Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Artık bazı haberler karşısında ağzımın açık kalma noktasını geçtim, yaşadığım şoku, tarif edemez oldum yeminle! Mehmet Ali Erbil’in sevgilisi hamile kalmış, bu olabilir de; iki kişiyi ilgilendiren çok hassas bir konuyu tüm Türkiye’ye; “Mehmet Ali hasta ve yaşlı diye hamile kalacağıma ihtimal vermedim. Bebeği nüfusuna al, istersen benden ayrıl dedim, kabul etmiyor” cümleleriyle ilan etmek olacak şey değil!

BU NASIL BİR RAHATLIK

Eskiden evlilik dışı hamile kalan kadın, değil bunu cümle aleme duyurmak, utancından anasına babasına bile söyleyemezdi. Şimdi geldiğimiz noktaya, rahatlığın bu derecesine inanmakta güçlük çekiyorum. Bebeği istemeyen Erbil zor durumda kalsın, kabul etmeye mecbur kalsın diye yapılan bu açıklamalarla, kendi kadınlık haysiyetini böylesine yerle bir etmek neyin kafasıdır?! Çirkin, çok çirkin!

Haberin Devamı

PALYAÇO FOBİM VE ‘IT’ FİLMİ!

Beni iyi tanıyan herhangi birine “Nazlı’nın en büyük fobisi ne?” diye sorsanız hiç tereddüt etmeden “Palyaço” cevabını verir. Ha bir de kukladan acayip korkarım, bir defa annem bu korkuma inanmayıp beni kukla tiyatrosuna götürmüştü de sahne kuklayla dolunca baygınlık geçirmiştim! Palyaço fobim de öyle boyutlarda ki hani bazen sokakta yardım toplamak için palyaço kılığına giren kişiler yanaşır ya yanınıza, koşarak kaçıyorum maalesef! Durumum vahim!

Haliyle Stephen King’in o ünlü ve korkunç palyaçolu ‘It’ filminin yeni versiyonuna gitmek aklımın ucundan geçmiyordu. Ama bu korkumu bilen arkadaşım, benim halimle eğlenmek için zahir inatla götürdü beni. Çoğu sahneyi gözlerim kapalı geçiştirmeme rağmen, şu an bayağı travmatik bir haldeyim! Korku filmi çok severim ama palyaçosuz olması kaydıyla! Yine de vizyona girdiği andan itibaren rekor kırmaya başlayan ‘It’i size tavsiye edeceğim. Efsaneliğinin hakkını yeni versiyonuyla da veriyor!

NOVA’YI DİNLEYİN...

Bugüne kadar Sezen Aksu’dan Kenan Doğulu’ya, Fatih Erkoç’tan Ayşegül Aldinç’e kadar birçok önemli sanatçıyla çalışan değerli müzisyen Murat Çekem’in müzik grubu Nova’yı dinlemeye gittim ilk kez. Hepimizin iyi bildiği yerli, yabancı şarkılardan oluşan geniş repertuvarlarıyla çok kaliteli ve muhteşem bir performans sergilediler.

Haberin Devamı

Zaten Çekem’in yaptığı gitar şovları bile başlı başına büyük olay, öyle hayran hayran bakakalıyorsunuz. Grubun opera mezunu solisti Müjde Kızılkan’ın güçlü sesi ayrı etkileyici; o çıtı pıtı kızdan gümbür gümbür dev bir ses çıkıyor! Şarkıları, orijinallerinden bile daha güzel söylüyorlar vallahi. Hayatımda en etkilendiğim canlı müzik performanslarından biriydi.

Tecrübeli ve çok başarılı müzisyenlerden oluşan Nova’yı mutlaka dinlemelisiniz, anlatmakla olacak gibi değil!