Muhittin Akbel

Muhittin Akbel

muhittin.akbel@dogangazetecilik.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Neden eyvah? Çünkü Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay, Alsancak Limanı’na yapımı öngörülen AVM konusunda İzmir esnafına destek mesajı verdi de ondan...

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, bir kez daha yüksek sesle, limana yapılacak AVM’nin, İzmirli esnafı derinden yaralayacağını, zaten kısmi felç geçiren trafiği iyice felç edeceğini söyledi.

AVM’nin, sadece yolculara hitap edecek kapasitede olması gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Bey de dedi ki: “Ankara’da Samanpazarı’nı, İstanbul’da Mısır Çarşısı’nı, İzmir’de Kemeraltı’nı unutursak, bir süre sonra sıradanlaşırız.” Ne güzel bir laf değil mi? Ardından ekledi: “Turist, İzmir’e geldiğinin farkına varmalı.” Çok haklı...

Devam etti: “Alsancak Limanı içerisine yapılacak AVM’nin hangi çapta bir projeyi içerdiğini bilmiyorum ama sizin duyarlıklarınız dikkate alınmalı.” Noktayı koyuyor Sayın Bakan: “Liman, Alsancak’la iç içe olan Kemeraltı’na 10 dakika uzaklıkta. Alsancak’a, Kemeraltı’da gidecek turist, limandaki AVM’de hapsedilmemeli.” Bu düşünce, sadece Bakan Günay’a ait değil. İzmir’in esnafı, topyekün bunu savunuyor.

Mesajlar harika...

Bende, bu desteğin arkasından kötü bir şey çıkacağı (O da limana dev AVM yapılmasıdır. Bundan kötüsü de olamaz zaten) izlenimi oluşmasına sebep olan eski anıları hatırlatmak isterim.

2010 senesinin Eylül’ü...

Ünlü şarkıcı Tarkan, Roma İmparatorluğu döneminden kalma Allianoi için, “Keşke antik kent, olduğu gibi korunsa, kazılarak ortaya çıkarılsa ve bir turizm merkezi haline getirilse... Kültürel mirasımızı ve değerlerimizi korumamız lazım. Ülkemizi ülke yapan, böyle yerlerdir” sözleriyle destek vermişti.

Dönemin Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, “Ben baraj yapmayı bırakıp şarkı söylersem, işler değişir. Bunun için Tarkan da şarkı söylemeye devam etsin. Sanatçı arkadaş, sanatıyla ilgilensin. Herkesin bir ihtisası vardır. İnsanlar, bilmedikleri bir konuya burunlarını sokarsa, çok yanlış olur” diyerek şarkıcıyı tiye aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı olarak Ertuğrul Günay, meslektaşı Eroğlu için, “Sözleri amacını aştı” ifadesini kullandı ve Tarkan’ı, sorumluluğundan dolayı kutladı.

Sonuç: Kültür ve Turizm’den sorumlu bakanımız, koca bir tarihi mirasın sular atında kalmasını seyretti.

Bu biiir...

Tam bir yıl sonra...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kars’taki İnsanlık Anıtı için “ucube” dedi.

Sahnede yine Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay vardı: “Kars gezisinde Başbakan ile birlikteydim. ‘Ucube’ diyerek, Hasan Harakani Türbesi çevresindeki gecekonduları kast etti. Başbakan’ın konuşmasında heykel sözü geçmedi. Başbakan’ın konuşmasını heykelle ilişkilendirilmesini talihsizlik olarak değerlendiriyorum, yorumları haksız ve abartılı buluyorum.” Başbakan, Bakan’ı yalanladı: “Ucube sözcüğünü, Hasan Harakani Türbesi’nin çevresindeki gecekondular için değil, o heykel için söyledim.” Zannettik ki, Bakan, heykeli kurtaracak.

Ve “ucube” damgasını yiyen İnsanlık Anıtı, Bakan’ın gözleri önünde yıkıldı.

Bu da ikiiii...

Esnafa destek veren Bakan Günay’ın sözleri bende neden kaygı uyandırdı, şimdi daha iyi anlaşıldı sanırım.

Destek mesajlarının, esnafın gazını almaktan öte bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Umarım ve dilerim, yanılan ben olurum.