyeti, Bomontiada’nın gözde mekanı The Populist’te izledim. Bünyesinde birçok renkli restoran ve eğlence merkezi bulunduran Bomontiada’nın en farklı yapılaşmasının The Populist olduğunu söyleyebilirim.

Son olarak İsveç’in başkenti Stockholm’de gördüğüm ‘maç konseptine sahip mekan’ tarzını İstanbul’da ilk defa yerinde tatma şansım oldu. Doğuş Grubu’nun ‘gastropub’ tadındaki bu yatırımını yürekten tebrik etmek istiyorum. İki kat olan ve İspanyol tasarım şirketi Lagranja’nın mimari zevkiyle restore edilen Populist; konsept barları, kapısında kuyruk olan müşterileri, VIP maç izleme salonları ve tarz atıştırmalıklarıyla görülmesi gereken bir mekan. Önümüzdeki hafta Bomontiada’nın diğer mekanlarından siz değerli okurlarımız için bahsetmeye devam edeceğim.

Haberin Devamı

İKİ HAVA İKİ KALİTE

Ramazan ayında farklı lezzet ve eğlence kalitesi yaşamak isteyen okurlarımıza ufak önerilerle yazımıza devam ediyoruz. Erkeklerin şık takım elbiseleri, kadınların özel topuklu ayakkabılarını seçip gittiği Ortaköy Feriye ve Kanyon Gina bu sıralar elit kesimin tercih yeri olarak ön plana çıkıyor. 1800’lü yılların sonlarında Osmanlı Hanedan üyeleri için yapılan Feriye Sarayı, modern hayata geçen restoran kısmıyla listemizde yer alıyor. Ortaköy ve köprü manzarasının yanı sıra deniz kokusunu içinize çekeceğiniz Feriye Palace kalite sevenlerin ilk tercihi. AVM kültürünün bozguna uğrattığı ‘kalite’ anlayışını yıkan Kanyon Gina, kalite sevenlerin liste başı konumunda. İstanbul gece hayatı sevenlerin kalite lezzetleri tadarken, sosyalleşebileceği bu mekanda görülmesi gerekenler listenizde olması gerekiyor.