R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu yıl Aslan burcu için yaşanacak gezegen geçişleri önemli kırılmalar, değişiklikler ve çok çalışma ihtiyacı ortaya çıkmakta. Geleceğe yönelik beklentilerinizde daha gerçekçi olabilmek büyük bir önem taşıyor

Sıkı çalışma zamanı

2018’de önemli gezegen geçişleri ve değişiklikler var. Bu yıl ev ve aile cephesinde oldukça hareketli ve gelişmeye açık fırsatlar ortaya çıkarken, iş ve çalışma hayatına ilişkin konularda da yeni sorumluluklar ve yükler artıyor olacak. Yaz aylarında bazı beklemeler ve sıkışıklıklar gündeme gelirken, yılın son aylarında daha akıcı şartlar oluşmakta.

Haberin Devamı

Fırsatları ve gelişmeyi anlatan Jüpiter bu yıl 8 Kasım’a kadar sizin ev ve ailevi konuları, toprak ve gayrimenkullere ait işleri anlatan Akrep burcunda ilerlemekte. Bu önemli transit ev hayatınızda daha aktif olabileceğinizi, ailenizden destek alabileceğinizi ve aynı zamanda aile içerisinde pozitif ve iyimserlik getiren olaylarla karşılaşabileceğinizi anlatmakta. Evde genişleme olabilir. Belki de bu yıl daha geniş bir yere taşınabilirsiniz. Bu durum gayrimenkuller ve toprağa yatırım açısından ortaklı konulardan da şanslı olabileceğinizi anlatmakta. 8 Kasım sonrasında ise bu kez daha eğlenceli, yaratıcı ve hayata güveninizi artıran koşullar gündeme gelebilir.

Sıkı çalışma zamanı
Çıraklık süreci

Diğer yandan kariyer alanında önemli kırılmalar, değişiklikler ve çok çalışma ihtiyacı da ortaya çıkmakta. Sorumluluklarımızı ve sınırlarımızı anlatan Satürn 20 Aralık’tan itibaren Oğlak burcuna ilerliyor ve 2020’ye kadar da bu alanda kalacak. Bu önemli geçiş özellikle iş ortamında daha sıkı çalışma ve sorumluluk alma anlamına gelmekte. Adeta çıraklık edeceğiniz bir sürece girmektesiniz. İş hayatında organize olmak, detaylarla çok ilgilenmek gerekiyor olabilir. Satürn sizden iş hayatında, belki düzen ve devletle ilgili konularda dikkatli ve gerçekçi olmanızı da istemekte. Dolayısıyla böyle bir dönemde sıkı çalışmak, kurallara uymak aynı zamanda işteki beklentilerinizde de gerçekçi olmak büyük bir önem taşıyor. Buna ek olarak bu transit sağlık, hijyen ve günlük düzeninizle ilgili konulara daha dikkatli yaklaşabileceğinizi de anlatmakta.

Haberin Devamı

Uyandırıcı etki

Uyarıcı etkisiyle bizi kalıplardan çıkaran Uranüs 2010’dan bu yana burcunuzla son derece uyumlu ilerlemekte. Koç burcundaki Uranüs bu yıl son zamanlarını geçirmekte. Eğer 17-23 Ağustos arasında doğmuş bir Aslan iseniz Uranüs bu süreçte hayata bakış açınızı, düşüncelerinizi, inançlarınızı yenilemeye, canlandırmaya devam ediyor ve varolan koşullardan, sınırlamalardan özgürleşme içerisindesiniz. Ancak Uranüs bu yıl 15 Mayıs-6 Kasım arasında Boğa burcunun ilk derecelerine de ilerleyecek. Dolayısıyla 23-25 Temmuz doğumlu Aslan’lar açısından Uranüs’ün son derece ani ve uyandırıcı etkisi de söz konusu. Bu tarihlerde doğanlar gerek iş hayatında, gerekse erkek figürlerle ve otoritelerle ilişkilerinde daha heyecan verici ve sürprizlerle dolu bir süreçten geçecekler. Uranüs’ün sarsıcı temaları kariyer alanında hızla değişen dengelere işaret ediyor olacak.

Sağlık

Bu yıl sağlık ve düzen konularına ciddi şekilde önem vereceksiniz. İhmal etmiş olduğunuz konular varsa, daha düzenli olmayı gerektirmekte. Beslenme alışkanlıklarınıza, günlük düzeninize daha çok çaba gösterebilirsiniz. Kemiklerinizle ilgili konulara dikkat etmek gerekebilir.

