Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Şişli Belediyesi’nin Abdi İpekçi Caddesi’ni trafiğe kapatma projesi çok uzun zamandır gündemde. Fakat bir türlü sonuca ulaşılmamıştı. Duyduğuma göre çözümü Büyükşehir Belediyesi bulmuş. Bahara kadar Abdi İpekçi Caddesi’ndeki İspark’ı kaldırmaya karar vermişler. Otopark alanları kaldırılıp kaldırımlar genişletilecekmiş. Türkiye’nin en lüks caddesinde bahardan itibaren rahat rahat yürüyebileceğiz. Caddedeki kafelerde de masa beklemek zorunda kalınmayacak. Kaldırımlar genişleyince cadde kısa süre içinde bir kafe cenneti olacak.

Haberin Devamı

Şampanya bardağında viski balon bardakta soda
Şimdi bana içki guruları kızacaklar ama sanırım artık içki içme ritüelleri değişiyor. Her içkinin kendine özgü bardağının olması ve belli bir ısıda servis edilmesi gerektiği ve bunun bir kültür olduğu söylenir. Fakat bu gelenek yıkılıyor. Artık bakıyorum herkes istediği bardakta ve istediği ısı derecesinde içkilerini yudumluyor. Örneğin geçenler şampanya bardağında viski, balon bardakta votka ve soda içenleri gördüm. Arkadaşlar arasında hararetli bir tartışma başladı. İçkinin bir adabı var diyenler de oldu, kimsenin keyfine karışmazsın diyen de. İçkinin hangi bardakta içileceği belki de bugüne kadar dayatmadan ibaretti.

Hamburger’in yeni tarifi
Merkezi Londra’da bulunan ve dünya üzerinde 43 şubesi olan Gurme Burger, Nişantaşı’ndaki Milli Reasürans Çarşısı’nın içinde ikinci şubesini açtı. Gurme Burger, hamburgeri fastfood olmaktan çıkarmış. Başka bir şey yapmış. Yolunuz Kanyon ya da Nişantaşı’na düşerse bir uğrayın derim.

Masajın böylesine şapka çıkarılır
Her gün mail kutuma yüzlerce mesaj geliyor. Mümkün olduğunca hepsine bakmaya çalışıyorum. Dün Ritz Carlton otelin SPA’sından bir mesaj gelmiş. SPA’ların sayısı artınca rekabet ortamı doğdu. Birbirinden ilginç terapilerle dikkat çekmeye çalışılıyor. Altın, çikolata derken şimdi de pırlanta ve şampanya terapisi çıkmış. Pırlantalı masaj nasıl oluyor, tek taşlı terapi neye yarıyor diyorsanız 250 TL verip Ritz’in SPA’sında merakınızı gidebilirsiniz.

Asmalı’nın yenisi
Gün geçmiyor ki Asmalımescit’te yeni bir işletme açılmasın! Bu kışın en popüler bölgesi olan Asmalı’da önümüzdeki hafta bir yeni mekan daha merhaba diyecek. ‘Hardal’ olacak bu mekanın sahibi, genç kuşak işletmecilerden Uğur Karabayır. Biber, Ketçap’tan sonra İstanbul Hardal’ına da kavuşmuş olacak. Bakalım sırada hangi sos var?

Haberin Devamı

Wan-na açılışının ardından
Levent ve Rıza Büyükuğur kardeşlerin, Tepebaşı’ndaki Anjelique’in yerinde bundan beş yıl önce açtıkları Wan-na geçen haftadan itibaren Kanyon’daki Hakkasan’ın yerinde hizmet vermeye başladı. Uzakdoğu mutfağıyla kulüp müziğini birleştiren Wan-na’nın geçen haftaki açılış gecesine ben de katıldım. İstanbul Doors grubun tüm açılışlarından olduğu gibi içerisi yine podyum gibiydi. Bu kış gördüğüm en şık açılışlardan biri gerçekleşti. Fakat açılışların konsept değişmiş. Artık insanlar mekanı görmeye ve test etmeye değil, fotoğraf çektirmeye geliyor. Asansörde karşılaştığım ünlü bir çiftin, “Tamam girişte fotoğraf çektirdik. On dakika duralım kaçalım” dediklerini duydum.

Haberin Devamı

Etiler Şamdan taşınıyor
Nişantaşı’nın en popüler kebapçılarından biri olan Komşu Kebap devrediliyor. Kemal Koç, oğlunun yurtdışına taşınmasıyla birlikte emekli olmaya karar vermiş. Bir enteresan haber de Etiler Şamdan’dan geldi. İstanbul’un en efsanevi kulübü olan Etiler Şamdan da taşınıyormuş. Acaba Mehmet Tuna da mı emekli olmaya karar verdi? Emlakçılar, Şamdan’ın yeri için Public’in sahibi Taner Kucuroğlu’na bile teklif götürmüşler.