Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, tarihi yarımadada, Suriçi’de atıl bir vaziyette olan 70 bin metrekarelik alanın yeşil alana dönüştürüldüğünü bildirerek, “En büyük hayallerimden birini gerçekleştirdik” dedi.

Geçen hafta sonu İstanbul’da Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen Yeşil Vizyon Projeleri tanıtım programına katıldım. Açılışta Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut da eşlik etti. Başkan Turan’ın yaptıklarını dinlerken hayrete düşmedim desem yalan olur. Turan, Suriçi’de atıl durumda olan, insanların yanından geçmeye bile çekindiği araziyi çiçekler ve ağaçların yer aldığı yemyeşil bir görünüme kavuşturmuş. Toplantıdan önce parkta kısa bir tur attım. Gerçekten her şey düşünülmüş. Yürüyüş parkurları, çocuklu aileler için alanlar ve birçok sayamadığım yerler…

Haberin Devamı

Atıl alanlar yemyeşil oldu

Bakan’dan teşekkür

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında yapılanlardan övgüyle söz etti: “İstanbul’un merkezi Fatih’te Ergün Turan Başkan’ımızın çabalarıyla geleceğe dönük sürdürülebilir bir çevre ve daha yeşil yaşam alanları oluşturma hedefi doğrultusunda, 2019’dan bu yana önemli çalışmalar yapılıyor, önemli adımlar atılıyor.  Bu süreçte Fatih’e birçok yeni yeşil alan kazandırıldı. Söz konusu yeşil alanlar sadece şehre estetik bir güzellik katmakla kalmamış, aynı zamanda Fatihlilere doğayla iç içe, keyifli, huzurlu zamanlar da geçirebilecekleri alanlar sunulmuş. Bundan dolayı başta Ergün Turan Başkan’ımızı ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ise çalışmalarını anlatırken haklı bir gurur duyuyordu: “Tarihi surların çevresindeki karmaşayı, kötü yapılaşmayı, kötü görüntüyü ortadan kaldırmak, bunun yerine bölgeyi sosyal, kültürel, ekonomik anlamda değer üreten bir mekân hâline dönüştürmek Fatih’e dair, en büyük hayallerimden biriydi. Hem yaşadığımız kente, kentin değerlerine hem de bu kentin değerli sakinlerine haklarını teslim ettik. Katılımcı, adil, vizyoner, sürdürülebilir, çevreci bir belediyecilik anlayışını başarıyla sergiledik. Yedikule Bahçe, Ayvansaray Bahçe… Hepsini aynı hassasiyetle, aynı anlayışla inşa ettik. Katılımcı diyorum; çünkü bölgenin bütün aktörlerini sürece dâhil ederek yaptık bu işi. Hemşehrilerimizin taleplerini dikkate aldık. Kimsenin kalbini kırmadan, hakkına girmeden sükûnet ve barış içinde, demokratik bir kültürle gerçekleştirdik. Adil diyorum; çünkü kamu kaynaklarının adil ve hakkaniyetli dağıtımını sağlamak bizim en temel görevlerimiz arasında. Hiçbir vatandaşımıza bir ayrımcılık uygulamadık.”

Haberin Devamı

Atıl alanlar yemyeşil oldu

70 bin metrekarelik yeşil alan

Suriçi’de yüzde 41 oranında yeşil alan artışı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Turan, şu bilgiyi verdi: “Kültür mirasımızın, kent değerlerimizin ortak istifadesi noktasında da hassas davranarak kamulaştırmalarımız sayesinde, bütün hemşehrilerimizi Fatih’in tarihi güzelliklerinin paylaşılmasına ortak ettik. Vizyoner diyorum; çünkü Millet Bahçemiz, geçmişten kaynaklı sorunlara bulduğumuz çözümleri sergilediğimiz bir proje değil sadece, aynı zamanda, şehrin gelecekteki ihtiyaçları da hesaba katarak özenle, dikkatle tasarladığımız bir projedir. Hep söylediğim gibi, biz, hep ileriye bakıyoruz, Fatih’i geleceğe hazırlamak, ileriye taşımak için stratejiler üretiyoruz. Çevreci diyorum; çünkü bu projemizle birlikte Sur diplerindeki 70 bin metrekarelik bir alanı, yeşil alan olarak Fatih’imize kazandırdık. Yedikule ve Ayvansaray bahçelerimizin de dâhil edilmesiyle Suriçi’de yüzde 41 oranında yeşil alan artışı gerçekleştirdik. Yani 2019 yılında yeşil alan miktarı 875 bin 606 metrekare iken şu an itibarıyla 1 milyon 237 bin 503 metrekaredir. Bu sayılar, projemizin sürdürülebilirlik kapasitesini ve değerini de ortaya koymaktadır.”

Haberin Devamı

Beşiktaşlı komşulara Çanakkale gezisi

Beşiktaş Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 109. yılı kapsamında Beşiktaşlı komşuları için Çanakkale’ye gezi düzenledi. Sabah saatlerinde Çanakkale’ye varan Beşiktaşlılar, zaferin önemli noktalarını sırasıyla ziyaret etme imkânı buldu. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, konuyla ilgili mesajında, “18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 109. yıl dönümü kutlu olsun. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Çanakkale gezisi için Beşiktaş Belediyesi’ne ve Başkan Rıza Akpolat’a teşekkür eden yurttaşlar, son olarak Seyit Onbaşı Anıtı’nı ziyaret etti.