Haberin Devamı

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl burcunuzda yer alan kuzey ay düğümü evlilikte ve ilişkilerinizde daha özenli ve ilerleme yönünde daha kararlı olabileceğinizi anlatmakta. Ayrıca Jüpiter ailevi konulara pozitif bir enerji ve iyimserlik getirmekte. 8 Kasım’a kadar yuvanızda daha hareketlisiniz. 8 Kasım sonrasında ise aşkta daha keyifli olabileceğiniz bir döneme girebilirsiniz. Ayrıca bu Uranüs’ün etkisi ile statünüzde ve evlilikle ilgili konularda sürpriz yeniliklerin de olabileceği görülmekte.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu açılarda olduğu 7-31 Mart, 14 Haziran-10 Temmuz arasında aşkta ve arkadaşlıklarda daha keyifli ve akıcı zamanlar var. Ancak aşk gezegeni Venüs bu yıl 5 Ekim-16 Kasım arasında geri harekette olacak. Genel olarak bu dönemde aşkta ve ilişkilerde soru işaretleri, belirsizlikler söz konusu.

Bu yıl tutulmalar neler getiriyor?

Bu yıl tutulmalar Ocak, Şubat, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek. Bunlardan üçü Güneş tutulması olacak. 31 Ocak’ta burcunuzda bir Ay tutulması var. Bu tutulma özellikle kişisel isteklerinize, ailevi ve duygusal konulara yeni bir farkındalık ve hassasiyet getirmekte. 15 Şubat’ta karşıt burcunuz Saka’da gerçekleşecek Güneş tutulması ise evlilik, ilişkiler, anlaşma ve görüşmeler boyutunda daha samimi olmanızı ve sakin kalmanızı gerektirmekte.

13 Temmuz’da Yengeç’te gerçekleşen Güneş tutulması bazı elde olmayan konularda, ailevi durumlara dalgalanma ve huzursuzluklar getirebilir. Kabullenme sürecinde olduğunuz konular yaşanabilir. 27 Temmuz’da Saka burcunda Ay tutulması var. Bu tutulma ortaklaşa konulara, evlilik ve ilişkilere vurgu getirmekte. 11 Ağustos’ta burcunuzdaki Güneş tutulması ise size önemli başlangıçlar yapabileceğiniz kapılar açabilir.

Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

İletişim ve hareket gezegeni Merkür bu yıl ateş elementi burçlarda geri gidiyor olacak. Dolayısıyla bu yıl kişisel alanda, yaratıcı konularda, çocuklarla, yabancılarla ve eğitimle ilgili bazı değişiklikler ve pürüzler daha sık ortaya çıkabilir. Merkür geri giderken kendi hatalarımızı ve eksik yönlerimizi kapatmak ve düzeltmek için de daha fazla şansa sahip olabiliriz.

Merkür’ün ilk gerilemesi 23 Mart-15 Nisan arasında Koç burcunda yaşanacak. Bu dönemde özellikle uzaklarla ilgili görüşmeler, ticaret ve eğitsel işlerde değişiklikler gündeme gelebilir. 26 Temmuz-19 Ağustos arasında burcunuzda gerileyecek olan Merkür, anlaşmalar, görüşmeler ve iletişim içeren konulara vurgu getirmekte. 17 Kasım-7 Aralık arasında ise risk aldığınız konular, çocuklar ya da sevdiklerinizle, ailenizle ilgili konularda kararlarınızı yeniden gözden geçirmek durumunda kalabilirsiniz.

İş, para ve kariyer

Bu yıldan başlayarak iş hayatınızda temelli değişikliklerin gündeme gelebileceği görülüyor. Gerek Uranüs’ün gerekse Satürn’ün iş ve kariyerinizle ilgili alanlara yerleşiyor olması yeni bir yapılanma içerisinde olduğunuzu anlatmakta. Uranüs iş hayatında sürprizler ve ani gelişmeler içinde olabileceğinizi gösteriyor. Alışılmış şeyler bozulmakta, yerine yenileri gelmekte. Diğer yandan Satürn daha sıkı çalışma ve organize olma gereğini de anlatmakta. Dolayısıyla iş ve çalışma koşullarınızda fazlasıyla bir meşguliyet, altınızda çalışanlarla ilgili sorumlulukların dikkat çekeceği anlaşılmakta.

26 Ocak’a kadar olan dönemde çalışma hayatından çok eve ve ailenize yönelik koşullar, işte zorlanma ya da bitişler, yeni başlangıçlar söz konusu.

26 Ocak-17 Mart arasında enerjinizi ve cesaretinizi yeni alanlara açabileceğiniz, yaratıcı ve riskli konularda daha girişken ve mücadeleci olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu tarihlerde güzel olan şeyler, yolculuklar ve yabancılarla ilgili koşullar harcamalarınızı artırabilir.

17 Mart-16 Mayıs arasında kritik durumlar, iş hayatınız açısından yoğun mücadele ve kararlılık getiren durumların ortaya çıkabileceği görülmekte. Bu dönemde çalışma ortamında daha disiplinli olabilir, büyük çaba sarfedebilir, altınızda ya da birlikte çalıştığınız kişilerle daha fazla sürtünme yaşayabilirsiniz.

