Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pazartesi akşamı Deniz Seki’nin uzun bir aradan sonra 7 Aralık’ta çıkaracağı dokuzuncu albümünün tanıtım davetine gittim. Misafirlerini tek tek kapıda karşılayışı, masaları dolaşarak her birimizle ilgilenişi gerçekten çok tatlıydı. Siyah payetli tulumu, ince görüntüsü ve gözlerinden çıkan içten enerjiyle yepyeni, taptaze görünüyordu. Özgür Aras’ın organize ettiği akşamda, yeni şarkıları, People’ın hoş ortamı ve lezzetli yemekler eşliğinde öyle keyifli vakit geçirdim ki oradan en son ayrılanlardan biri bendim.

Haberin Devamı

Deniz Seki, şarkılarının pop müzikteki yeri tartışılmaz, bir başkadır onun ince ruhundan kopanlar ve onları yorumlayışı... Geçirdiği uzun ve zorlu dönemlerde yaşadığı duygu yoğunluklarıyla yine yıllar boyunca dillerimizden düşmeyecek şarkılara imza atmış. ‘Uzun Hikaye’ albümünde kendi söz ve bestelerinin dışında; Sezen Aksu, Şehrazat, Ayla Çelik, Şebnem Sungur, Serkan Seki, Ahmet Kaya ve Yusuf Hayaloğlu şarkılarını seslendirmiş. Sezen Aksu’nun ‘Gidemem’i ile Ahmet Kaya’nın ‘Nereden Bileceksiniz’ini öyle bir söylemiş ki her kelimesi kalbinize saplanıyor desem yeridir.

Kardeşi Serkan Seki’nin imza attığı ‘Hakkımı Helal Ettim’ parçasında ise iki kardeş düet yapıyor. “Çok değişik, içi dolu dolu, ömrü uzun, albüm gibi albüm oldu, Allah utandırmasın” sözleriyle anlattı bize ‘Uzun Hikayesi’ni... Seki’nin kendi hikayeleri şimdi bizim hayatlarımızın hikayelerine eşlik etmeye geliyor. Hem de ne gelmek!

YEPYENİ BİR DENİZ SEKİ

ALAÇATI’DA TİYATRO KEYFİ

Yazlık yerlerin yaz sezonu haricindeki zamanlarını ayrı severim, Alaçatı mesela... Geçtiğimiz sene mayıs başında gittim, harikaydı. Etraf sessiz, sakin olunca tadı bir başka çıkıyor böyle yerlerin. Güzelliklerini daha bir sindire sindire yaşıyorsun. Bu haftasonu Alaçatı’nın kış huzuruna, bir de tiyatro keyfi ekleniyor. Hem de en farklı ve özel otellerinden The Stay Warehouse’da... Otel cidden bir olay, şu an orada olmak terapi gibi gelirdi.

Bu yıl ikinci kez düzenledikleri ‘Tiyatro Hafta Sonu’nda ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ ve ‘Yalnızlar Kulübü’ oyunları sanatseverlerle buluşacak. Bayıldım bu organizasyona... İş nedeniyle İstanbul’da kalmak zorunda olmasam, otelin bu hafta sonuna özel konaklama paketini çoktan almıştım! İçim yandı valla, gidecek olanlar benim yerime de tadını çıkarsın!

Haberin Devamı

YEPYENİ BİR DENİZ SEKİ

REZİLLİK BOYUT ATLADI!

20’lerinin başında bir genç kadın, tanımıyorum, sosyal medya fenomeniymiş. Zaten fenomen olmayan kalmadı maşallah. Kalkmış Instagram’ından açık saçık bir fotoğrafı eşliğinde açıklama yapmış; “Artık bakire değilim” diye... Gencecik bir kadının utanmadan bunu yapabilmesi, dejenerasyonun, rezilliğin boyut atlamış halidir. Sosyal medyaya kısıtlama getirilmezse gençlik elden gidiyor, açık ve net!