Atıl alanlar yemyeşil oldu

Esenlerlilere iftarda söz verdi

CHP Esenler Belediye Başkan Adayı Hasan Dalkıran, 17 Mart Pazar akşamı Esenler Meydanı’nda, vatandaşlarla iftarda bir araya geldi. Ramazan ayının birleştirici, kapsayıcı özelliğinin, dolu dolu yaşandığı iftar programında Hasan Dalkıran, alanı dolduran binlerce kişiye, “daha yaşanabilir bir Esenler” için yapacağı icraatını, söz vererek, şöyle paylaştı: “Aslolan, bir olmak, birlik olmak. Mübarek Ramazan ayında, bütün vatandaşlarımızla kul hakkının yenmeyeceği, kimsenin aç uyumayacağı, kreşlerin, halk meclislerinin açılacağı bir Esenler sözü veriyorum. Otopark sorununu çözeceğime, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımıza ve ailelerine koşulsuz destek vereceğime, kentsel dönüşümü hakkaniyetle gerçekleştireceğime söz veriyorum.”

Atıl alanlar yemyeşil oldu

Alt yapı sorunu bitecek

Cumhur İttifakı Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun, “Sarıyer’in alt yapı sorununu sorunu çözerek komşularımızın Sarıyer’de yaşamanın ayrıcalığına kavuşmalarını sağlayacağız.” dedi.

Atıl alanlar yemyeşil oldu

1 milyar 600 milyon teşvik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir’de “Uydu Kuluçka Merkezi” açılışına katıldı. Balıkesir’e 1 milyar 600 milyon lira AR-GE teşviki sağladıklarını açıklayan Kacır, “Bugüne kadar yaptıklarımız, önümüzdeki dönemde inşallah Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Yücel Yılmaz ile el ele vererek yapabileceklerimizin teminatıdır, işaretidir” dedi.

Atıl alanlar yemyeşil oldu

Üzerinde güneş batmayan hat

İstanbul’un en uzun otobüs hatlarından, “üzerinde güneş batmayan hat” yakıştırması yapılan 500T’ye, İETT’nin yeni aldığı güçlü, konforlu ve akıllı ulaşım sistemlerine sahip 5 yeni otobüs daha eklendi. 72 kilometre mesafeye ve

78 durağa sahip, 13 farklı ilçeden ve iki farklı kıtadan geçen 500T, Türkiye’nin simgeleşmiş bir otobüs hattı. Dizilere ve filmlere konu olan, t-shirtleri ve çantaları basılıp hediyelik eşya olarak satılan 500 T Tuzla Şifa Mahallesi-Cevizlibağ hattı, İstanbul’da bir günde yaklaşık olarak 45 bin yolculuk gerçekleştiriyor.

Atıl alanlar yemyeşil oldu

Bu haliyle olmaz!

“Bodrum’a Sözüm Var!” sloganıyla seçim kampanyasını sürdüren Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun, İçmeler ve Tavşan Burnu’nda tekne, yat imalatçıları ve çalışanlarıyla buluştu. İçmeler’i bir turizm destinasyonuna dönüştüreceklerini anlatan Tosun, “Bu haliyle olmaz! Bu manzara, Bodrum’un en önemli sektörüne ve bu sektörü yaşatan emekçilere yakışmıyor” dedi.

Atıl alanlar yemyeşil oldu

Dördüncü kez buluşacak

Türkiye’nin ve Avrupa’nın kadın temalı tek tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali, dördüncü kez Ayvalıklı tiyatroseverlerle buluşuyor. Festival,

23-27 Mart’ta Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde, beş oyunla “perde” diyecek.

Atıl alanlar yemyeşil oldu

Konya’nın kalbine tarihi dokunuş

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Türkiye’nin en büyük ihya projelerinden Darü’l-Mülk’ün en önemli ayaklarından biri olan ve Karatay Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilecek Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi’nin tanıtım programı gerçekleştirildi.

Katlı kavşağın temeli atıldı

Atıl alanlar yemyeşil oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin işbirliğinde; OSB girişinde yaşanan trafik yoğunluğuna nefes aldırmak amacıyla hazırlanan 3 katlı kavşak projesinin temeli törenle atıldı. Başkan Cengiz Ergün, törende, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve OSB arasındaki işbirliğinin güzel bir örneği olan, 150-200 milyon liralık bedelle hayata geçirilecek projenin hayırlı olmasını diledi.

Festival müjdesi

Atıl alanlar yemyeşil oldu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çınarköy Mahallesi’ni ziyaret ederek hemşehrileriyle bir araya geldi. Toplantıda bir sonraki görev döneminde yapacağı üstyapı yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Günel, “Çınarköy Yörük Festivali”’ düzenleyerek bölgeye hareket getireceklerini müjdeledi.

Kartal’da mutlu patiler

Atıl alanlar yemyeşil oldu

Kartal’ı oluşturan her bir unsuru odağına alarak “Sokak Hayvanları ile Mutlu Bir Kent” oluşturma gayesinde olan Kartal Belediyesi, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaları, ilçeye yeni ve modern bir veterinerlik binası kazandırarak taçlandırdı.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...