Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Bant Mag. ekibi yine yapacağını yapmış; hafta sonu Kadıköy’e yerli yabancı DJ yağdıracaklarmış

Bugün ilan sebebiyle kısa ve öz olmam lazım. Hafta sonu için iki bomba program önerisi yapıp çekiliyorum. Kadıköy Arkaoda’da yapılacak DJ Banyosu etkinliği, birincisi... Jameson sponsor olmuş, Bant Mag.’ın yaratıcı ekibi fikri geliştirmiş, 10 DJ (kimi dünyaca ünlü plak şirketlerinden, kimi sadece 45’lik çalıyor, kimi canlı remiks yapıyor, kimi yerli, kimi yabancı) iki gece boyunca Arkaoda’da çalacak. The Smiths’i, The Strokes’u keşfeden efsanevi İngiliz plak şirketi Rough Trade de filmi sayesinde tanımayanın kalmadığı Kaybedenler Kulübü’nün efsane isimlerinden Mete Avunduk da DJ Banyosu’nda çalacak isimler arasında...

Haberin Devamı

Havadan DJ yağıyor

Ve De La Soul!
İşte dans etmek için mükemmel bir fırsat daha! Cuma akşamı Ghetto’da De La Soul sahnede. Hip-hop’ı kulağımızı ilk aşina kılan gruplardandır, De La Soul. Şarkılarıyla şahane dans edilir. Bakın, bizden müzik otoriteleri bu grup için neler diyor?
“... Çünkü old school hip-hop güzeldir. Hip-hop’un yapı taşlarındandır, De La Soul. Bugün bile onların 1990’larda yazdığı rhyme ve beat’lerden zenginini yazan az.” Barış Akpolat ( Hürriyet)
“De La Soul konserine gidilir çünkü 1987’den beri hip-hop’ın kitabını onlar yazıyor, Damon Albarn bile ‘Feel Good Inc.’de onların hakkını teslim etti. Ama esas alamet-i farikaları, zamanın çok ötesinde tınlayan 1989 tarihli albümleri ‘3 Feet High and Rising’. Bu albümü yapan adamları canlı dinlemek gerek.” Seda Pekçelen (Time Out İstanbul)