Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz sezondan beri kapalı gişe oynayan ‘Yedi Kocalı Hürmüz’e ilk günden beri gitmeye can atıyordum, yeni kısmet oldu. TİM Show Center’ın dev salonu her oyunda dolup taşıyor ve yer bulmak için erken davranmak lazım! Sadık Şendil’in ölümsüz eserini, müzikalin yapım ve yönetimine imza atan Türk tiyatrosunun büyük ustası Müjdat Gezen yorumu ve dünya tatlısı bir Hürmüz olarak karşımıza çıkan Birce Akalay performansıyla mutlaka izlemelisiniz. Müjdat Hoca’nın ince ve güncel esprileri oyunun beklenmedik anlarında binlerce kişiyi gülmekten yere seriyor.

Haberin Devamı

BU HÜRMÜZ’LE TANIŞMALISINIZ

Akalay, televizyon ekranında en severek izlediğim kadın oyuncuların başında gelir, tiyatro sahnesindeki başarısını da görünce ona daha da bayıldım. O işveli, cilveli, çılgın Hürmüz; Akalay’ın iliklerine kadar işlemiş resmen! Oyunculuğu, dansları, şarkı söyleyişi ve güzelliğiyle gözünüzü ondan alamıyorsunuz. Doktor rolünde, bir başka çok sevdiğim oyuncu İlker Ayrık, ayrı döktürüyor; hali tavrıyla ve tepkileriyle gülmekten ağlatıyor insanı!

Usta tiyatrocu Ercan Bostancıoğlu’nu berber karakterinde izlemek büyük şans... Barış Taşkın, Yonca Evcimik, Can Bana, Öncil Aktarıcı, Onur Dilber, Melih Çardak ve Aykut Taşkın... Her biri o kadar komik, muhteşem ekibiyle oyun baştan sona öyle akıcı ve eğlenceli ki doyamadım. Kostümler ve dekor da çok iyiydi. Çıkışta kalabalığın arasında yürürken herkes; “Çok iyiydi, efsaneydi” yorumları yapıyordu. Bir giden bir daha gidiyormuş zaten, kendimden de biliyorum, yine gideceğim!

BU HÜRMÜZ’LE TANIŞMALISINIZ

BİR AFET GELİYOR, ADI RİTA!

Ay başında ‘Üç Silahşor Balesi’nin prömiyerine gitmeden önce; Mastercard’ın ‘Paha Biçilemez İstanbul’ projesinin davetiyle şehrin yepyeni bir güzelliğine şahit oldum. Tadı damağıma, zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım keyfi aklıma kazınan bir akşam yemeğindeydik. Moda’da ikinci derece tarihi eser, dört katlı bir köşk... Kapıdan girdiğiniz anda ortamın sıcaklığı sarıyor etrafınızı, en ufak ayrıntısına kadar büyük özen ve zevkle dekore edilmesinin yanı sıra; sahiplerinin güzel enerjisi de hemen hissediliyor.

Haberin Devamı

‘Yedi Kocalı Hürmüz’ün efsane doktoru İlker Ayrık ile eşi Sanem Ayrık’ın yakında açılacak olan restoranı Rita her şeyiyle bambaşka olmuş. İkisiyle de o akşam tanıştım, nasıl içten ve tatlı bir çift olduklarını anlatamam. Ayrık, televizyon ekranında ne kadar sempatikse, normalde de öyle... Kamera görünce değişenlerden değil yani, doğal hali... Rita’ya çok emek vermişler ve açılış öncesi büyük heyecan yaşıyorlar. ‘İstanbul mutfağı’ olarak tanımladıkları menüden denediğimiz her şey, hiç abartmıyorum, aşırı lezzetliydi. Favorilerimi yazayım dedim ama hepsine bayıldığım için buraya sığmaz! Şef Asude Akımlı’nın ellerine sağlık... En üst katı özel davetler için ayırmışlar, ben şimdiden Şubat’taki doğum günüm için yerimi ayırttım!

Rita tüm güzelliğiyle bir afet gibi geliyor valla, şahsen müdavimi olacağım...