Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ses getiren single çalışmalarıyla müzik sektöründe sağlam adımlarla ilerleyen İdo Tatlıses, “İnsanlar beni giyim tarzım ve dövmelerimle değil, şarkılarımla ve kişiliğimle değerlendirmeli” şeklinde konuştu.

İdo Tatlıses, yeni şarkısı ‘Sen’le adından söz ettiriyor... Başarı basamaklarını tırmanmaya, kendi bileğinin gücüyle yükselmeye devam ediyor. Şarkılarının yanı sıra, örnek duruşu ve beyefendi kişiliğiyle de fark yaratıyor. Kendine güveni tam, mütevazı, saygılı, asil ruhlu ve çok da esprili bir genç adam İdo Tatlıses... Ve müziğinden danslarına, hayallerinden aşkına kadar her şeyiyle karşınızda!..

Haberin Devamı

‘Önemli olan görünüşüm değil, kişiliğim’

- Çok beğenilen yeni single’ınız ‘Sen’in hikayesiyle başlayalım...

‘Sen’in bestecisi Galip Öztürk, ‘Haydi bir şarkı yapalım’ deyince, ‘Sen müziğini yap, ben de sözünü yazayım’ dedim. Beş dakikada müziği çıktı, ben de hemen sözleri yazdım. Parçanın başında “Sanırım içimde birikmişler var” diyor ya, kısa zamanda yazdım ama birkaç ayın toplanmış duyguları vardı. Düzenlemeyi Osman Çetin yaptı, klibi Hasan Kuyucu Almanya’da çekti. İçimize sinen bir iş oldu.

- Klipteki dansınız çok sempatik. Ders alıyor musunuz?

En son iki sene önce ders aldım. ‘Sen’in klibinde içimden geldiği gibi dans ettim.

- Eleştirenler de var... Kötü yorumlardan etkilenir misiniz?

Kanıtlamaya çalıştığım bir şey olmadığı için kafaya takmıyorum. ‘Nasıl böyle bir şey söylerler?’ diyerek düşünüp, üzüldüğüm hiç olmadı. Ben kendi hayatımı yaşıyorum ve bildiklerimi yapıyorum. Eleştirilere göre hareket edemem.

- Giyim tarzınız sıradışı. İlham aldığınız birileri var mı?

Bir şeyleri illaki senden önce bir başkası yapmış oluyor ve esinleniyorsun. Ama özel olarak takip ettiğim, ‘Şu ne giymiş, ne yapmış, nasıl şarkılar söylemiş’ diye baktığım biri yok. Şarkı ve kıyafet seçimi yaparken kendime yakışan şeyleri bulmaya çalışıyorum. Davranış olarak da kendime yakışanı yapıyorum. Nasıl giyineceğime kendim karar veriyorum, styling için çalıştığım kimse yok.

- Hızla kilo verdiniz, bunun sırrı nedir?

Şekeri ve karbonhidratı bıraktım. ‘Şeker’ diye ağladığımı bilirim, o derece yemedim! Spor yaptım. Şu anda ise çok spor yapıp, istediğimi de yiyerek dengede tutuyorum vücudumu.

Haberin Devamı

‘Önemli olan görünüşüm değil, kişiliğim’

- Müzik eğitiminiz olduğunu herkes bilmiyor, biraz bahseder misiniz?

Berklee Müzik Koleji’nde sertifika programına gittim. Ritim dersleri aldım. Şarkı söylüyorum ama şan dersi hiç almadım.

- Şarkı söyleme yeteneği genlerden geçmiş demek ki...

Keşke babamdan yüzde 1’i geçmiş olsa...

- Sizi tanıyanlar ‘Çok mütevazı ve saygılı’ diye bahsediyor hep...

Davranışlarımın görünüşümle çeliştiğini söyleyenler oluyor. Oysa giyimim, görünüşüm kişiliğimi değiştirmiyor. Önemli olan kişiliği kaybetmemek. Bir kez kaybedersen örf, âdet her şey gider ve bir daha toparlayamazsın. İnsanlar beni giyim tarzımla ve dövmelerimle değil, şarkılarımla ve kişiliğimle değerlendirmeli.

“Babam doğru işler yapacağımı biliyordu...”

- İlk kez ‘Şarkı söyleyeceğim’ dediğinizde İbrahim Bey ne tepki verdi?

Hiçbir şey demedi çünkü doğru olanı yapacağımı biliyordu. İlk şarkım ‘Sonsuz Teşekkürler’i çok seviyor. Diğerlerinin tarzıysa ona biraz farklı geliyor.

Haberin Devamı

- Kafanızdaki müzik tarzını oturttunuz mu?

Kafamda belirli bir şey yok, her tür müziği dinlediğim için ayırmıyorum. Hangisi hoşuma giderse okurum. Sahnede bir şarkının orijinali nasılsa öyle okumaya çalışırım, kendime göre değiştirmem.

- İbrahim Tatlıses gibi dev bir ismin gölgesinde kalmadan kendi kanatlarınızla uçmanız büyük başarı. Bu yola girerken endişeniz olmadı mı?

İstediklerini doğru yapınca başarı geliyor.

- Sizi baba-oğul ortak bir müzik projesinde görür müyüz?

İstediğim parayı verirlerse yaparım! (Gülüyor) Babamın vakti olursa ve kabul ederse tabii ki çok isterim. Bir gün inşallah olur.

‘Müzik dışında da çok hayalim var!’

- Albüm hazırlığı var mı?

Yapmış olmak için albüm yapmak istemiyorum. Şarkıları eleyerek güzel bir şey ortaya çıkarmak da kolay değil. Yaz sonu albümü çıkarmak istiyorum. Önce bir single var, söz ve müziği Galip Öztürk’e ait.

- Gelecekle ilgili hayal kurar mısınız?

Çok! Yapmak istediğim bir sürü şey, müzik haricinde farklı sektörlerde de planlarım var. 1992’de bir prodüksiyon şirketi kurdum. ‘Ya da Boşver’ şarkımın klibini biz çektik. Yakında tekstil işine de giriyoruz, çorap çıkaracağız.

- Aşka gelecek olursak...

Aşkı doğru yaşamaya çalışıyorum. İyi anlaşıyoruz, inşallah böyle gider.