Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Denizli Büyükşehir Belediyesi sömestir tatilinde çocuklara özel şenlik programı hazırladı. Çocuklar, üç gün boyunca altı çocuk oyununun sahneleneceği Büyükşehir Belediyesi, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde sürpriz etkinliklerle buluşturacak.

2 Şubat Perşembe günü başlayacak Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şenliği üç gün boyunca Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. TRT Çocuk’ta yayınlanan “Kaptan Pengu ve Arkadaşları” ile “Maysa ve Bulut” Denizlili çocuklarla buluşacak. Ayrıca şenlik boyunca “Karagöz ve Hacivat”, “Kukla Tiyatrosu” ve “Bremen Mızıkacıları” adlı çocuk oyunları da sahnelenecek. 2, 3 ve 4 Şubat tarihlerinde kapılarını saat 10.00’dan itibaren açacak Çocuk Şenliği kapsamında şişme oyun alanlarından yüz boyamaya, sosis balon dağıtımından maskot karakterlerle hatıra fotoğrafı çekimine dek birçok etkinlik ve sürprizlerle çocuklar gönüllerince eğlenecek. Şenlikte ayrıca kum boyama, puzzle, çim adam, mozaik ve takı tasarım atölyeleri ile çocuklar yeteneklerini keşfedecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir’den çocuklara şenlik

Çocuklara özel gösterimler

Etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramları da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Üç gün boyunca toplam 10 seans sahnelenecek çocuk oyunları ise saat 13.00’ten itibaren başlayacak.

Çocuk Şenliği boyunca Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde bulunan planetaryum da (gezegen evi) çocuklar için ücretsiz olacak. Gezegen evinde “Zula (+4)” ve Polaris (+4)” adlı filmlerin gösterimleri 12 ayrı seansta sunulacak. Planetaryumda uzayın derinliklerini izlemek isteyen öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nden seans günü ücretsiz davetiyeleri temin edebilecek.

Büyükşehir’den çocuklara şenlik

Dolu dolu program

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çocukların sömestir tatillerini verimli bir şekilde geçirebilmeleri için eğitici ve eğlenceli içeriklerle dolu bir program hazırladıklarını söyledi. Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Çocuklar bizim gözbebeğimiz, geleceğimiz, her şeyimiz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve içlerindeki enerjilerini ortaya çıkarmalarını istedik. Çocuklarımız şenlikte, sevdikleri çizgi film kahramanlarının yanı sıra Hacivat-Karagöz ve Kukla Tiyatrosu’ndan örnekler izleyecekler ve çok güzel vakit geçirecekler. Aynı zamanda, sanal âlemden bir nebze de olsa uzaklaşıp gerçek arkadaşlarıyla bir arada olacaklar. Tüm çocuklarımızı ücretsiz şenliğimize bekliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükşehir’den çocuklara şenlik

Efeler’de kadınlar hanımevlerini çok sevdi

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın kadınların hoş vakit geçirip sosyalleşebilmeleri için hayata geçirdiği Hanımevleri, Efelerli kadınların yoğun ilgisini görüyor. Zafer, Efeler, Çeştepe ve Umurlu mahallelerinde hizmet veren Hanımevlerine gelen kadınların hoş sohbetlerine, güler yüzlü personelin çay, börek gibi çeşitli ikramları eşlik ediyor. Aldıkları hizmet için Başkan Atay’a teşekkür eden Efelerli kadınlar, Hanımevi projesinden memnun olduklarını söylediler.

Büyükşehir’den çocuklara şenlik

Alanya’da beş yılda 34 milyon liralık kazanç

Haberin Devamı

Alanya Belediyesi tarafından 2017 yılında başlatılan GES yatırımları, bugün milyonlarca liralık tasarruf sağladı. Alanya Belediyesi 2022 itibarıyla yaklaşık 34 milyon lira tasarruf etti. Alanya Belediyesi tarafından 2017 yılında ilk kez devreye alınan güneş enerjisi santralleri (GES-1, GES-2, GES-3) ile 2019 yılında yapılan GES-4 ve güçlendirme çalışmaları sonucunda güneş üretti, Alanya kazandı. Alanya Belediyesi 2022 yılı sonu itibarıyla beş yıllık süreçte 34 milyon liralık kazanç elde etti. GES tesisi, üretilen bu enerji karşılığı 33.841.637,87 TL’lik bir bütçenin Alanya Belediyesi’nin kasasında kalmasını sağladı.