16 Mayıs-13 Ağustos gibi uzun bir dönemde önemli sonuçlar, ilerlemeler ve gerilemeler söz konusu. Bu dönemde karşıtlık içeren koşullar, rekabet ya da ortaklıklar açısından daha özenli olmanızı gerektiren stresler söz konusu olabilir.

13 Ağustos-11 Eylül arasında yaz aylarında gündeme gelen değişiklikleri yeniden ele almanız gerekecek. Belirli bir problemler çözülürken bazılarında alternatifler bulmanız gerekebilir. İş ve çalışma koşulları açısından toparlanması gereken çok iş var.

11 Eylül-16 Kasım arasında yeniden ilerleme ve ortaklıklar, anlaşmalar açısından zaman alabilecek uğraşlar söz konusu.

16 Kasım sonrasında finansal konularda bazı karışıklıklar, miras, sigorta ya da yatırımlarla ilgili konularda mücadele söz konusu olabilir. Endişelerinizi dengede tutmaya bakmalısınız.

Mars’ın gerilemesi

Mücadele ve savaş gezegeni Mars bu yıl 27 Haziran-27 Ağustos’ta geri harekette olacak. Karşıt burcunuz Saka’dan Oğlak burcuna gerileyecek olan Mars, özellikle evlilik, ilişkiler, görüşmeler ve karşıtlık yaratabilecek konuların iş hayatınız ve çalışma koşullarınızla bağlantılı olabileceğini gösteriyor. 11 Eylül-16 Kasım arasında gelişmeleri yeniden ele alma ve ilerletme yönünde başka alternatiflerinizin olabileceğini söyleyebiliriz.

Yükselen burcunuza göre 2018

Yükselen Koç: Genel olarak öncü, girişken, odaklı bir yapınız var. Tek başına hareket etmekten hoşlanıyorsunuz. Ancak bu yıl mesleki alanda daha fazla yük ve sorumluluk var. Belirli bir zirveye ulaşmış olmakla birlikte, bundan sonra dışsal şartlar sizi çok daha zorlayabilir. İş hayatında özellikle 17 Mart-16 Mayıs arasında daha fazla gayret göstermeniz gerekiyor. Yılın son aylarında, şansın size daha çok yardımcı olduğunu görebilirsiniz. 2018 iş hayatınıza ve para kazanma tarzınıza yepyeni koşullar getirmekte.

Yükselen Boğa: Hayata bakışınızda güvenlik ve istikrar aramakla birlikte sık sık kontrol dışı durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu yıl iş hayatınızda ilerleme ve yeni insanlarla tanışmaktan ötürü fırsatlar var. Aynı zamanda özel hayatınızda ilişkiler önem kazanmakta. Süregelen bir beraberlik evliliğe de dönüşebilir. Bu yıl kariyerinizde uzaklarla ilgili konular, uluslararası işler daha ciddi ilgilenmeyi gerektirebilir. Mesleki alanda 27 Haziran-13 Ağustos arasında daha sakin olmaya bakmalısınız.

Yükselen İkizler: Son iki yıldır profesyonel alanda ilerlemeler dikkat çekiyordu. Şimdi bu dönemde finansal anlaşmalara dikkat etmeniz gerekebilir. Miras, borç, alacak işleri ile daha çok uğraşabilirsiniz. Bu yıl çok fazla iş ve meşguliyet söz konusu. 18 Kasım’a kadar ilerlemeler sınırlı olabilir ancak yılın son ayları daha ödüllendirici olacak. 17 Mart-16 Mayıs ve 13 Ağustos-11 Eylül arasında finansal konularda kriz çıkaran koşullar olabilir. 24 Nisan-19 Mayıs arasında aşkta daha mutlu olabilirsiniz.

Yükselen Yengeç: 2018 iş hayatınıza ve sorumluluklarınıza önemli vurgular getiriyor. Tecrübeniz ve statünüz arttıkça sorumluluklar da artmakta. Kariyer çizginizde yükselme getiren imkanlar var. Ayrıca bu yıl çocuklarla ve aşk hayatınızla ilgili olumlu şanslar da söz konusu. Hayattan daha çok keyif alabilirsiniz. Ancak 17 Mart-16 Mayıs ve 27 Haziran-27 Ağustos dönemlerinde ilişkilere dayalı sıkıntılar gündeme gelebilir. 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta mutluluk daha kolay.

Yükselen Aslan: 2018 çok fazla çalışma, uğraş ve yeni sorumluluklar getirmekte. Kararlı bir kişisiniz ancak bu yıl enerjinizi planlı harcamalısınız. İş hayatında organizasyonel sıkıntılar çoğalabilir. Sağlığınıza da daha çok özen göstermelisiniz. Bu yıl ailevi konular daha olumlu meşguliyetler getirebilir. 27 Haziran-27 Ağustos arasında ortaklıklar, evlilik ve anlaşmalar alanında daha fazla çatışma söz konusu olabilir. 7-31 Mart aşk hayatınıza yeni heyecanlar getirmekte.

