Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir Antalya Masalı



Ali Bey Resort, mavi bayraklı plajı, şık tasarımı ve lüks SPA’sıyla bir tatilden bekleyebileceğiniz her şeyi sunuyor


Pamuk’la bu yaz, adını ‘Bir Pamuk Tatil’ koyduğum bir tura yelken açtık. Güney sahilleriyle başladığımız tatilimizin ikinci ayağı Side’deki Ali Bey Resort oldu. Bodrum, Çeşme, Fethiye ve Marmaris’le sonlandırmayı planladığımız turumuzda beni en çok korkutan yer de burasıydı. Çünkü bir Akdenizli olarak memleketimin ikliminin nasıl da bunaltıcı olabileceğini çok iyi biliyordum. Ama inanılmaz bir şey oldu. Antalya beni çok şaşırttı ve belki de son 10 yılın en güzel havasıyla karşıladı bizi. Şu aralar Antalya’da gündüzleri deniz, güneş ve havuz keyfi yapabiliyor, akşamları esen rüzgarla hafif üşüyebiliyor ve geceleri klima çalıştırmadan uyuyabiliyorsunuz.
Hava bu kadar güzelken Antalya’nın tadını çıkarmak ve hem kaliteli hem de keyifli vakit geçirebilmek için araştırmalara başladık. Yüzlerce otelin web sitesini gezerken Pamuk farkında değildi ama ben kararımı çoktan vermiştim. Birkaç hafta önce sosyetenin önde gelen isimlerini ağırlayan yepyeni bir tesis vardı aklımda: Ali Bey Resort Side.

Haberin Devamı

A plus tatilin yeni adı
Açıkçası tesiste yerimizi ilk ayırttığımızda tatilimizi; Afife Jale Tiyatro Ödüllerini en iyi kostüm dalında iki kez kazanan Canan Göknil, başarılı mimar Cüneyt Bükülmez, Beymen Brasserie, Ulus 29, Chintamani Londra ve Les Ottomans gibi eşsiz projelerin ödüllü içmimarı Zeynep Fadıllıoğlu ve SSM bahçesiyle Türkan Sabancı Bebek Parkı’nın İtalyan peyzaj mimarı Ermanno Casasco’yla birlikte yapacağımızı bilmiyordum. Tamam, belki biraz abarttım. Aslında bu dünyaca ünlü isimler bize bizzat eşlik etmedi ama eserleri ve çalışmalarıyla tatilimize renk kattı. İç mimarisini Zeynep Fadıllıoğlu’nun, mimarlığını Cüneyt Bükülmez’in, aydınlatmasını Decoro Urbano’nun, çalışanların kıyafet tasarımlarınıysa Canan Göknil’in yaptığı Ali Bey Resort, ‘A plus’ tatilin Side’deki yeni adı.
Ali Bey Hotels & Resorts olarak turizmde 19 yılı geride bırakan bir zincirin son halkası olan bu tesiste, stilize edilmiş bir Osmanlı mimarisi uygulanmış. Odaların ve restoranların hepsi birer Osmanlı konağı havasında. Sadece dış görünüşlerinde değil iç detaylarında da Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin izlerinin günümüz lüksleriyle kesişimine şahit oluyorsunuz. Üstelik 50 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçen bu tesiste yeşil alanı korumak ve tek bir ağaca dahi zarar vermemek için muazzam bir özen gösterilmiş. Hatta tesisin projesini ağaçların durumuna göre çizmek tam iki yıl sürmüş.
En yüksek puanlı mavi bayrak ödülüne sahip olan plajının, bu büyüklükteki pek çok tesiste olduğu gibi odalara ve havuza çok uzak olmaması da büyük bir avantaj. Ayrıca tesisin animasyon ekibi de bildiğiniz ekiplere benzemiyor. Bir gece karşınıza dünyaca ünlü bir müzikalle çıkarken bir diğer gece Anadolu ezgileri eşliğinde sergiledikleri müthiş koreografiyle sürpriz yapabiliyor. Üstelik her gece Broadway mantığında başka bir şov bizi bekliyor.
Değinmeden geçemeyeceğim bir diğer önemli detay ise tasarımı yine Zeynep Fadıllıoğlu tarafından yapılan Samara SPA. Burası bugüne kadar gördüğüm en aydınlık SPA. Sonunda birileri yerin altında ve kasvetli olmayan bir SPA yapmış. Çok katlı bu SPA’nın bir diğer özelliği de pek çok otelde olduğu gibi işletmesinin başkalarına verilmemiş olması. Bu sayede otelde karşılaştığınız tüm lüks ve özenin aynısına burada da rastlıyorsunuz. İtalyan ve Fransız ürünlerin kullanıldığı, VIP SPA suitlerinden Kleopatra küvetine kadar sadece ihtiyaç duyacağınız değil hayal edebileceğiniz de her şeye sahip.
Uzun lafın kısası eğer tatilden beklediğiniz; lüks, kalite, ihtişam, eğlence ve dinlence dengesiyse size de Ali Bey Resort Side’yi öneriyorum.