Bu yaz sahip olmanız gereken 4 tatlı aksesuar

16 Haziran 2021

Gardırobunuzda ve takılarınızın arasında da birkaç hareketli parçaya sahip olmanız yaz şıklığınızı tamamlamanızı sağlayacaktır. Hadi gelin yaz şıklığı için gerekli parçalara bir göz atalım!

Modern Hasır Şapkalar

Gerek giysi dolaplarımızda gerek ayakkabı dolaplarımızda geçen yıldan beri sıklıkla gördüğümüz hasır kullanımını şapkalarınıza taşıyın. Meksika usulü büyük hasır şapkalardan bahsetmiyoruz tabii ki. Daha minimal ve modern modellerle hasır şapkalar bu yaz şıklığınızı tamamlamanıza yardımcı olacak.

Romantik Saten Tokalar

Yazının Devamı

İkonik makyajın ortaya çıkışı ve Kraliçe I. Elizabeth’in makyajından detaylar

17 Mart 2021

Herkese yeniden merhaba, bugün sayısız marka ve ürün çeşitliliği ile hayatımızın her anında bizi daha iyi hissettiren makyaj Kraliçe I. Elizabeth’i nasıl hissettirdi? Kraliçe I. Elizabeth’in ikonik makyajının hikayesini sizlerle paylaşmak ve güzelleşmek, zeki, soylu görünmek için kadınların o dönemde yaptıkları hataları anlatmak istiyorum.

Tudor Hanedanı üyesi kraliçe I. Elizabeth 25 yaşında tahta geçmiş ve İngiltere’nin yanı sıra İrlanda’nın ve sembolik olarak da olsa Fransa’nın da kraliçesiydi.

Üzerindeki sorumluluğu şimdi düşününce dudak uçuklatıyor.

Kraliçelerin güzellik sırları her zaman bize ilham kaynağı. Kullanılan şifalı bitkiler, farklı bileşenler ve porselen ciltler…

Yazının Devamı

Dudak dolgusu yaptırmak isteyenler için süreci anlattım!

6 Şubat 2021

Uzun zamandır merak ettiğim ve bir çok çekincemin olduğu bir işlem olan dudak dolgusu için bütün araştırmalarımı yaptıktan, bütün korkunç yan etkili vakaların haberlerini okuduktan sonra cesaretimi topladım ve işlem için kliniğin yolunu tuttum.

Her ne kadar araştırma yapıp bilinçli bir şekilde gittiğinizi düşünseniz de muayene koltuğuna oturduğunuzda aslında internette yazanların doktorların bilgisinin binde biri bile olmadığını hemen fark ediyorsunuz. Kliniğe gittiğimde Suna hanım beni tüm tatlılığıyla karşıladı.

Tüm korkularımı kendisine de aktardım, hatta biraz fazla detay soru sormuş olabilirim, kabul.

Sonrasında muayene için Dr. Salih Onur Basat'ın odasına gittim, beni 24 yıllık gerçeğimle yüzleştirdi ve dudak yapımın gerçekten çok ince, zayıf ve hacimsiz olduğunu söyledi.

Sanırım bunları söylerken işinin zor olacağına dikkat çekiyordu.

Neyse ki benim doktoruma güvencim tamdı çünkü kendisi yaptığı işlemlerde vücudunuzun bir bölgesindeki yağı alıp orayı inceltip hacimli durmasını istediğiniz bölgeye (örn:

Yazının Devamı

Popüler estetik trendleri: Doğru bilinen yanlışlar

17 Aralık 2020

Estetik cerrahi ile Rekonstrüktif cerrahi arasındaki fark nedir?

Öncelikle estetik cerrahi, var olan normale yakın ya da normal olan bir yapıyı bir organı bir bölgeyi daha iyi ve daha güzel hale getirmek için yapılan bir cerrahi müdahaledir. Rekonstrüktif cerrahi ise bir onarım ameliyatıdır. Yani zarar görmüş hasarlanmış ve bütünlüğü kaybolmuş bir bölgeyi onarmak, eski haline ya da eski haline daha yakın bir hale getirmek için yapılan bir ameliyattır.

Estetik operasyonlar ağrılı ve sancılı işlemler midir? Eğer öyleyse ağrıyı azaltmak için neler yapılabilir?

Az ya da çok bütün estetik ameliyatlarda bir ağrı meydana gelir. Bu ağrı yapılan operasyonun büyüklüğü ve bölgesine bağlı olarak değişir. Önceden kemikle ilgili yapılan işlemlerde mesela bir burun ameliyatında kemik üzerinde çalışıldığı için bu bölgede daha çok ağrı meydana geliyordu. Ama artık çekiç olmadığı için ve piezo ile ultrasonik olarak kemikler kesildiği için daha az ağrı meydana geliyor.  Ama buna karşılık olarak

Yazının Devamı

Popüler estetik trendleri: Barbie estetiği

15 Aralık 2020

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki estetik operasyonlar her zaman dış görünüşte dikkat çekici değişimler elde etmek için yapılmaz. Aynı zamanda kişinin kendini rahat hissetmesini sağlamak, özgüvenini desteklemek ve kendini her zaman özgür hissetmesini mümkün kılmak için de yapılır. Barbie estetiği de kadınların özgür, özgüvenli ve rahat olmalarını sağlayan oldukça önemli bir operasyonmuş. Barbie estetiği hakkında bize Jinelokog Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan merak ettiklerimizi anlatacak.

Barbie estetiği nedir, nasıl yapılır?

Barbie estetiği olarak adlandırdığımız estetik operasyon en çok talep gören genital estetik operasyonlar arasında yer almaktadır. Vajinanın iç ve dış dudaklarının daha orantılı ve estetik bir görünüme sahip olması için yapılan operasyona Barbie estetiği adı vermekteyiz. Labioplasti olarak da adlandırılan bu operasyonda amacımız dış genital bölgedeki yapısal bozuklukları ortadan kaldırmak. Bölgedeki sarkmaların, dudaklar arası boyut farklılıklarının kötü bir görünüme sahip olması hem

Yazının Devamı

Adnan Serter’den kış mevsimine özel saç bakımı tüyoları ve 2021 trendleri

24 Kasım 2020

Kış mevsimi her açıdan bizi yıpratan bir mevsim, gerek soğuktan kuruyan çatlayan ellerimiz ve yüzümüz, gerek kalın giyinmekten havasız kalan cildimiz. Peki kış mevsiminin saçlara etkisi nasıl?

Yaz mevsiminde güneşin etkisi ve enerjisiyle insanların saç renklerini açma eğiliminde olduğunu görüyoruz genellikle bu sebeple saçlara yapılan işlemler dolayısıyla saçlar kurumuş ve yıpranmış hale gelebiliyor, yaz sonrası yapılan bakımlarla yıpranmış saçı toparlamaya çalışıyoruz. Kış mevsimine geldiğimizde de psikolojik olarak havaların kapalı olması ve soğuk olması kadınların saç renklerini de mutlaka etkiliyor. Kış mevsiminde de yazın rengini açtığımız saçı genelde koyu tonlara döndürüyoruz.

Soğuk havalarda saç bakımımız nasıl olmalı, ekstra özen göstermemiz bir gereken konu var mı?

Soğuk havalarda başımızı korumak için kullandığımız eşarp ve şapka gibi aksesuarlar sentetik olduğu için saç dipleri daha havasız kalmaya başlıyor ve saçlardaki elektriklenme artıyor ve saçlar şekilsizleşiyor. Yapılması gereken en

Yazının Devamı