Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Nişantaşı’nın en ilham veren dekorasyon mağazalarından Öney, yeni yerini Boğaz’ın bu güzide köşesinde açtı.

Kuruçeşme şıklaşıyor

Mimar Mustafa Öney ve iç mimar Handan Öney, tam 25 yıldır şehrin dekorasyon ve mimariye ihtimam gösteren kesiminin gündeminde olan isimler... Mağazalarında kendi tasarımları mobilyaların yanında, dünyanın dört bir köşesinden topladıkları dekoratif objeler de satılıyor. Nişantaşı mağazalarının Abdi İpekçi’ye bakan vitrininden, kendi tasarımları şahane mermer sehpaya ağzım sulanarak bakıyorum. Yine kocaman cam ve kristal şamdanlarının evleri bir hamlede şıklaştıracağını aşikâr. Ayrıca benim gibi hediye seçimlerini ev aksesuarlarından yana kullanmayı tercih edenlerin, hiç atlamaması gereken bir adres, Öney... Dekorasyon danışmanlığı da veren Öney’in Kuruçeşme şubesindeyse, ahşap ürünler koleksiyonu hayli geniş tutulmuş. Mevsim itibarıyla bahçesini, balkonunu zamansız, sıcak bir malzemeyle bezemek isteyenlerin aklında bulunsun.
Adres: Kuruçeşme Mah. Eski Dolap Sok. No: 18B Kuruçeşme

Haberin Devamı

Bebek’e gitmek için bir neden daha!

İtalyan dondurması, Maraş dondurması, organik dondurma ve ötesi... İstanbul’da tüm muhalefete rağmen tatlıyı repertuarından eksik edemeyenlere hitap edecek, ne çok iştah kabartan dondurmacı açıldı! Safi un ve şekerden pişen hamur tatlılarına nazaran hayli masum olan dondurma için bir diğer adres de Migone... Küçük Bebek’in en dikkat çeken yapılarından İbrahim Paşa Köşkü’nde yer alıyor. Dondurmalarının katkı maddesiz ve çok az şekerle hazırlandığını, yediğine içtiğine çok dikkat eden, maraton koşan dostlardan dinlemiştim. Günlük üretilen lezzetler içinde Bodrum mandalinalı ve portakal-fesleğenli sorbeleri, yaban mersini-ricotta peyniriyle hazırlanan dondurmaları ayrı bir alakayı hak ediyor... Yaz gecelerinde Bebek’te dondurma molasına uzananların dikkatine; Migone her gün 24.00’e dek açık...
Adres: Küçük Bebek Cad. No: 11/A Bebek

Kuruçeşme şıklaşıyor

Şehre Mono geliyor!

Pozitifçiler sahil ve müzik konseptini Çeşme’den sonra nihayet İstanbul’a da taşıdı. Yeni festivalleri Mono, hafta sonu İstanbul kaçamaklarının başlıca rotalarından Solar Beach’te, bu cumartesi gerçekleştiriliyor. Beş farklı sahne; indie rock grubu Metric de new wave sound’lu grup The Horrors da, Danimarkalı yeni yetenek Oh Land Mono da 80’ler etkili elekronika müzik grubu Com Truise da cumartesi çalacak gruplardan... Festivale katılan müzisyenler listesi uzun, lakin hayranı bol Türk punk/rock grubu Rashit’in de çıkacağını ayrıca belirtmeden geçmeyelim. Veee başlı başına Kilyos’a uzanma nedeni olacak bir isim; Gogol Bordello’yu kumsalda dinleme şansı... Onlar için, ‘punk’ı çingene ateşi ve Brecht etkili kabarelerle buluşturan grup’ diyorlar... Radyo Eksen’de döne döne çalan ‘Start Wearing Purple’ adlı parçalarıyla içimize yaşama sevinci dolduran Ukrayna menşeili grup, izleyicilerini her zamanki enteresan kostümleri eşliğinde New York’un arka sokaklarına, göçmenlerin dünyasına götürecekmiş... Biletler Biletix’te.