R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sevgili okurlar, her ay bir yeniay ve dolunay belirli koşulları gündeme getirir. Tutulmalarda bu çok daha belirgin ve uzun sürelidir. Güneş tutulmalarının, yeniayların ay düğümlerine en az 20 derece yakın gerçekleşmesi gerekir. Ay düğümleri astrolojide hayatın akış yönü hakkında bilgi verir. Şu anda Koç burcunda yer alan kuzey ay düğümü, bu dönemde cesaret göstermenin, mücadele etmenin ve tek başına hareket etmenin yerinde olduğunu gösteriyor. Yarın Koç burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması da önümüzdeki altı aylık dönemde kişisel işlerimize odaklanmanın daha yerinde olduğunu anlatmakta. 

Haberin Devamı

Dönüşüm, kriz... 

Tutulma haritasında ülkemize göre Akrep burcu yükselmekte. Akrep de Koç gibi Mars yönetiminde bir burçtur. Bu burç mücadele içeren koşulları, dönüşümü, ölüm ve yeniden doğum temalarını açıklar. Akrep aynı zamanda duygusal yoğunluk ve tutkulara da işaret eder. Çevremizde önemli değişiklikler, dönüşümler ve krizler görebiliriz. Kişisel gücümüzü ortaya koymak ve koşulları değiştirmek yönünde güçlü bir itilim duyacağız. Bu dönemde çaba sarfetmek, kararlı davranmak ve kendimizi organize etmek konusunda daha büyük odaklanma içinde olacağız. Mars da Balık burcunda olduğu için belirli bir inanç ve duygu yönünde daha fazla gayret içinde olabiliriz. Satürn ile yan yana duran Mars özellikle inançlar, dini konular ve insani amaçlar doğrultusunda testlerden geçeceğimizi de gösteriyor. 

ABD için riskler... 

Ekim ayındaki tutulma ABD üzerinden geçiyordu. Yarınki tutulmanın gölgesi de yine ABD üzerinden geçmekte. Tutulmanın gölgesi Meksika üzerinden başlayarak, batı yönünde çapraz şekilde ABD’nin kuzeydoğusuna doğru ilerlemekte. Önümüzdeki altı ay ABD’de dikkat çekici gelişmeler görebiliriz. Uluslararası konular krizleri tetikleyebilir. Washington DC için tutulma anında Aslan burcu yükselmekte. Bu durum liderlik ve yönetim konularına hassasiyet getirmekte. ABD düşmanlıklarla ilgili çok daha riskli koşulların içinde görülmekte. Tutulma yıllık haritasında krizler evini de tetiklerken gizli düşmanlıklar ve tartışmalar yıkıcı olabilir. 

Haberin Devamı

Düşmanlık, ölüm 

Londra için tutulma haritasında ise Terazi burcunun yükseldiğini ve tutulma derecesinin yedinci eve düştüğü görülmekte. Bu ev de tehlikeleri, denge gerektiren konuları, düşmanlıkları ve ölümle ilgili konuları açıklar. Özellikle kraliyet ailesindeki gelişmeler, stresli koşulların gündemde kalabileceğini gösteriyor. 

Akrep yükselişte 

Ülkemiz için bakıldığında, Ankara için Akrep burcunun yükseldiğini görüyoruz. Yenileyici koşullar, değişimi zorunlu kılan durumlar dikkat çekiyor. Tutulma haritasının 6. Evi’ndeki yoğunluk çalışanlar, hizmet, düzen ve emekçilerle ilgili gündemler oluşturmakta. 5. Ev’deki Mars ise gençlerle ilgili gelişmeler, büyüme oranını zorlayabilecek durumlar açısından hassas. Yönetimi ilgilendiren konular cesaret gerektirmekte. 

Siz de haritanızda Koç burcunun bulunduğu evin konularında yenilenme ve cesaret gereğini görebilirsiniz.