Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İnternet sitelerinde gezinirken isteğiniz dışında sürekli açılan reklam pencereleri sizi de benim gibi çileden çıkarıyor mu? Şahsen o kadar rahatsız oluyorum ki, reklamı yapılan her neyse ondan buz gibi soğuyorum! Bugüne kadar hep kaliteli işlere imza atan deneyimli magazin gazetecisi Ünal Atılgan ve ekibi ‘Olala Gazete’yle bize hem çok zengin içerikler sunuyor hem de bu reklam çilesine son veriyor.

Gerçek gazete formatında hazırlanan Olala, özel haberler ve çekimlerin de olduğu içeriğiyle internet üzerinde ilklere imza atmış. Magazin, güzellik, moda, turizm, dekorasyon ve iş dünyasına dair ayrı ayrı haftalık gazeteleri ilgi alanınıza göre seçip seçip, pop-up’lara maruz kalmadan huzur içinde okuyabilirsiniz. Her biri kocaman bir dünya olan alanlardaki gazetelerin hepsi dopdolu. Büyük titizlikle hazırlandıkları her bir satırından belli, sayfa tasarımları bile bir başka. Bundan sonra adresimiz belli dostlar; ‘olalagazete.com’a bir kez göz atın, bir daha vazgeçemeyeceksiniz!

Haberin Devamı

SIRA DIŞI BİR ROMAN:’URA’

Son zamanlarda öyle bir koşturmacam var ki, akşam eve geldiğim gibi uyuyakalıyorum! Hâlâ kavuşamadığım için üzgün gözlerle baktığım kitaplarımdan ‘Ura’yı açtım geçenlerde, “Hiç değilse başlamış olurum” dedim. Sen misin biraz okuyup sonra devam etmeyi düşünen! Yazar, şair ve müzisyen Burak Özdemir’in roman ve şiirin iç içe geçtiği kitabını elden bırakmak imkansız, sıra dışı hikayesiyle akıp gidiyor.

Çocukluğunda anne tacizine uğramış ve içinde büyük psikolojik savaşlar veren, kadınları annesinin değişik bedenlerdeki halleri olarak gördüğü için hiç ilişki yaşayamayan çok ünlü bir yazar-şairin hikayesine şahit oluyoruz. Çalkantılı duygularını kaleminden dökülen satırlarda yaşayan kahramanımız, köşe bucak kaçtığı aşka bir gün yakalanacak mı acaba?

Özdemir’in akıcı anlatımı ve hikayenin sürükleyiciliğiyle her sayfada merak dozu giderek artıyor. Yazın okunacak kitaplar listenize ‘Ura’yı almalısınız, çok etkileneceğinizi garanti ederim, tecrübeyle sabit!

YAZ AKŞAMLARININ FAVORİSİ: BEBEK MEZE

Haberin Devamı

Bebek Lokal’in en üst katında hizmete giren Bebek Meze’ye ilk açıldığı gün gittim. Konumu muazzam, denizin hemen üzerindeki terasında muhteşem Boğaz manzarasına karşı oturuyorsunuz. Gün batımı zamanı oradaydım, çok keyifliydi. Akşama doğru başlayıp geceye uzanacak bol sohbetli uzun yemekler için ideal.
Soğuk ve sıcak meze çeşitlerinin her biri öyle lezzetli ki; mekan adının hakkını fazlasıyla veriyor. Meyhane tarzı müzikler eşliğinde yaz akşamlarının favori adreslerinden olacak Bebek Meze.

Başarılı işletmeci Candan Topdemir’le o harika manzara ve zengin menü bir araya gelmişse, favori olmaması düşünülemez zaten!