Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları

Play Off mücadelesi veren Karşıyaka, evinde 0-1 geriye düştüğü Eyüpspor’u 2-1 yenerek puanını 50’ye yükselterek bu yarışta bende varım dedi.

Karşıyaka başlama düdüğüyle birlikte Eyupspor kalesine tüm hatlarıyla yüklendi. İlk 5 dakikada Can Erdem’le 2 net pozisyon yakaladı. İlki direkten döndü ikincisi altıpastan dışarı attı. Takım halinde yakın ve yardımlaşarak oynadı.

Hatalar gol getirdi

Yaptığı baskı ile Eyüpspor’u kendi alanında oynamaya macbur etti. Karşıyaka’nın oyun anlayışındaki en büyük eksikliği olan topla çıkarken yaptığı top kayıplar kalesinde tehlikelere neden oldu. Böyle bir hata sonrası Atakan Eyüpspor’u öne geçirdi. Kaleci Erhan yine böyle bir hatadan kaynaklanan pozisyon sonrası müthiş bir kurtarış yaparak takımın maça tutunmasına sebep oldu. Karşıyaka geriye düşünce risk aldı.

Haberin Devamı

Hakem oyunu gerdi

Tabiiki gücü ve oyuncu farkı öne çıktı. Çabuk oynadı, başta yaratıcı özelliği olan Ali Say’ın geliştirdiği ataklara Can Erdem ve Tayfun’da ayak uydurunca Eyüpspor’un ağır savunması hatalar yapmaya başladı. Tayfun’a cezaalanı içinde yapılan penaltılık pozisyonu değerlendiremeyen hakem oyunda gerilimin artmasına neden oldu. Sol bek Onur şahsi gayretiyle beraberleği sağladı. Maçı kazanmanın şart olduğuna inanan Karşıyaka Can Erdem’in uzun süre hafızalardan silinemeyecek golü tribünlerde ayakta alkışlandı. Sonrası mı üç kırmızı kart ve anlamsız gerilim oyuna hakim oldu.

Yarış devam ediyor

Karşıyaka savunmasını kalesinden uzakta olmaya planladı ve başardı. Maçı kazanarak Play Off yarışında önemli bir adım attı. İnanmak başarı için önemli bir etkendir. Bunu Karşıyaka’nın oyununda gördük. Bu inanca mücadele gücüde eklenince aldığı galibiyetle yarışa devam dedi.