Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul’da havalar efsane şükür! Şort ve tişörtle gezdiğimin ertesi günü adeta şubat ayına geçiş yaptık, bünyeler şaşkına döndü. Tam da yağmurlu ve soğuk havanın başladığı günün akşamı, Çırağan Sarayı’nda Raisa&Vanessa’nın ‘Butterfly Effect’ adını verdikleri 2019 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu defilesi vardı, hem de açık havada! Gözde tasarımcılar, risk alarak defileyi kapalı mekana taşımamayı tercih etti. Biz Raisa& Vanessa tutkunları da soğuk ve yağmur dinlemedik ve defile alanını doldurduk. Markayı, kurulduğu günden bugüne takip ederim, ikiz kardeşler kimselere benzemeyen farklı tasarımlarını adım adım güçlendirerek, yıllar içinde zirveye çıktı. Artık Türkiye’deki popülerliklerinin haricinde; Hollywood yıldızları, dünyaca ünlü pop figürleri ve top modeller, onların kıyafetlerini tercih ediyor.Bir Türk markasının dünyayı etkisine alması, az rastlanan dev bir başarı...

Haberin Devamı

Raisa&Vanessa yine harikalar yarattı...

Yeni koleksiyona gelince, 69 görünümün sunulduğu defilede, hangi tasarıma aşık olacağımı şaşırdım desem yeridir! Romantik renk ve desenler, uçuşan tüller, şifonlar, volanlar ve kadife üzerine çiçek baskıları, ilk kez kullandıkları degrade tekniği, saç aksesuarları ve kelebek kanadını andıran dev küpelerle yine harikalar yaratmışlar. ‘Kelebek Etkisi’ koleksiyonu tasarımcılarının gözünden; rüzgara karşı uçmaya hazır güçlü kelebekleri hayata geçiriyor. Onlar sadece narin ve güzel olmakla yetinmiyor, kasırgaların oluşmasını tetikleyerek zamanda kırılmalar yaratıyor. Defilenin sonunda koreografisine bayıldığım bir dans şov eşliğinde, Raisa&Vanessa’nın özelleştirdiği Nike’ın ikonik Air Force One Sage Low modeli de ilk kez tanıtıldı. O ayakkabıyı derhal almam lazım, zira kapış kapış tükeneceği çok net!

SANAT STRİPTİZ KULÜBÜNE GİRİYOR!

Güncel sanatın sıra dışı temsilcilerinden Tuğberk Selçuk, 3 Ekim’de gerçekleşecek 5’inci kişisel sergisi ‘İçten Yanmalı’dan bahsederken şöyle diyor: “Annenizin ‘uzak dur’ dediği o kötü sanatçı benim!”... Bugüne kadar hep alışılmışın dışında çalışmalara imza atan sanatçı, bu kez sergisinin kapılarını Fırın adlı bir striptiz kulübünde açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Saat 18.00’de başlayacak olan sergi, yapılacak partiyle, 06.00’ya kadar sürecek ve sadece bir günlük olacak.

Selçuk, “Beyaz, steril sergi salonlarından çıktık, çünkü artık herkes biraz eğlensin istedik. İçine koyduğum eserler dışında, serginin tamamı başlı başına bir eser” diyor. İçten yanmalı motorun insanlığa etkisini incelemeye aldığı ve izleyicinin de dahil edileceği serginin çıkış noktası Pirelli takvimleri olmuş. Erkeklere lastikleri, arabaları satmak için hep kadınların kullanılması durumuna eleştiri kattığını söylüyor sanatçı ve ekliyor: “Kadınlar, biz erkeklerden çok daha üstün insanlar”... Selçuk’u dinledikçe, merakım iyice tavan yaptı, sabırsızlıkla çarşamba gününü bekliyorum. Sanatseverler kaçırmasın, çünkü tekrarı yok!