Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İzmir Konak’ta üç teknenin yaklaşık altı aydır Konak Pier sahilde bağlı durmasına tepki gösteren vatandaşlar, ‘Burası tekne park alanı veya marina değil, bir an önce bu çirkinliğin kaldırılmasını istiyoruz. Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz’ dedi.

İzmir’in en güzel yerlerinden biri olan, herkesin bildiği Konak Pier sahile yolunuz hiç düştü mü bilemem. Konak sahili genelde İzmir’e gelenlerin ilk uğradığı lokasyonlardan biridir. Gazetemize son günlerde bu konuyla ilgili gelen şikâyetler hayli fazla. Ben bu tip şikâyetler olunca üşenmem, kalkar gider, yerinde incelerim. İyi ki gitmişim. İzmir’in en güzide yerlerinden biri olan Pasaport mevkii genelde sabah-akşam herkesin yürüyüş parkuru, yürümeyenlerin de banklarda oturarak körfezi doya doya izlediği bir yerdir. Körfez boyunca yürüyüş yaptım, bu üç tekneden başka bağlı tekne göremedim. Ben bile merak ettim, bu üç tekne kimin ve neden orada aylardır duruyor? Ayrıca, her isteyen tekne sahibi Pasaport sahiline teknesini bağlayıp aylarca kalabiliyor mu?

Haberin Devamı

‘Konak Pasaport marina değil’

Vatandaş şikâyetçi

İzmir’de yaşayan veya İzmir’e gezmeye gelen kişilerin genelde ilk gittiği yer Alsancak oluyor. Sahilde yürüyüş yapanlar, manzarayı izleyen vatandaşlar, aylardır Konak Pasaport’a demirleyen bu teknelerden rahatsız. Bu tekneleri görüp başka teknelerin de demirlemesinden tedirgin. Vatandaşların şikâyetlerini özetleyecek olursam; hepsi teknelerin bir an önce oradan kaldırılmasını talep ediyor.

‘Konak Pasaport marina değil’

Bir açıklama yapın

Bazı okurlarımız, yaşadıkları şikâyetlerle ilgili kurumlardan yanıt gelmeyince veya kurumlar yazdığımız aksaklıkları yerine getirmeyince bana sitem ediyorlar. Benim hesap sorma yetkim yok. Ben sadece gördüğüm aksaklıkları veya siz değerli okurlarımızdan gelen şikâyetleri köşemde yazarak gündeme getiriyorum. Biz de sizler gibi dile getirdiğimiz şikâyetlere yanıt almak istiyoruz. İzmir körfezinin manzarasını kapatan bu teknelerle ilgili de sizleri bilgilendirmek için İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve İzmir Liman Başkanlığı’ndan bir açıklama bekliyoruz.

Haberin Devamı

Bursa’ya ‘suda verimlilik’ ödülü

İçme suyunda kayıp-kaçakla mücadelede lider olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek çalışmaları nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Su Verimliliği Seferberliği kapsamında’ ödüllendirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen ‘Su Verimliliği Seferberliği’ tanıtım toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İklim değişikliğine bağlı yaşanan kuraklık, kuraklıkla mücadele ve su tasarrufunun öneminin ele alındığı toplantıda, su seferberliği konusunda bugüne kadar örnek çalışmaları hayata geçiren kişi ve kurumlar ödüllendirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi de içme suyundaki kayıp kaçak oranını yüzde 20’ler seviyesine indiren örnek çalışmalarıyla ödüle değer görüldü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı.

Haberin Devamı

‘Konak Pasaport marina değil’

