Puşkin’in anılarına, Namık Kemal’in dizelerine ilham olan KARS

23 Şubat 2021

Kars’ı ziyaret etmek için birçok neden olduğunu söyleyebilirim. Ünlü Rus Şairi Aleksandır Sergeyeviç PUŞKİN’in anılarına, Orhan Pamuk’un romanına ve Namık Kemal’in dizelerine konu olmuş olan aynı zamanda aşıklar diyarı olarak da bilinen Kars, ziyaret etmeniz için birçok nedene sahip.

 Pandemi sürecinde koronavirüs tedbirleri kapsamında Doğu Ekspresi seferleri durdurulmuş durumdadır. Fakat pandemi öncesinde özellikle kış turizmindeki yoğun talep nedeniyle Kars’a tren bileti veya uygun uçak bileti bulursanız kendinizi şanslı hissediyordunuz. Ben de pandemi öncesi daha önceden uyguna almış olduğum yurt içi biletimin iptal olması nedeniyle her sene gitmek istediğim fakat planlı gezilerden dolayı denk getiremediğim için aynı zamanda kış döneminde uçak bilet fiyatları yüksek olması nedeniyle rotamı Kars'a çevirdim. Kars şehir merkezinde ister Öğretmen Evi ve isterseniz uygun konaklamalı bir otel de ayarlayabilirsiniz. Kış turizm döneminde Tarihi Otellerde genellikle turlar nedeniyle yer bulunmuyor. Çok talep

Yazının Devamı

Dünyanın en görkemli tapınak şehri: Baalbek Antik Kenti

10 Haziran 2020

Lübnan’ın doğusunda bulunan Bekaa Vadisi’nde inşa edilen Baalbek Antik Kenti dünyanın en görkemli tapınak şehri olarak bilinmektedir.

Şehir savaşlar nedeniyle tarih boyunca bir çok kez el değiştirmiştir. M.Ö 1100 yıllarında Fenikeliler tarafından kurulmuştur. Fenikelilerden sonra Yunanlılar sonrasında ise Romalılar tarafından kutsal mekan kabul edilmiştir. Fenikeliler’in en güçlü tanrıları olan "Baal" adına hitaben şehre Baalbek adıl verilmiştir. Daha sonra Yunanlılar’a geçtikten sonra Güneş Şehri yani Heliopolis adını almış. Daha sonra tekrar Baalbek adını almış ve her medeniyet tarafından farklı tanrılara adanarak din için bir merkez haline dönüştürülmesiyle ünlenmiştir.

Yapılan araştırmalar ve kaynaklara göre Baalbek Fenikeliler, Bizanslılar, Selçuklular, Eyyubiler, Haçlılar, Moğollar, Memlüklüler, Osmanlı İmparatoruğu ve Fransızların hâkimiyetine girmiştir. Tapınak şehrinde; üç büyük tapınak olarak bilinen Jüpiter, Baküs ve Venüs bulunmaktadır. Balbeek kentine önemli eserler yapılmıştır. 

Yazının Devamı