Yuvacık Yürüyüş Parkuru

21 Ekim 2020

Yuvacık son yıllarda adından sıkça söz ettiren; özellikle hafta sonunu keyifle geçirmek isteyenler hem çocuklu ailelerin hem de günübirlikçilerin tercih ettiği destinasyonların başında geliyor. İstanbul’a yakın olmasının yanında çevre illerden ulaşımın kolay sağlanması bölgenin cazibesini arttırıyor.

Elbette en önemli etken Yuvacık barajının eşsiz manzarası. Baraj etrafında işletmeler de kurulmaya başlandı. Kocaeli ‘de 7 yıldır ailemle birlikte yaşıyoruz bu canlılığını hissetmemek imkansız hale geldi. Velhasıl kelam bu yazımda sizlere çok fazla ismi duyulmayan ama hem baraj manzarasını hem de hafta sonu sakinliğini hissedebileceğiniz bir noktadan bahsedeceğim. Bölgenin tam adı Yuvacık Barajı Yürüyüş yolu olarak geçiyor. Buraya ulaşmak için İzmit- Bursa(41 avm tarafı) yolunu takip ediyoruz. Yuvacık tabelasını görene kadar yola devam. Yuvacık tabelasından devam ettikten sonra Yuvacık Barajı tabelalarını takip ederek baraja ulaşıyoruz. Temiz havayı hemen hissedeceksiniz. Baraja vardığımızda resimde gördüğünüz gibi solunuzda kalan barajın

Yazının Devamı

Finike'nin Eşsiz Koyu : Mağaralı KOY

26 Temmuz 2020

Eşsiz güzellikteki şeyler bazen gözünüzün önünde olur ama siz göremezsiniz. Döner dolaşır defalarca etrafından geçmenize rağmen fark edemezsiniz. Bir gün başkasında görür değerini anlarsınız. Mağaralı koy işte tam da bu durumu yaşadığım bir yer oldu. Finike-Demre yolu üzerinde bulunan , defalarca yanından yöresinden geçtiğim halde bir türlü fark edemediğim saklı bir cennet Mağaralı koy. Suyunun berraklığı , sunduğu eşsiz manzarası , içinde barındırdığı ilgi çekici mağarası ile oldukça huzur dolu bir yer.

Son zamanlarda artan popülerliği ile koya çok fazla tekne ve insan ulaşmaktadır. Bazı günlerde koya demir atan tekneler yüzünden koyun sunduğu eşsiz manzara maalesef bozulmaktadır. Suyun rengi turkuaz, kumsalı beyaz olan  olan bu koyda manzara eşliğinde huzurlu bir şekilde yüzmek istiyorsanız kesinlikle sabah erken saatlerde gitmelisiniz. İnsan ve tekne kalabalığını atlatmış olacaksınız. Hele ki seçtiğiniz zaman hafta içi ise tadından yenilmez. Mağaraya giriş ücretsizdir. Herhangi bir tesis bulunmadığından

Yazının Devamı

Yılda 1,5 milyon turist ağırlayan huzur ülkesinin başkenti;Giethoorn

9 Haziran 2020

Giethoorn ; “Yeşil Venedik” olarak adlandırılan , zaman kavramının anlamını yitirdiği masalsı bir köy. İçinde gezerken “Buradaki insanlar yaşıyorsa biz ne yapıyoruz?” sorusunun kulaklarınızda çınlayacağı asla unutamayacağınız bir yer.

Hollanda'da Overijssel eyaletinde yer alan Giethoorn, Steenwijkerland belediyesinde yer almaktadır ve güney batısındaki Steenwijk'e yaklaşık 5 km mesafededir. Bu köy özellikle 1958 sonrasında ünlü oldu. Hollandalı film yapımcısı Bert Haanstra, ünlü komedi Fanfare'yi Giethoorn'da çekmiştir.

 

NASIL GİDİLİR?

Size iki seçenek sunabilirim:

 

Aktarmalar olması gözünüzü kesinlikle korkutmasın. Her istasyon ve durakta kullanacağınız ulaşım araçlarının numarası ve saatleri detaylı yazmakta. Bunun yanı sıra gerek görevliler gerekse halk son derece ilgili ve yardımsever. 2. Seçeneği seçtiğinizde gidiş-geliş kişi başı 53 Euro tutuyor. Bizim gibi kış ayında giderseniz çeşitli tur siteleri üzerinden bot turu dahil yarı fiyatına bilet bulabilirsiniz.

Yazının Devamı