Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Okullar kapandı, tatil başladı. Çeşme ve Bodrum’da neler oluyor?

SON DURUM

Türkiye için tatil zamanı geldi. Fakat tadımız tuzumuz kaçtı, ne zaman normalle döneriz hiç kestiremiyorum. Ülke bu durumdayken İstanbulluların sosyal hayatı da değişime uğradı. Mekânlar neredeyse sinek avlıyor. İşler yarı yarıya düşmüş. Peki güneyde durum nedir?

BODRUM
Türkbükü’nde henüz bir yoğunluk yok. Yaz sezonunun önümüzdeki haftadan itibaren tam olarak başlayacağını düşünüyorum. Bu yaz Yalıkavak ve Türkbükü savaşı yaşanır mı? Bu rekabetten kim galip çıkar? Türkbükü’nün yenileri tatili nasıl renklendirecek? Hepsini haftaya uzun uzun anlatacağım.

Sess bu gece açılıyor
Bu gece Türkbükü’nde Nişantaşı’nın popüler Türkçe kulübü Sess, yazlığını açıyor. Nedim Binler’in sahibi olduğu Sess, sadece gece kulübü olarak hizmet verecek.

ÇEŞME
İzmir’in avantajını kullanan Çeşme’de, özellikle de Alaçatı’da gözle görülür bir hareketlilik söz konusu. Alaçatı’daki Kemal Paşa Caddesi, Bodrum’un Barlar Sokağı gibi olmuş. Hatta ambiyans olarak orayı geçmiş bile.

Masquarade bugün açılıyor
İstanbul sabaha kadar açık ender gece kulüplerinden biri olan Masquarade, bugün Solto Otel’in beach’inde yaz sezonuna “Merhaba” diyor.

Ayaküstü yerler
Çeşme’nin en dikkat çekici yanı, ayakta bir şeyler yiyebileceğiniz noktaların olması. Adım başı karşınıza midye dolmacı, kumrucu ve mısırcı çıkıyor. En dikkat çekeni, Midyeci Sevil Abla, Kumrucu Hikmet, organik turşu satan seyyar. Veli Usta’nın mavi renkli dondurması ve mısırcılar her yerde.

Haberin Devamı

MÜJDE

Anlaşıldı bu yaştan sonra yeniden öğrencilik günleri başlayacak. Neden mi? Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü açıyor. Şikago’daki Kendall School of Culinary Arts’la işbirliğine giderek lisans programına yeni eğitim yılında başlayacaklar. Bu bölümden mezun olanlar ABD’de bir yıl çalışma iznine de sahip olacakmış. Gelecek sene için kararımı verdim. Yemeğe bilimsel yaklaşacağım.

YENi iKi ETÇi

Armutlu’daki Nezih Döner
Siz de benim gibi dönerin hastasıysanız, Armutlu’daki Nezih Döner’e mutlaka gidin. Hafta içi işi gücü bırakıp uğradım. Nezih Kebap Yuvalama’nın 30 yılı aşan tecrübesinden çıkmış ortaya. Bir kere kaliteli et kullanıyorlar, kendilerine özel bir yöntemle marine ediyorlar eti. Tam bir ayaküstü lezzet durağı yaratmışlar. Favorim, Beşiktaş’taki Karadeniz’di ama artık Nezih Döner listenin başında.

Dükkan, Suada’da
Emre Mermer’in sahibi olduğu Dükkan’la İstanbul’da etçi furyası moda olmuştu. Son zamanlarda popülerliğini yitirmişti. Suada’daki şubesiyle Mermer, yeniden atağa kalktı.

Haberin Devamı

ALKOL DÜZENLEMESi
Yasanın onaylanıp yürürlüğe girmesinden sonra en çok merak edilen konu, mekânların sokağa taşan masalarında alkol tüketilip tüketilemeyeceği. Mekânlar, 22.00’den sonra ne yapacak? Malum sigara yasağıyla neredeyse bütün mekânlar sokağa taşmıştı. Bu dükkanlar, o saatten sonra içki servisi yapabilecekler mi? Yoksa yeni bir polemik bizleri mi bekliyor?