Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

rdilmen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


     Beşiktaş'ı tebrik ediyoruz. Beş puan önde girdiği son iki haftada, tek rakibi Galatasaray'ı İnönü Stadı'nda ağırladı ve avantajını iyi kullandı. Oyunun tamamında tedbiri elden bırakmadı. Böyle oynarken de aut ve korner atışlarında bile en az 30 saniye, 1 dakika maçtan çaldı, hem rakibini, hem de zamanı kontrol etti. Galatasaray takımının hücum başlangıçlarındaki top kayıplarını da çok iyi değerlendirip, üç - dört tane net pozisyon buldu.
     Galatasaray takımı 4-2-2-2 düzeni ile sahaya çıktı. Orta sahayı kalabalık tutup, oyunu uzun süre yönlendirmeye çalıştı. Plan belliydi. Fatih Terim 0-0 giden maçı son 25 - 30 dakikadaki değişikliklerle lehine çevirmek istiyordu. Aslında Terim'in hesapları iyi gitti. İkinci yarının başlamasından sonra orta sahadan Ayhan'ı çıkardı, Arif'i aldı. Daha sonra da Lukunku'yu. Maçın en kritik anları aslında bu dakikalardı. Beşiktaş ve Galatasaray derbisi kısaca son 30 dakika başladı. İlk 60 dakika Galatasaray orta sahada daha fazla pas yaparak oyunu soğuttu. Son yarım saat kazanırsam, kazanırım dedi. O da olmadı.
     Revivo'nun ortasında Ümit Karan'ın vuruşu Cordoba'ya çarpıp dışarı gitti, lig de burada bitirdi.
     Ya hep, ya hiç diyerek Galatasaray ailece hücuma kalktı. Ve maçın son dakikasında da Sergen ve Tümer, Bülent'i 2'ye 1 yakaladı. İki klas oyuncunun paslaşmasıyla şampiyonluk galibiyetle geldi. O dakikadan sonra saha gerildi. Ne olursa olsun Ümit Karan ve Volkan'ın yaptıkları kesinlikle hoş değildi. Ali Aydın iyi maç yönetti.
     
     
     


SPOR


100'DE 100 ŞAMPİYON
At yarışları
Avrupa Ligleri
BEKLENEN FİNAL: 88-73
2. LİG puan durumu
İlk finalist New Jersey
Gençlere yazık oldu: 1-3
BEŞİKTAŞ KARNAVALI
SESSİZ VEDA: 0-0
Soğuk savaş
Beş dakikada bitti: 1-1
GURURUMUZ EROĞLU
RİZE DE GELDİ
BURSA ATEŞE DÜŞTÜ: 2-2
Elazığspor nefes aldı: 1-0
Altay, Körfez'e patladı: 5-0
Gençlerbirliği gün sayıyor: 1-1
Paris'te tenis zamanı
Malatya'nın UEFA inadı: 4-1
Gaziantep'ten çıkış yok : 4-2
Sociedad koltuğu sevdi
Haber turu...
Tebrikler Beşiktaş
Ter, gol ve gözyaşı
Kartal'a yakıştı
Hurda araba
Şampiyonluk Sergen ile