Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Anne’ ve ‘Kadın' uyarlama diziler. Orijinallerinin sahibi Japon Nippon TV... Şu sıralar çok memnunlar. Kanalın uluslararası lisans ve satışından sorumlu Arisa Mori, yaptığı açıklamada, “Türkiye gibi dizi rekabetinin çok sert geçtiği bir ülkedeki başarıları uluslararası piyasanın dikkatini çekti” diyor. Nippon TV’nin dizi senaryosu listesinde baş sırada bulunuyor bu iki proje... Tabii bu durum, kanalın diğer dizilerine de ilgiyi arttırdı. Yani ‘Anne’ ve ‘Kadın’, Japonları çok sevindirdi.

‘ANNE’ VE ‘KADIN’ JAPONLARI MEMNUN ETTİ

BBC’NİN ÜNLÜ ÇOCUK KANALI DİGİTÜRK’TE

Haberin Devamı

CBeebies BBC’nin altı yaş ve altı çocuklar için açtığı bir ‘oyun ile eğitim’ çocuk kanalı... 2002 yılında yayın hayatına başlamış. Birlikte birçok ödül ve ‘unvan’ kazanmış. Dünyanın en çok izlenen 8’inci çocuk kanalı olmuş. ‘Okul öncesi çocuklara en iyi aksiyon dizisi’ ödülü kazanması da ilginç... Yarından itibaren Digiturk’te ekrana gelecek. Kanalın dublajlı ve takvimin Türk pazarına uygun olacağı belirtiliyor.

DİZİDE AMERİKAN HAVASI ESİYOR

Hollywood imzalı romantik komedilerin vazgeçilmezidir dondurma. Bunalımdaki kızı sevgilisi terk etmiştir, kiloluk kutuları alır, oturur koltuğa, geçer televizyonun karşısına ve kaşık kaşık dondurmayı götürür. Bir yandan da ağlamadan edemez. ‘Tehlikeli Karım’da Seda (Bige Önal), elinde koca dondurma kutusunu kaşıklarken, ekranda Derim Boztepe görünür. Seda bir süre önce Alper’in annesi Lütfiye Hanım tarafından sokakta hırpalanmıştır. Kiloluk dondurma yiyerek rahatlamaya çalışır. Aynı dizide bir başka sahne; Alper’in ablasının eski kocası aynı zamanda eski polis Yaman (Erdem Akakçe), eski kayınçonun mekanına gelir. Tezgahtaki nutellaya kaşık sallar. Amerikan dedektif karakterlerin ellerinin boş durmama hali. Sandviç yerler, soruşturma mekanlarında ıvır zıvır atıştırırlar. Bilmem,
bizdeki polisler böyle midir?