Büyükşehir’den çocuklara şenlik

Öğrenciler keyifli zaman geçiyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 15 günlük yarıyıl tatilinde öğrencilerin keyifli bir tatil geçirebilmesi amacıyla çocuklara yönelik birçok faaliyet gerçekleştiriyor. Yarıyıl tatilinde Çocuk Tiyatroları Şenliği’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin Oyuncak Müzesi ve Antalya Doğal Yaşam Parkı öğrenci ve öğretmenle ücretsiz şekilde hizmet veriyor. Zengin hayvan türleri ve geniş doğal yaşam alanlarıyla Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda aileler çocuklarıyla dolu dolu zaman geçirme fırsatı buluyor.

ŞiKAYET VAR!

Büyükşehir’den çocuklara şenlik

‘Çalışma ne zaman bitecek?’

İstanbul, Kadıköy’de yaşamakta olan okurlarımız, “Söğütlüçeşme Marmaray tren istasyonu arazisindeki ‘Viyadük ve Çevre Düzenlemesi’ adı altında yapımına devam edilen inşaat, gar çevresindeki yaya kaldırımının büyük bölümüne taştı. Bu nedenle, yayalar trafiğin yoğun olduğu yola çıkmak zorunda kalıyor. Bu durum can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Aynı zamanda maç günleri stat önünden Marmaray tren istasyonuna geçilen yaya yolunda da çok yoğunluk olmakta. Çalışmanın bir an önce bitmesini istiyoruz” dedi. Okurlarımızın bu şikayetini yetkililere iletmiş olalım.

Büyükşehir’den çocuklara şenlik

‘Savaş mağduruyuz’

Diyarbakır’da yaşamakta olan bir okurumuz, “Oğlumuz 2021 yılında YKS sınavında Tıp Fakültesi’ni kazanacak donanıma sahipken sınava bir gün kala apandisitinin patlaması sebebiyle ameliyat olduğundan sınavı yetersiz oldu. Ancak yıl kaybetmemek için 2021-2022 eğitim yılını değerlendirmek üzere Ukrayna’nın Sumi şehrinde National Argrarian Üniversitesi’nde İngilizce Tıp hazırlık eğitimine başladı. Bildiğiniz üzere, Rusya ile Ukrayna savaşının başlamasıyla Sumi şehrinin yoğun ateş altında olması üniversitelerin kapanmasına neden oldu. Savaş nedeniyle 16 gün sığınakta kalan çocuğumuz, akabinde Sumi şehrinin devlet tahliyesiyle İstanbul’a getirildi. Devlet yetkililerinin açıklamaları ve YÖK’ün Ek madde 2’deki (ek: RG-21/09/2013-28772) özel durumlarda açıkça belirtilmiş olan şiddet olayları ve insani kriz nedeniyle eğitimin öğretim sürdürülemez olduğu yükseköğretim kurulu tarafından tespit edilen ülkelerde öğrenim gören öğrenciler Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş başvurusu yapabilirler. Bu konuya ilişkin usul ve esaslar yükseköğretim kurumları tarafından belirlenir. Bundan dolayı Dicle Üniversitesi, Hatay üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi’ne başvuru yapmasına rağmen ülkemizde yatay geçiş başvurusunda bulunan 3600 öğrencinin yalnızca yaklaşık olarak 200’ü Türkiye genelinde yerleştirilmiş. Diyeceğim o ki oğlumuzun eğitim öğretimine devam etmesini istiyorum. Devlet büyüklerimizin bu mağduriyetimizi gidermesini ve Yükseköğretim Kurulu’nun çocuğumuzu bir üniversiteye yerleştirmesini istiyoruz” dedi. Okurumuzun bu şikâyetini yetkililere iletmiş olalım…

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, kurum, kuruluş ve markalarla yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...