Fas Gezilecek Yerler | Sahra Çölü’nde Bir Gece

6 Eylül 2022

 

 Fas, bir tarafında Akdeniz bir tarafında Atlantik okyanusu bulunan, Kuzey Afrika’nın batısında yer alan ve zengin kültürüyle bizleri kendine hayran bırakan benzersiz bir ülke. Üstelik kendisi vizesiz seyahat edebileceğiniz ender ülkeler arasında. Tüm dünya Fas’ı Morocco olarak bilirken, Fas’a sadece ve sadece neden bizim Fas dediğimizi biliyor musunuz?:) Çünkü Osmanlı zamanında ‘fes’ üretim yeri burasıymış ve haliyle bizdeki ‘Fas’ adını da buradan almış.

 Bu güzel ülkede gezilecek, görülecek o kadar çok şehir var ki hangisinden başlasak dediğinizi duyar gibiyim. Bizim rotamız şu şekildeydi; Tanca, Şafşavan, Fes, Ouarzazate, Merzouga (Sahra Çölü), Marakeş… Sizler ek olarak Rabat, Kazablanka, Essaouira ve Taghazout’u da ekleyebilirsiniz rotanıza.

 Tanca Gezilecek Yerler

Tanca, Cebelitarık kıyısında yer alan, Fas’ın Avrupa’ya en yakın şehri. İspanya Tarifa’dan binip yaklaşık 45 dakika sonra Fas Tanca’ya ulaşabiliyorsunuz hem de her yarım saatte bir feribot mevcut. Tanca, Fas’ın

Yazının Devamı

Medeniyetler Şehri, Kültür Mozaiği: Hatay

17 Mart 2021

Hatay, zihnimde künefe ile eşleşmiş hatta künefeye bayıldığım için oldukça da merak ettiğim şehirlerden biriydi. Mutfak zenginliklerinin ne derinlikte olduğunu duymuştum, okumuştum ama şahit olduğumda gözlerime inanamadım:) Neden “Gastronomi Şehri” ilan edildiğini, Hatay’da bir gün geçirerek siz de çok çok iyi anlayabilirsiniz.  

Gastronomiden öte “Medeniyetler Şehri” denmesinin sebebi ise çok açık; şehrin tarihi M.Ö. 100.000’lere uzanıyor. Aynı zamanda da Türkiye sınırları içerisindeki en eski yerleşim yerlerinden biri kendisi. Eski Antakya sokaklarında dolaşırken kendinizi bir anda binlerce yıllık tarihe tanıklık ederken bulacaksınız zaten. Eşsiz bir deneyim, hadi hız kaybetmeden başlayalım gezmeye.

Dünya’nın En Büyük 3. Mozaik Müzesi: Hatay Arkeoloji Müzesi

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise en büyük üçüncü mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan Hatay Arkeoloji Müzesi, Hatay’a geldiğinizde mutlaka gitmeniz gereken yerlerin en başında geliyor

Yazının Devamı

Avrupa’nın En Uzun Teleferik Hattı: Tahtalı

3 Ağustos 2020

Tahtalı teleferik; dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın ise en uzun teleferik hattı. Öyleyse Antalya’ya tatile gitmişken bu teleferikle 2.365 metre yüksekliğe çıkıp manzaranın keyfini çıkarmaya ne dersiniz?:)

Antalya’nın Kemer ilçesinde yer alıyor. Bey Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan ve bölgenin en yüksek noktası olarak bilinen Tahtalı Dağı’nda konumlanmış. Olimpos teleferik olarak da adlandırılan bu ulaşım sistemi 726 metreden 2.365 metredeki zirveye çıkıyor. 2007 yılında faaliyete geçen bu hat 4.350 metre uzunluğunda. Bu teleferik ile macera dolu yolculuk 80 kişilik panoramik kabinlerde yaklaşık 10 dakika sürüyor. Teleferik hattında toplamda 4 adet direk bulunuyor. Direk geçişlerinde teleferik sallandıkça kendinizi boşlukta hissediyorsunuz. Bu noktalarda panik yapmadan adrenalinin keyfini çıkarmalısınız:)  

Dağ istasyonuna vardığınız zaman Side ve Finike arasındaki muhteşem manzara sizlere görsel şölen sunuyor. Tahtalı dağına yerli ve yabancı turistler oldukça ilgi gösteriyor. Zirvede güneşin doğuşunu ve batışını izlemek,

Yazının Devamı

Avrupa’nın En Büyük Doğal Yaşam Alanı: ORMANYA

9 Temmuz 2020

Ormanya, çadır ve karavan kamp alanıyla doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz, yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla bol oksijen depolayabileceğiniz, çocuk hayvanat bahçesiyle çocuklarınızın keyifli vakit geçirebileceği, doğa okulunda çocuklarınızın doğa ile olan bağlarını güçlendirebileceği oldukça keyifli anlar sunuyor sizlere.

Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Kocaeli’de bulunan doğal çevresiyle birlikte 4 bin dönümlük alana yayılan, dünyanın üçüncü ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip. Her yönüyle özgün düşünülmüş yalnızca Türkiye ölçeğinde değil dünya ölçeğinde bir proje olan Ormanya 2018 yılında hizmete açılmış olup toplamda altı bölümden oluşuyor; Hayvanat Bahçesi, Vahşi Yaşam Alanı, Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Karavan ve Çadır Kamp Alanı, Doğa Okulu ve Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi. Uzuntarla Tabiat Parkı adı da verilen Ormanya, açıldığı ilk

Yazının Devamı

Pasaportsuz yurt dışı tatili; Tiflis

11 Haziran 2020

Hem vizesiz hem de yeni çipli kimlikle gidilebilecek oldukça etkileyici bir rota Tiflis. Yeni çipli kimlik derken pasaporta ihtiyacınız da yok demek oluyor bu. Müthiş değil mi? Öyleyse ani bir kararla hemen uçak biletini alıyor, o hafta sonu için bir kaçamak planlıyoruz:)

Çok da uzak olmayan ve hemen yanıbaşımızdaki, eskinin büyüsünün tüm şehre hakim olduğu bu başkente vardığımızda gece saat dört sularıydı. Cumartesi sabahına dinç uyanabilmek için hemen taksiyle konaklayacağımız otele gidip bir güzel uykumuzu aldık. Hazırsanız bu güzel başkentte üç günümüzü nasıl dolu dolu geçirdiğimize birlikte göz atalım:)

İlk günümüzde kahvaltımızı yakınımızda yer alan gelmeden önce not aldığımız ‘Lolita’da yaptık. Atmosferini ve yemeklerini çok sevdik. Hatta oldukça memnun kaldık diyebilirim, o kadar memnun kaldık ki akşamları bile geldik:) Ardından Tiflis’te nereden bakarsanız görebileceğiniz adeta Tiflis’in simgesel yapısı haline gelmiş Sameba Katedrali’ne doğru yol

Yazının Devamı