‘Zirvedeki yerimizi koruyacağız’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, başlatılan seferberliğin ‘su verimliliğini artırmaya yönelik’ önemli bir adım olduğunu söyledi. İklim değişikliğinin küresel sorun olduğunu, son 50 yılda meydana gelen afetlerin yarısının hava, iklim ve su kaynaklı olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu kapsamda, su kaynaklarımızı tasarruflu kullanmak, yaşanabilecek birçok maddi ve manevi kaybın önüne geçecektir. Türkiye genelinde su kayıpları ortalamamız yüzde 33,54. Bu konuda bazı şehirlerimiz örnek uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Bursa da bu örneklerin başında geliyor. Büyükşehir belediyesi olarak, BUSKİ marifetiyle, su kayıplarıyla mücadelede örnek ve öncü çalışmalar gerçekleştiriyoruz. BUSKİ’nin kuruluşunda yüzde 65 seviyesinde olan kayıp-kaçak oranımızı, yaptığımız teknolojik yatırımlar ve içme suyu hatlarındaki iyileştirmelerle yüzde 20.21 seviyesine indirdik. Yapacağımız yeni yatırımlar ve su yönetimi planlarımızla 2023 yılında bu seviyeyi yüzde 20’nin altına düşürerek, Türkiye’nin zirvesindeki yerimizi koruyacağız. Yaptığımız yatırımlarla kayıp-kaçak oranlarının Türkiye ortalamasının altında olması sebebiyle şehrimiz ödüllendirildi. Bu ödül, aynı zamanda Bursa’mızın öncü ve örnek konumunun da önemli bir kanıtı oldu” dedi.

Çukur kazaya davetiye çıkarıyor!

Geçen hafta İzmir’e gittim. Gazetemizin bulunduğu binanın önündeki çukur hemen dikkatimi çekti. Görünce kapının önünde biraz bekledim. Hemen yanından tramvay geçiyordu. Sürücüler çukurdan kaçmak isterken tramvay geçişlerini de tehlike sokuyorlardı. Umurbey Mahallesi’nde Şehitler Caddesi çok işlek bir cadde. Alsancak Stadyumu ve Alsancak Garı’nın hemen yanı başı. Yani şehrin göbeği. Şehrin en işlek caddesinde böyle derin bir çukurun olmasına çok şaşırdım. Bu caddeden çok sayıda araç geçiyormuş. Her şey bir yana, belediyenin tramvayını kullanan vatmanın bu durumu hemen belediyeye bildirmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu caddede bir kaza yaşanmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine caddedeki çukuru bildirmiş olalım.

‘Konak Pasaport marina değil’

Yüzde 99.96 zam

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadrolu işçilere yüzde 99.96 zam yapıldı, ortalama ücret 17 bin 213 liraya yükseldi. Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinden, kadrolu işçiler için rekor bir zam çıktı. Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadrolu işçilerin ücreti, yüzde 99.96’lık artışla, ortalama 17 bin 213 liraya yükseltildi. Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, “Çalışanları enflasyona ezdirmedik” dedi. Başkan Ergün, Haziran 2022’de sağlanan mutabakat sonucu, ortalama 8 bin 608 lira olan kadrolu işçi maaşının ortalama 17 bin 213 liraya çıkarıldığını kaydetti, “Geçen yıl Türkiye’de gerçekleşen yıl sonu enflasyon oranı 64.27 olarak açıklanmıştı. Bunun üstüne yüzde 36 gibi bir refah payı verdik. Güle güle harcasınlar” vurgusunu yaptı.

‘Konak Pasaport marina değil’

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün (sağda) ve Belediye-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin

Didim Belediyesi EMITT’e hazırlanıyor

Didim Belediyesi, DİTAB’ın öncülüğünde, dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan 26. Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 8-11 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak. Her yıl 40 binden fazla sektör profesyonelinin ve dünyanın dört bir yanından gelen seyahat şirketlerinin katıldığı fuarda Didim Belediyesi de yerini alacak. Fuarda özel olarak hazırlanmış dev stantta Didim’in tanıtımı yapılacak. Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin (DİTAB) öncülüğünde kurulacak olan stantta kokteyller düzenlenecek, çeşitli gösteriler gerçekleştirilecek. Dev stantta Didim Ticaret Odası, ilçede bulunan STK’lar ve dernekler, oteller, iş insanları ve turizmciler de yer alacak. Yükselen turizm kentlerinden biri olan Didim’in tanıtılacağı standı binlerce yerli ve yabancı iş insanı, turizmci ve vatandaş ziyaret edecek. Apollon Tapınağı’ndan Altınkum’a, Milet Antik Kenti’nden Akbük’e Didim’in önde gelen turizm noktalarının tanıtılacağı stantta kentte 4 mevsim boyunca sürdürülen turizm aktivitelerinden örnekler yer alacak.

‘Konak Pasaport marina değil’

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, kurum, kuruluş ve markalarla yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...