Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü’nün Yeni Geleceği” konulu toplantıda, yeni dönem projelerini tanıttı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, yeni dönem projelerini anlatmak amacıyla “Beylikdüzü’nün Yeni Geleceği” başlığı altında bir lansman düzenledi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki lansman, 2 salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen lansmanda; kültürden sanata, eğitimden sağlığa, kentsel dönüşümden çevreye kadar çok sayıda proje tanıtıldı. Başkan Çalık’ın görev süresinde yaptığı çalışmaların anlatıldığı “İş Başında 5 Yıl” isimli video ile başlayan sunum sırasında hologram teknolojisi de kullanıldı. Görevi boyunca kimseyi ayırmadan hizmet ettiklerini belirten Çalık, “Gururla söz verdiğimizden fazlasını yaptık, 252 projeyi hayata geçirdik. Belediye Başkanlığı görevime başladığım gün göğsüme Türk bayrağı rozetimi taktım. Görevimi hiç kimsenin siyasi kimliğine bakmadan gururla icra ettim. Yaptığımız her işin bir felsefesi olsun istedim. Güzel vatanımızın dününü, bugününü ve yarınını düşünen bir devlet adamı sorumluğuyla hareket etmeye gayret ettim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyük değişime hazır olun

3 büyük değişim

“Yıldızlaşan Beylikdüzü” dönemini başlattıklarını söyleyen Başkan Çalık, “Yeni Beylikdüzü’de 3 büyük değişime hazır olun. Bunlardan ilki kaynaklarımızı etkili ve güçlü kullanmak, ikincisi ürettiğimizi tüketmek, üçüncüsü ise kazanmak ve kazandırmak üzerine olacak. Tüketim ortaklığı ile aile bütçelerimiz için katma değer sağlayacağız. Bu yeni model Türkiye’ye ve dünyaya ilham olacak. Huzurlu, mutlu ve bereketli bir kent olacağız” diyerek yeni dönemin ipuçlarını verdi.

Dayanıklı ve yaşanabilir bir kent oluşturmak için çalışmalarını sürdüreceklerini bildiren Başkan Çalık, şunları söyledi: “Çevreci, kimlikli yaşam alanları oluşturarak bütüncül bir kentsel dönüşüm vizyonu ile kentimizi güvenli yarınlara taşıyacağız. Kentsel dönüşüm kapsamında yeni, hızlı ve akıllı konut projeleri üreteceğiz. Risk taşıyan büyük bir kentsel dokuyu dönüştüreceğiz. Büyük ölçekli bir kentsel dönüşüm hareketini başlatıyoruz. Yaklaşık 4 milyon metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm yaklaşımımızı ortaya koyuyoruz. Yakuplu Mahallemizde de tasarladığımız ‘Kentsel Dönüşüm Yaklaşımımız’ diğer tüm mahallelerimize ilham olacak ve göreceksiniz bu söylediklerimi uluslararası bir inşaat teknolojisiyle çok kısa sürede gerçekleştireceğiz. Tüm komşularım bizi izlemeye devam etsin. Yakında size büyük bir müjdem olacak.”

Haberin Devamı

Afetlere hazır

Yeni dönemde de afetlere hazır ve dayanıklı bir ilçe için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini duyuran Çalık, “Modüler Yaşam Kapsülleri ile yılın 365 günü depreme hazır bir kent modelini inşa edeceğiz. Yaşam Kontrol Bileklikleri, olası afet anlarında arama-kurtarma ekiplerinin yaşam sinyallerine ulaşmasını sağlayacak. İnternet altyapısı çökse dahi uydu üzerinden çalışan bir sistemi Beylikdüzü’de uygulayacağız” dedi.

