Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İNCİR ÇEKİRDEĞİ MAGAZİNİ
Türkiye sınırları içindeyken de giderek saçma bir hal alan magazin ve sosyal medya gündemini şaşkınlıkla izliyorum ama dışarıdan bakınca, daha da şoka giriyor insan! Birkaç haftadır Amerika’da yaşayan kardeşimin yanındaydım; uzaktayken memlekette milletin birbirini yemesini, incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden büyük kavgalar çıkmasını, insanların kişisel tercihleri sebebiyle başkalarını linç etmesini, kendi geçmişine bakmadan millete ahlak dersi verenleri falan gördükçe, “Oynatmaya az kaldı, doktorum nerdeee?” dememek imkansız!
Çocuğuna “Çanta” demiş! Şeyma Subaşı, “Çocuğum büyüdü, çanta gibi yanımda taşıyamıyorum” nasıl dermiş! Kadın demek istiyor ki; “Küçükken kucağıma alıp istediğim yere götürüyordum, şimdi kendi istekleri var.” Birkaç göze batan isim belirlenmiş sanki, ne yapsalar, ne deseler onlara yükleniliyor. Bunlar hep boşluktan, hep insanların kendi mutsuzluğunun hırsından, yoksa üzerinde durulacak bir laf değil.
Elbisesinde tüy varmış! Kürk giyenlere yerinde bir savaş açan Ömür Gedik, üzerinde deve kuşu tüyleri olan elbise giyince kıyamet koptu. Bilerek giyse tamam ama belli ki tüyleri yapay sanmış. Hayvanseverliğiyle ön plandayken sahtesini de tercih etmese iyiydi de, bu olay gerçek kürk giydiğini göğsünü gere gere ilan edenleri hiç haklı çıkarmaz!
Günlerdir ekranlarda avaz avaz kavgalara, sosyal medyada bitmeyen tartışmalara şahit olurken, ben Şevval Sam’ın dediklerine bire bir katılıyorum: “Hayvanların derilerinin canlı canlı yüzülmesine, kafalarına çivili sopalarla vurulup öldürülmelerine kalbi dayanabilen birinin, insan olma sürecinde hangi bilinç seviyesinde olduğunu tartışmaya gerek duymuyorum. Bu insanın utanacağı bir şey olmalı.”
Zaman ileri, biz geri...
Vay efendim transparan giymiş!.. Deniz Seki hayatında temiz bir sayfa açtı, kendini yenileme yolunda onlarca kilo da verdi. Hepimizin fazlalıklardan kurtulunca, kendimize güvenimiz artmaz mı? Daha iddialı kıyafetler giymek için heveslenmez miyiz? Dantelli bir kıyafet giymiş, belli ki içinde astar var çıplak tene giyecek değil, “Aman
sen nasıl transparan giyersin!” diye kadını linç ettiler. Bir sahne sanatçısı var karşımızda, sokağa giymiyor bu kıyafeti! Zaman ileri gidiyor ama biz kafaca geri vitese takmışız maşallah!
Seki, ağır yorumlara gayet saygılı cevap vermiş ama etrafta saygıdan anlayan pek kalmadı ne yazık ki!
İNCİR ÇEKİRDEĞİ MAGAZİNİ
Beren bizi kandırmış!.. Bugüne kadar ‘cool’ duruşuna alıştığımız Beren Saat’in bir anda Instagram’da art arda evliliğinde sorun olduğu imajı yaratan paylaşımlar yapması, moralsiz görüntüler vermesi falan memleketin bir numaralı gündemi oldu. Sonunda “Boşanma yok” açıklaması yapınca da, “Beren reklam yaptı, hepimizi kandırdı” serzenişi başladı. Bazı ünlüleri aldıkları nefese kadar yorumlayınca, bu kandırma gücünü onlara siz vermiş oluyorsunuz. Oyuncu da reklam yaptı mı yapmadı mı bilinmez ama cool imajının sarsıldığı kesin!