Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

İSTANBULUN EN GÖZDE YEMEKLERİ

Gecelerin yönünü ve yemek alışkanlığını değiştiren ünlü kafe zincirleri İstanbul’un dört bir yanına yayılmış durumda. Sadece İstanbul’da değil Ankara, Antalya ve İzmir gibi büyükşehirlerde de şubeleri bulunuyor. Eğer yemek alışkanlığında bir araştırma yapılacaksa bu kafe zincirleri ilk adres. Bunlar sayesinde yemek alışkanlığı ve fiyat politikasında devrim oldu. Lüks restoranların yerini kafeler aldı. The House Cafe, Kitchenette, Kırıntı ve Midpoint en ünlü kafe zincirleri. Toplam 38 şubeleri var. Ayda yarım milyonu aşkın kişiye servis veriyorlar. Bizler her ne kadar Türk mutfağıyla övünüp çeşitliliğinden dem vursak da, ünlü kafe zincirlerinde dünya mutfağı tercih ediliyor. Mutfaktan çıkan bir yemeğin popüler olması ve çok tüketilmesinde fiyat politikasından önce yemeğin lezzeti ön planda tutuluyor. Peki İstanbul’un en gözde yemekleri hangileri;
Tavuk şinitzel, Steak fajita ve Mushroom steak’i on binlerce kişi severek yiyor.
House Cafe’nin gözdesi Tavuk şinitzeli ayda ortalama yedi bin kişi tüketiyor.
Kırıntı’nın favorisi Steak Fajita’yı ayda sekiz bin kişi tercih ediyor.
Kcihenette’nin bir numarası Tavuk şinizteliyse altı bin kişi midesine indiriyor.
Midpoint’te'ki Mushroom steak’i, ayda yedi bin kişi sipariş veriyor.
Ben salata ve makarna en gözde yemek olur diye beklerken, meğer shinitzelle yatıp kalkıyormuşuz da haberimiz yokmuş. Ne diyeyim fast-food kafelerde de bir numara. Aman dikkat diyorum. Sağlıklı yiyelim, tosuncuk olmayalım.



İzzet Çapa’nın gizemli adası
Bu kışın en sessiz sedasız işletmecisi İzzet Çapa, şu günlerde gazeteciliğe merak saldı. Yıllar önce de Avangarde adında bir dergi çıkaran Çapa, bana 'Sen nasıl işletmeci olduysan ben de gazeteci olacağım' diye takılır dururdu. Geçen gün Nahide Palas’ta Çapa’yla karşılaştım. Artık meslektaş olduk. Yeni çıkan Mecmua dergisinde ünlü isimlerle söyleşi yapıyor. Keyifle okuyoruz.
Çapa, bu yaz Nahide’yi adaya taşıyormuş. Nahide’nin oteli ve Palas’ı Lost Adası misali bir adaya konuk oluyor. Nahide’nin gizemli adasına yolculuk 19 Mayıs’ta. ND Nihat Doğan, 3T Taner’den sonra İÇ’nin eğlencesine hem şahit olacağız hem de çok coşacağız.

Atiye Sokak notları
Geçen hafta anne ve babaları siyasette büyük rekabet içinde olan eski başbakanlarımız Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz’ın çocukları gece hayatında kapı komşu oldular ve yemekte rekabet başladı. Elio geçtiğimiz günlerde açılmıştı. Hardal'sa geçen hafta hizmet vermeye başladı. Hardal’ın açıldığı gün İtalyan Başkonsolosu'nun da daveti vardı. İki mekan, daha ilk gün kıyasıya rekabet içine girdi. Hardal’da gençler, Elio’da cemiyet ve iş dünyası boy gösterdi. Hardal’ın açılışı olmasına rağmen tüm dikkatler Elio’nun davetindeydi. Elio böylelikle Hardal’ın önüne geçti. Bakalım önümüzdeki günlerde yarış nasıl devam edecek.

Ateşdağlı’nın dördüncü albümü piyasada
Ünlü DJ Suat Ateşdağlı’nın dördüncü albümü 'Bosphorus Night' önceki gün müzik marketlerdeki yerini aldı. Ateşdağlı, Türkiye’de en çok albümü olan DJ unvanını da almış oldu. Albümünde Bengü’nün 'Artık Sevmeyeceğim', Soner Sarıkabadayı’nın 'Pas' ve Tarkan’ın 'Sevdanın Son Vuruşu’nu Ateşdağlı yeniden düzenlemiş. Albümün en iyi şarkısıysa Azeri şarkıcı Xezzam Nisonuv’un 'İstanbul’u. Mutlaka dinleyin, şaşıracaksınız.

Haberin Devamı

İSTANBULUN EN GÖZDE YEMEKLERİ

Yazlıklar açıldı kış geri geldi
İstanbul yaz eğlencesi geçen hafta resmen başladı. En gözde eğlence bölgesi Boğaz'da Sortie ve Reina yazı getirdi. Ünlü iki işletme de artık büyük açılış yerine sessiz sedasız kapılarını açıyor. İkisinin de açılışına yağmur damgasını vurdu. Yazın habercisi mekanların açılışında kış resmen geri geldi. Bir süre Boğaz hattına gitmek için havaların ısınmasını bekleyeceğiz. Haftaya Boğaz eğlencesini mercek altına alacağım. Bakalım bu yaz sürprizleri var mı? 23.59 yasağı ne alemde.