Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Çukur’, hayatımda problem yaratıyor, şikayetçiyim dostlar. “Geleceği düşünmeden içinde bulunduğun anın tadını çıkar” felsefesini uygulayamaz oldum bu dizi yüzünden! Anı yaşamak hak getire, bütün bir hafta sabırsızlıkla yeni bölümün yayınlanacağı bir sonraki pazartesiyi bekliyorum. Yeni bölümü izlerken de o kadar heyecanlanıyorum ki, adrenalin çokluğundan diziye tam konsantre olamıyorum, illa bir daha izlemem gerekiyor! Sıkıntı büyük yani!

GÖNÜLLERİN OSCAR’I VARTOLU’YA

Geçtiğimiz iki hafta fenomen karakter Vartolu Sadettin’in (Erkan Kolçak Köstendil) eksikliği, tüm ‘Çukur’ fanatikleri gibi beni de epey zorlamıştı. Sosyal medya ‘Vartolu dönmezse diziyi izlemem’ diye hayal kırıklığı yaşayanlarla doluydu. Onsuz bir ‘Çukur’ düşünmek mümkün değil, ben de açıp eski bölümlerdeki sahnelerini izliyordum hasret gidermek için!

Haberin Devamı

Köstendil şov yaptı!

Son bölümdeyse Vartolu’nun dönüşü muhteşem oldu! Canlandırdığı karakterin kendi içinde yaşadığı savaşı anlatan sahnelerde oyuncu, ortalığı yıktı geçti. O anlarda karakterin ruhunda yaşayan Vartolu Sadettin kişiliğiyle Türkçe öğretmeni Salih karşılıklı çatışırken, öz kişilik Salih de kendi içindeki iyi ve kötünün savaşını izliyordu.

Erkan Kolçak Köstendil’in aynı sahnede canlandırdığı üç ayrı karakteri birden nasıl sağlam yaşattığını ve yansıttığını anlatmak imkansız, izlemek şart! Sosyal medya bu kez ‘Oscar’lık oyunculuk sergiledi’ diye inledi. Geçtiğimiz pazar Oscar ödüllerinin dağıtıldığı şu günlerde, gönlümün Oscar’ı da ‘Çukur’un Vartolu’suna gitti valla! Köstendil, tek kelimeyle muazzam bir aktör, performansıyla adeta şov yapıyor.

GÖNÜLLERİN OSCAR’I VARTOLU’YA

Sanki tek problem ‘Çukur’du!

Dizi, son bölümde yaşattığı heyecanla ‘kaybedecek’ diye endişelendiğimiz havasında, zirve yaparak fanatiklerini sevindirdi. Ama finalde araya iki uzun reklam kuşağı koyup, aynı sahneleri üç kez izlettirmeleri de izleyiciyi çileden çıkardı, söylemeden geçemeyeceğim! Bu arada küfürlü sahneler internette sansürsüz yayınlanıyor diye RTÜK’ün diziye verdiği dev cezadan mütevellit argo konuşmalar yok denecek kadar azdı.

Haberin Devamı

‘Bip’lenen konuşmalar, oyuncuların ağız hareketlerinden anlaşılıyor, iyi bip’lemiyorlar’ şeklindeki şaka gibi ifadelerden sonra bu kez bip’li konuşmaları zerre anlamadık. Zaten ufacık masum bir öpücük sahnesine bile ceza geldiği için dizide aşk da uzaktan yaşanıyor artık. Rakı sofrası falan da görmez olduk, bu son gelişmelerle toplum ahlakının tavan yapmasını bekliyoruz! Tek problem ‘Çukur’du çünkü!