Feyzi Hepşenkal

Feyzi Hepşenkal

feyzihepsenkal@mynet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkücü Nihat Doğan, Müjdat Gezen ve Levent Kırca’yı yerden yere vurmuş ya...
Müjdat Gezen’e “ne düşündüğünü” sormuşlar bu konuda.
Cevabı tek kelime olmuş.
Hatta söylediği kelime bile sayılmaz.
Sadece üç harf:
HİÇ.
* * *
Bir yanda Müjdat Gezen ile Levent Kırca, diğer yanda Nihat Doğan.
“Kim kimdir?” diye bir araştırma yapsanız ve fazla zahmete girmeden, internet ansiklopedisi Vikipedi’ye bir baksanız; “kimin kim olduğunu” hemen anlarsınız.
* * *
İşte Levent Kırca:
“İlk kez 1964’te Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları’nda çalıştı. 1978’de ‘Altınşehir’ adlı filmle sinemaya geçti. ‘Ne Olacak Şimdi?’ ve ‘Mavi Muammer’ adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu’nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin, Sefiller, Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988’de başlayıp 17 yıl süren ‘Olacak O Kadar’ adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini ‘Son’ adlı filmle yaptı. Daha sonra ‘Şeytan Bunun Neresinde’ adlı filmi yönetti.
1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi’nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır.”
* * *
İşte Müjdat Gezen:
“ 1960 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’ nda profesyonel oldu. 1962 yılında ilk filmini çevirdi. 1966 yılında Ulvi Uraz Tiyatrosu’na girdi. 1967 yılında arkadaşlarıyla birlikte Halk Oyuncuları’nı kurdu. 1968 yılında ilk kez kendi özel tiyatrosunu açtı. 1975 yılında ilk kitabı yayımlandı. 1982 yılında bir yayınevi kurdu. Yine aynı yıl İstanbul Belediye Konservatuvarı ve sonradan İ.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda Türk Tiyatrosu öğretmenliği yaptı. Aynı yıl, yazar arkadaşı Kandemir Konduk’la birlikte Güldürü Üretim Merkezi’ni kurdu ve büyük gazetelerde mizah sayfası yönetti. 1991 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni 1995 yılında Hamlet Efendi adlı oyunu ödül aldı ve Devlet Tiyatroları’nda oynandı. Yüz civarında filmde, elli civarında oyunda, binden fazla radyo ve TV skecinde rol aldı, bunların bir bölümünü yazdı ve yönetti. Müjdat Gezen aynı zamanda şair. 74 adet şiirden oluşan bir albümü var.”
* * *
Ve Nihat Doğan:
“Türk halk müziği şarkıcısı. 1994’te yayımlanan ‘Kırdın Kalbimi’ ile profesyonel müzik kariyerine başladı. 2011’deki ‘Survivor Ünlüler’ ile popülerliğini artırdı.”
Fazla söze gerek yok.
Levent Kırca ile Müjdat Gezen’in yanında Nihat Doğan, gerçekten bir...
HİÇ.


Buruk bir 8 Mart

Gönül isterdi ki, bugün keyifle yazayım.
“İşte İzmir’in kadınları” başlığını attığımda, Hamdi Türkmen’e diyeyim ki:
“Bugün tam sayfayı bana ayır.”
İzmir Valisi’nden bir başlamalıydım saymaya, sonu gelmemeliydi.
Yine de çok şükür, hiç değilse kadın bir kaymakamımız var Çeşme’de.
Başka ne var elde?
Örnekse, İzmir’in ilçelerinde bir belediye başkanı.
Var mı?
Onca kurum, oda ve meslek örgütü arasında, İzmir Barosu Başkanı ve Ege Üniversitesi Rektörü ile İzmir Ticaret Borsası Başkanı dışında öne çıkan başka kadın var mı?
Ha.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri bir kadındı.
Onu da aldılar.
İçeri attılar.
Yazık.


Tek karelik manzara!

Herkes haddini bilecek