R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu yıl kişisel konularda cesaret göstermek ve yeni başlangıçlar yapmak için çok fırsat var. Sosyal alanda daha mücadeleci olacaksınız. Kazançlar açısından da sürprizler yaşayabilirsiniz.

Genel durum

Bu yıl kişisel alanda yeni adımlar, cesaret göstererek ilerleme sağlayabileceğiniz pek çok fırsat söz konusu. Kendinizi dümende hissedeceğiniz, hayatınıza yeni gelişim alanları açabileceğiniz bir dönemdesiniz. Özellikle nisan-ekim ayları arasında göstereceğiniz çabalar size gelecek yönünde yeni kazanımlar, ilerlemeler getirecek. Özellikle yükselen burcu Koç olanlar yıla oldukça hızlı ve hırslı hareket edebilecekleri koşullar altında başlıyor. Mesleki alanda 2023’te başlayan yeni arayışlar bu yıl da devam ediyor. Yükselen burcu Koç olanlar hayat çizgilerinde belirsizlikler, akışta kalma ya da çok fazla bilmedikleri alanlara girmiş olabilirler. Ancak 30 Nisan-9 Haziran arasında daha girişken, mücadeleci ve yeni adımlar atmakta daha kararlı davranabilirsiniz. Bu dönemi daha iyi değerlendirmeye bakmalısınız.

Haberin Devamı

Yeni mücadeleler

Bu yıl Plüton’un Saka burcuna girmesi uzun vadede sizi sosyal konulara, takım çalışmalarına ve gruplar içinde yer almaya daha fazla motive etmekte. 2024 sosyal alanda yeni mücadeleler içine gireceğiniz bir yıl olacak. Aynı zamanda gelecek yönünde yeni hedefler, ümitler inşa etmeye başlıyorsunuz. Koç burcunun ilk günlerinde doğanlar kişisel güçlerini ve yaratıcılıklarını daha kararlı şekilde kullanma imkanına sahip olabilirler. Yılın ilk yarısında, özellikle 21 Nisan civarında parasal alanda, kazançlar konusunda sürprizler, gündeme gelen ani fırsatlardan daha iyi yararlanabileceğiniz koşullar var. Yılın ilk yarısında birikimlerinizi, yeteneklerinizi farklı alanlara yöneltebilirsiniz. 26 Mayıs sonrasında yakın çevrenizde, iletişim alanında oldukça hareketli bir dönem başlıyor olacak. Yılın ikinci yarısında eğitim, zihinsel uğraşlar ve kendinizi ifade etme yönünde değişik imkânlar elde edebilirsiniz. Bir dil öğrenmek ya da öğrenci iseniz bu süreçte kendinizi geliştirme yönünde ilginç fırsatlar elde edebilirsiniz. Yabancılarla daha fazla görüşmenin ya da yakın çevrenizde, kardeşlerle ilgili konuların öne çıkabileceği ortamlar dikkat çekmeye başlıyor.

Haberin Devamı

8 Nisan’da burcunuzda gerçekleşecek olan Güneş tutulması özellikle ekim ayına kadar girişimlerinizi, kişisel gücünüzü ortaya koyma ve yeni adımlar atma cesaretinizi öne çıkartmakta. Bu dönemi daha bilinçli şekilde değerlendirmeye gayret etmelisiniz. Yılın son aylarında, özellikle 4 Eylük  4 Kasım tarihleri arasında gerek işinizde, gerekse ailevi konularda daha fazla mücadele ya da ilişkilerinizi, ortaklıkları zorlayan gelişmeler gündeme gelebilir.

2024 size neler getirecek Koç burcu: Cesursunuz, sürprizli dönem

Merkür gerilemesi sizi nasıl etkiliyor?