Doğaya saygılı

Yaşanabilir bir çevre oluşturma konusunda örnek projelere imza attıklarını hatırlatan Çalık, “Doğaya daha saygılı bir Beylikdüzü olacak. Belediye hizmet araçlarımızı tamamen elektrikli-çevreci araçlardan oluşturacağız. Sıfır atık ve sıfır emisyon hedefiyle yeşil ve döngüsel bir Beylikdüzü’nü hayata geçiriyoruz. Atıklarımızı ekonomik bir değere dönüştüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Akıllı çözümler

Beylikdüzü’de yaşayan komşularının hayatını kolaylaştırmak için yeni akıllı çözümler geliştirdiklerini anlatan Çalık, bazı yeni projelerini şöyle aktardı: “Her eve uydu ile bağlantılı ücretsiz TV ve internet sağlayacağız. Her evi dijital bir okula dönüştürüp belediye çalışmalarına, faaliyetlerine, talep ve şikâyetlerine online ve hızlı çözümler üreteceğiz. Akıllı asansörlü dijital otopark sistemleri ile Beylikdüzü’nü tanıştıracağız. Belediye çalışmalarımız ve yaptığımız tüm faaliyetleri 24 saat esasına çıkarıyoruz. E-Ticaret Cazibe Merkezi ve Silikon Vadisi Modeli geliştiriyoruz. Tematik teknokent kurarak 30 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca dünya teknoloji modellerine öncülük eden bir kent inşa edeceğiz. Gençlerimize teknolojik yenilikleri yerinde deneyimleme ve geliştirme fırsatı sağlıyoruz. Çin-Türkiye İnovasyon Merkezi’ni kuruyoruz. Beylikdüzü’de uluslararası moda-estetik ve tasarım merkezi oluşturuyoruz. Online eğitim modeliyle yüz binlerce öğrenciye uzaktan eğitim desteği sağlayacağız. Uluslararası kültürel cazibe ve etkinlik merkezi kurarak İstanbul’un dünyaya açılan bir kapısının da Beylikdüzü olmasını sağlayacağız. ABD, Çin-Özbekistan-Romanya-Makedonya ile İpekyolu Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Tüm bu projelerin kentte yaratacağı değeri de yine bu kentin gelişimi ve dönüşümü için kullanacağız.”

Üye sayısı 300 bine ulaştı

Fatih Belediyesi tarafından kurulan Fatih kütüphanelerinin üye sayısı 300 bine ulaştı. Son 1 yılda üye sayıları 100 bini artan kütüphaneler, ders çalışmak için gelen her kesime hitap ediyor.

Fatih Merkez Kütüphanesi 7/24 açık olması ve öğrencilere çay çorba ikramı yapılmasıyla büyük ilgi görüyor. Fatih’te her iki gençten birinin kütüphane üyesi olduğunu bildiren Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, şöyle konuştu: “CHP’li meclis üyesi arkadaşlar itiraz ediyordu; ‘Yeter artık Fatih’in kütüphanelerinden gına geldi, kütüphane yapmayın’ diyorlardı, biz daha 5’inci kütüphaneyi yaparken. Biz 12 kütüphane yaptık. Bir ay sonra 13’üncüsünü açacağız. Onlar ise 30 metrekare alanda kitaplık yaptılar. Her tarafa kütüphane yapıyoruz, diye afişler astılar. Biz Fatih’te 12 kütüphane yaptık. Bu gençlerin 96 bini Fatihlidir. Fatih’te 200 bin genç yaşıyor. Yani, Fatih’te sokakta gördüğünüz her iki gençten biri Fatih kütüphaneleri üyesi.”

Büyük değişime hazır olun

Adana’da hizmet sağanağı dinmiyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir yandan kentin ilçe, köy ve mahallelerinde halkla buluşarak istekleri dinliyor, bir yandan da kentin ve hemşehrilerinin yaşamına değer katan hizmetleri gerçekleştiriyor. Kadının toplumda güçlü hale gelmesi amacıyla Kadın Kooperatifleri kuran, Kadın Akademisi, NİYET Akademileri ve Payhane Mutfağı’nı faaliyete geçiren Karalar, Gündüz Bakımevleri ile kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmeleri için çaba harcıyor.