Yükselen Başak: Son iki yıldır iş hayatınızda sıkışmalar gündeme gelmiş olabilir. Neyse ki bu dönemde 2020’ye kadar istediğiniz işlere odaklanabilirsiniz. İşte yenilenme ve verimlilik var. Aşkta daha gerçekçi olma ihtiyacı var. Bu alanda koşullar tam istediğiniz gibi olmayabilir. 26 Ocak-17 Mart arasında iş hayatında daha sabırlı olmalısınız. 18 Kasım sonrasında yerleşiminizi ilgilendiren konularda daha özgür olabilirsiniz. 10 Temmuz-7 Ağustos aşk hayatınıza güzel zamanlar getirebilir.

Yükselen Terazi: Bu yıldan başlayarak hayatınızda önemli değişiklikler gündeme gelmeye başlıyor. 2020’ye kadar ailevi konularda daha fazla sorumluluk söz konusu. Dolayısıyla işten özel yaşamınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Ailevi konularda 17 Mart-16 Mayıs arasında daha planlı olmalısınız. Yılın son aylarında yolculuklar ve eğitsel uğraşlar daha bereketli olabilir. 18 Ocak-11 Şubat, 24 Nisan-19 Mayıs dönemlerinde aşkta daha kolay mutlu olabilirsiniz.

Yükselen Akrep: Bu yıl 18 Kasım’a kadar Jüpiter yükselen burcunuzda ilerlerken pek çok açıdan şanslısınız. Kişisel istekleriniz daha kolay gerçekleşirken, kendinize güveniniz artmakta. Bu yıl yakın çevrenizle ilgili konularda sorumluluklar artabilir. 16 Mayıs-13 Ağustos döneminde işte sabırlı olmak, eve ve yerleşime yönelik konularla daha fazla ilgilenmek gerekebilir. 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta daha kolay mutlu olabilirsiniz.

Yükselen Yay: Son iki yıldır alınan sorumluluklardan sonra bu yıl dikkatinizi iş ve para konularına vermeye başlıyorsunuz. İş ve parasal konularda 17 Mart-16 Mayıs arasında daha fazla mücadele olabilir, bu tarihlerde daha gayretli ve planlı davranmalısınız. Bu yıl 18 Kasım’a kadar beklentilerinizi düşük tutmalısınız. Yılın son aylarında çok daha olumlu ve rahatlatıcı gelişmeler var. Aşkta ve arkadaşlıklarda 7-31 Mart ve 14 Haziran-10 Temmuz arasında mutluluk daha kolay olacak.

Yükselen Oğlak: Bu yıl hayatınıza çok önemli değişiklikler getirmekte. Son yıllarda yaşanan belirsizliklerden sonra şimdi yeniden hayatınızın dümenine geçiyorsunuz. 2020’ye kadar kişisel alanda ciddi kararlar, başlangıçlar ve yeni sorumluluklar var. Bu yıl sosyal alanda daha aktif olabilirsiniz. 17 Mart-16 Mayıs arasında atılımlar var. Yılın son aylarında ruhsal konulara ve kabullenmeye daha açık olabilirsiniz. 31 Mart-24 Nisan ve 10 Temmuz-7 Ağustos arasında aşkta mutluluk ve keyifli zamanlar mümkün.

Yükselen Saka: Bu yıl mesleki alanda karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Ancak iş hayatında kontrolünüzün dışında gelişmeler de olabilir. Dolayısıyla bu yıl riskli işlere, gizli düşmanlıklara dikkat etmek gerek. 18 Kasım sonrasında yeni umutlar ve sosyal açıdan daha canlı bir dönem başlıyor. Bu yıl 16 Mayıs-27 Haziran arasında dikkat çekici başlangıçlar yapabilirsiniz. 18 Ocak-11 Şubat, 24 Nisan-19 Mayıs arasında aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha keyiflisiniz.

Yükselen Balık: Son iki yılda ağır sorumluluklar ve yükler altındaydınız. Ancak bu yıl kendinizi geliştirebileceğiniz yeni olanaklar var. Uzaklar, yolculuklar, yabancılarla ilgili gelişmeler size daha çok ilham verebilir ve bakış açınızı iyimserleştirebilir. 18 Kasım sonrasında iş hayatında ilerleme şansınız artmakta. 26 Ocak-17 Mart arasında mesleki alanda daha atılgan olmak gerekiyor. 11 Şubat-7 Mart ve 19 Mayıs-14 Haziran arasında aşkta daha şanslı olabilirsiniz.

Sıkı çalışma zamanı