Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta sonu Londra’da başarı kazanan Türk restoranlarından bahsetmiş, “Görmeniz gereken mekan tavsiyelerimin devamı gelecek” demiştim. Kısa zaman önce Mayfair’de açılan ve kendisine seçilen ismi her detayında yaşatan ‘Rüya London’dan bahsedeceğim.

Hani bazı yerler vardır, kapısından girdiğiniz anda bambaşka bir dünyada gibi olursunuz ya... İşte Rüya öyle, büyüleyici atmosferiyle sizi hemen etkisi altına alıyor. D.ream Group bünyesinde, ‘Rüya’ konseptini Dubai’den sonra Londra’ya taşıyan Umut Özkanca; çocukluğundan beri Anadolu mutfağını Fransız, Japon ve İtalyan
mutfaklarıyla aynı popülerlik seviyesine getirmeyi hayal ediyormuş.

Haberin Devamı

BÜYÜLEYİCİ BİR LONDRA ‘RÜYA’SI...

Özkanca’nın bir an bile oturmadan, bütün akşam misafirleriyle ve mekanın her ayrıntısıyla ilgilenişini izlerken, büyük başarıların tesadüf olmadığını düşündüm. Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerini son derece havalı sunumlar eşliğinde ikram eden Rüya’da, yemeğin ardından eğlence, bar kısmında DJ müziğiyle devam ediyor. Bu arada müzisyenler de enstrümanlarıyla masaların arasında dolaşarak, DJ’e canlı eşlik ediyor. Yemekler ve eğlence ne kadar iyiyse, dekorasyon da öyle... Mekanın genel atmosferi ayrı, Türk hamamı şeklinde dizayn edilen tuvaletlerin güzelliği ayrı olay! Burası kesinlikle Londra’nın en popüler ve beğenilen mekanlarından olacak. Bizi dünyada bu derece iyi temsil eden ve Türk mutfağını uluslararası anlamda başarıyla yükselten Rüya, bir harikasın!

FAYTONLAR VE KEDİ KRALL...

Yıllardır “Faytonlar kalksın, atlar ölmesin” diye debelenmemizin ardından, İBB sonunda adalarda elektrikli araç kullanımına geçmeye karar verdi. Bu karar isteyince bu kadar kolay alınıyorken, neden onca hayvanın telef oluşunu izleyip durduk o ayrı konu! Neyse buna da şükür. Umarım test aşaması çabucak geçer ve en kısa zamanda atlar huzur bulur. Onları yeşillikler içinde özgürce dolaşırken hayal ediyorum. Bir yanda hayvanlara zulmedenler, her türlü iğrenç işkenceyi yapanlar varken; diğer yanda da insana umut veren güzel yürekler var...

Instagram’da keşfettiğim ‘kedikrall’ profili mesela... Hayvan hakları savunucusu Ayhan Bey, bu profili dört yıl önce açmış. Kendi kedisinin yavrularını sahiplendirerek başladığı Instagram yolculuğunda; dört senede iki bin civarı kedi ve köpek sahiplendirmiş. “Yuvalanan her can için çok mutlu oluyorum. Dernek olmadığımız için yardım toplamıyorum ve bu mücadeleyi tek başıma yapıyorum. Bazen mama karşılığı profilimde isteyen şirketlerin tanıtımını yapıyorum. Tek isteğim profilin takip edilmesi, çünkü sayı arttıkça, hayvanlara yuva bulma şansım da artıyor” diyor Ayhan Bey. Hay§di biz de ‘kedikrall’ı takip edelim dostlar, bu sayede bir masum can da bizim sayemizde yuva bulsa ne güzel olur.

Haberin Devamı

BÜYÜLEYİCİ BİR LONDRA ‘RÜYA’SI...