Büyük değişime hazır olun

Tren yolu yer altına alınıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Tren Yolu Deplase ve Kent Park Meydan” projesiyle şehri ikiye bölen tren yolunun yer altına alınarak; yerine yeni yollar, dönel kavşaklar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve meydan kazandıracaklarını söyledi. Yılmaz, projenin sözünü Cumhurbaşkanı’ndan aldığını müjdeledi.

Büyük değişime hazır olun

ŞiKAYET VAR!

Güzel ama hazır değil!

Büyük değişime hazır olun

İstanbul’da yaşamakta olan bir okurumuz, şöyle bir şikâyet iletti: “Üsküdar Belediyesi çok güzel bir çocuk köyü inşa etmiş. Sosyal medyada görüntülerini görünce çocuğumuzu alıp görelim dedik. Bu güzel proje için belediyeye teşekkür etmek lazım, ancak bir de eleştirim var. Atların ahırlarının hemen yanı başında binlerce çocuğun ziyaret ettiği bölgede duran açık kireçler çok kötü bir görüntüydü. Salıncakların yanı başında taşın üzerine bırakılmış sivri vidalar yüzünden küçük bir çocuk yaralandı. İneklerin olduğu bölgede peyzaj çalışması bitmemiş, hortumlar dışarıda; misafirler takılıp duruyordu. En önemlisi, yol ve kaldırımlar daha yeni yapılıyordu. Çocuk parkına girmek ve çıkmak eziyete dönüştü. Keşke böyle güzel bir proje yapan belediye, parkı eksikler tamamlandıktan sonra vatandaşın hizmetine açsaydı.” Okurumuzun bu eleştirisini Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e iletmiş olalım.

“Seyhan’ı birlikte inşa edeceğiz”

Adana’da, CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin, ilçeyi yeni yüzyılda daha yaşanabilir bir kent haline getirmek üzere yola çıkıldığını, tarihi dokusunu modern yaşamın ihtiyaçlarıyla bütünleştirmek için halkla birlikte kararlar alarak projelerini uygulayacağını söyledi. Tekin, sadece belediye gelirleri ile değil, uluslararası uygun krediler ve fonlardan sağlanacak finansmanlarla 2 yıl içinde değişimin görülebileceğini de belirtti.

Büyük değişime hazır olun

Otogar esnafıyla projelerini paylaştı

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni ziyaret etti. Esnafın sorun, öneri ve taleplerini dinleyen Günel, bir sonraki görev döneminde yaşama geçireceği yeni ve modern otogar projesiyle ilgili bilgi verdi. Garaj Taksi’ye de uğrayan Başkan Günel, şoförlere durak binasını yenileyeceğini müjdeledi.

Kent müzesi 1 ay ücretsiz

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlililerin uzun yıllardır hayalini kurduğu Denizli Kent Müzesi’nin açılmasının ardından müzenin 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini duyurdu. Zolan, “Denizli’mizin bu güzelliklerini herkes görmeli” dedi.

Büyük değişime hazır olun

Başkan’dan yeni hal müjdesi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni dönem projelerini vatandaşlarla paylaşıyor. Ergün, esnafa, Manisa merkez ve ilçelerinde yapılması planlanan hal projelerinin müjdesini verdi.

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre

Büyük değişime hazır olun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla meyve sebze yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli katı organomineral (kükürt, 8-20-0+10) gübre desteği verecek. Destekten yararlanmak isteyen üreticilerden talepler alınmaya başlandı.

Tütüncü’ye Alanya’da sevgi seli

Büyük değişime hazır olun

Antalya’nın dört bir yanını karış karış gezen Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, seçim çalışmalarını Alanya ilçesinde sürdürdü. Alanya’nın batı mahallelerini dolaşan Tütüncü, esnafı gezdi, ilçe sakinleriyle kucaklaştı, ulaşım esnafıyla buluştu.

Hazırız kararlıyız

Büyük değişime hazır olun

Projelerini vatandaşların talepleri doğrultusunda düzenlediklerini bildiren Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, herkesin rahat edeceği bir ilçe ortaya çıkarmak için yola çıktıklarını söyledi.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...