Merkür, 2024’te 2-25 Nisan, 5-29 Ağustos ve 26 Kasım 15 Aralık arasında geri harekette olacak. Bu dönemlerde karar vermek ya da anlaşmalar yapmak kolay olmayabilir. Kararları yeniden gözden geçirmek durumunda kalabilirsiniz. 2-25 Nisan’da kişisel alanda pek çok karar eksik kalabilir, yanlış başlangıçlar nedeni ile değişiklik yapmak gerekebilir. Aceleci kararlardan kaçının. 5-29 Ağustos arasında çalışma hayatı ile ilgili gelişmeler, işte değişiklikler, hizmet ve sağlık konularında uyum sağlanması gereken koşullar olabilir. 26 Kasım 15 Aralık’ta yabancılarla görüşmeler, eğitim ve akademik konularda değişiklik, beklemeler ya da gecikmeler gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

iŞ, PARA VE KARiYER OLANAKLARI

Sürprizler içeriyor

2025-2026’ya kadar beklemede kalan ya da henüz hazırlık aşamasında olan pek çok durum söz konusu. Özellikle yükselen Koç’lar açısından tamamlanma aşamasında olan ya da henüz netleşmemiş pek çok düşünce ve hedef olabilir. Ancak 2024’ün ilk yarısında şahsi yeteneklerinizi, para durumunuzu destekleyen imkânlar bulabilirsiniz. Özellikle toprak ya da somut alanlara yatırımlar yepyeni başlangıçlar getirebilir. Nisan ayı bu açıdan sürprizler içeriyor. 26 Mayıs sonrası ise görüşmelerin, yolculukların öne çıktığı, canlı ve iletişim açısından hareketli bir dönem başlıyor. 20 Temmuz-4 Eylül’da çevrenizde çok fazla hareket, ziyaret ve görüşme mümkün. 9 Haziran-20 Temmuz arasında ise gelirlerinizi, birikimlerinizi daha iyi korumaya dikkat etmelisiniz, ekstra harcamalar yüzünden daha fazla desteğe ihtiyacınız olabilir.

SAĞLIK

Heyecan sıkıntı yaratabilir

Bu yılınızda zaman zaman gerginlikler ya da aşırı fiziksel aktivitenin, heyecan ya da dikkatsizliklerin neden olabileceği sağlık problemleri gündeme gelebilir. 4 Ocak-13 Şubat aşırı iş yükü, 23 Mart-30 Nisan dikkatsizlikler ya da 20 Temmuz-4 Eylül arasında aceleci davranmak nedeni ile zorlanabilirsiniz. 24 Şubat ve 24 Nisan ile 17 Ekim civarı sağlık ve bedeninizle ilgili konulara daha çok özen göstermelisiniz.

AŞK, EVLiLiK VE iLiŞKiLER

Tutkulu ve heyecanlı

23 Mart-30 Nisan’da aşkta ve ilişkilerinizde karmaşık durumlar, gizli kalan şeyler gündeme gelebilir. Bu dönemde sonunu iyi göremediğiniz konularda riskli ve aşırı duygusal adımlar atabilirsiniz. Benzer şekilde yılın son aylarında özellikle 4 Kasım sonrası aşkta daha tutkulu ve heyecanlı koşullar olabilir. Bu dönemde tartışmalara, çekişmelere de yol açabilir.

Aşkta, beraberliklerde sizi olumlu yönde etkileyen dönemler de var. Özellikle 5-29 Nisan, 11 Temmuz-5 Ağustos ve 17 Ekim-11 Kasım’da beraberliklerde daha samimi, sıcak ve heyecan getiren gelişmeler yaşayabilirsiniz. 5-29 Ağustos’ta ise diğer sorumluluklar nedeni ile koşullar pek destekleyici olmayabilir.

2024 size neler getirecek Koç burcu: Cesursunuz, sürprizli dönem

2024 size neler getirecek Koç burcu: Cesursunuz, sürprizli dönem

2024 size neler getirecek Koç burcu: Cesursunuz, sürprizli dönem

2024 size neler getirecek Koç burcu: Cesursunuz, sürprizli dönem

2024 size neler getirecek Koç burcu: Cesursunuz, sürprizli dönem

ÖNEMLİ NOT: Yıllık horoskobunuzu okurken, mutlaka yükselen burcunuzu da okuyunuz.

YARIN: BOĞA