Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

S evgililer Günü’ne bir hafta kala yine ortalık coşmuş vaziyette! Mail kutumdaki ‘Sevgililer Günü’ne özel organizasyon ve ürün tanıtımlarının yapıldığı mesajlardan, söylemesi çok ayıp ama böğürmek üzereyim! Anneler Günü, Babalar Günü ve Sevgililer Günü’nü son derece manasız ve antipatik bulduğumu her daim söylemişimdir. Annesi, babası olmayanların gözüne gözüne sokulan, onlara kendini kötü hissettiren günler empatiden uzak kanımca! İlla cümle alem kutlanacak bir gün şart mı? Herkes içinden geldiği anda anasına, babasına sevgisini gösterebilir.
Sevgililer Günü’ne gelince o tam saçmalığın daniskası! Romantizmden uzak bir tip olduğumdan mıdır nedir etraf kırmızı kalplerle süslendi mi bana afakanlar basıyor! İnsanlara para harcatmaktan başka ne işe yarar bu gün sorarım size?! Benim ilişkideki değişmez şartlarımdan biri; Sevgililer Günü’nü kutlamamaktır, hatta o gün görüşmeyelim mümkünse!

Davran’ın ‘Yalnızlar Gecesi’!
Hayatım boyunca aklımda yer eden tek bir Sevgililer Günü oldu, o da zeki fikirleriyle ünlü başarılı işletmeci Mehmet Davran’ın organize ettiği ‘Yalnızlar Gecesi’ydi! O kadar iyi düşünülmüş ve ultra eğlenceli bir partiydi ki, gelmiş geçmiş en eğlendiğim akşamlardan biri olarak tarihime geçti! Davran,14 Şubat’ta Akaretler’deki ‘Limoncello’da aynı geceyi düzenliyor. “Kalbin mi kırık arabesk dinle, sevgilin mi yok ağlama dans et” sloganıyla duyurulan parti yine eğlenceden yıkılacak, net!

Haberin Devamı

UYANAMAYANIN İLACI: POWER FM!

Uyumayı biraz severim üzerinize afiyet, hani beni bıraksanız günlerce yataktan çıkmadan yıldız şeklinde uyuyabilirim! (Hiç haz etmediğim kış ayları için geçerli bu!)
Bu arada herhalde yeryüzündeki uykusu en ağır insanlardan biriyim, tepemde bando ekibi çalsa bana mısın demem o derece! Uyanmak için telefonuma beş dakika aralıklı üç ayrı alarm kuruyorum. Hepsinde de gümbür gümbür şarkılar çalıyor. Ama diyelim ki Britney Spears şarkısı mı çalıyor, rüyamda kendimi Britney konserinde görmeye başlıyorum ve uykuya devam ediyorum! (Bu esnada uyur vaziyette dans ettiğim doğrudur!) Her şarkıya ayrı bir konsept yaratıyorum rüyamda ve uyanamıyorum!

Etkili çözüm: ‘Morning Team’!
Ancak bulduğum son çözüm beni yataktan zıplatarak uyandırıyor şükür, hem de kahkahalar eşliğinde! Gülerek uyanmaktan daha güzel ne olabilir ki? Power FM’e ayarladığım radyolu alarmın vakti geldiğinde ‘Mehmet Ali & Morning Team’in esprili sohbetleri, enerjik müzikleri de başlıyor benim için... Onlar sayesinde her sabah enerji topu şeklinde fırlıyorum yataktan! Benim gibi uyanma problemi olanlara şiddetle tavsiye eder, bu muhteşem ekibe de teşekkür ederim. T tam bir enerji vitaminisin ‘Power FM Morning Team’!