Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Altın Küre’yi alan Fatih Akın, bir sonraki adım olan Oscar’da ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ dalında ödüle daha da yakınlaştı. Yorumlar böyle... Bir başka açıdan bu gidişat önemli, ‘Kürk Mantolu Madonna’. Hollywood pek hevesliydi. Ay Yapım, ABD’li film yapımcısı Harvey Weinstein’la anlaşma yaptı. Weinstein’ın adı, taciz skandalına karıştı, proje de yattı. Bu arada Akın, “Filmi çekmek istiyorum” açıklamasını yaptı. Boşuna değildi çünkü bir yıl öncesinden bu konuyla ilgili girişimlerde bulunmuştu. Ay Yapım, büyük olasılıkla Akın’la bu filmi çekecek. Bana gelen yorumlarda, “Akın, bir de ‘Yabancı Dilde Oscar’ı alırsa, ‘Kürk Mantolu Madonna’ya ilgi daha da artar... İstediği ünlü bir oyuncuyu Maria Puder rolüne oturtur” diye söz edilmişti. Bu durumda yorumlar galiba gerçek oluyor. Altın Küre bile bu filmi çekmek için tek başına yetmez mi? ‘Kürk Mantolu Madonna’ ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ dalında aday olup, bir de alır mı? Olursa şaşırmayın.

‘AYRILIĞIN HABER İÇERİĞİyLE İLGİSİ YOK’

Jülide Ateş’in Show Ana Haber Bülteni’ni bıraktığını açıklaması yeni yılın ilk sürprizlerinden oldu. Kendisi bir açıklama yaptı. Sonra ayrılık gerekçesinin, kanalın haber çizgisi olduğu yönünde haberler yer almaya başladı. Ben de bu durumu kendisine sordum. Jülide Ateş; ‘’Kendi haber içeriğimi kötülemek gibi bir gaflette asla bulunmam, benim ayrılığımın haber içeriğiyle hiçbir alakası yok. Tamamen hayatımın içinde bulunduğu evreyle ilgili... Çok uzun süre haber spikerliği yaptım. 23 yaşında Star Ana Haber’deydim. Yaklaşık 25 yıl yaptığım bir görev. Artık bana ruhum ‘Jülide başka bir şeyler dene rutini kır’ diyor. Mesleğimi hâla çok seviyorum ama, ölmedikçe saat yedide oradasın. Haber spikerliği böyle bir disiplin gerektiriyor. Bu rutinden çıkmak üzere bu kararı aldım” dedi.

‘Zirveyi bu haberlerle gördüm’

Son zirveyi bu haber bülteniyle gördüğünü belirten Ateş şöyle devam etti: “Kanalla son derece güzel ayrıldık. Onlar da anlayış gösterdi. Show TV’de nice güzel reytinglere imza attık. Sadece müteşekkirliğim kalmıştır geride... Kendi haber içeriğimi kötülemek gibi bir gaflette asla bulunmam. Çünkü ben o haberle meslek hayatımda son zirveyi gördüm. Bu, kişisel kararım.
Bu haberin içeriğiyle ya da kanalla ilgili değil, Jülide’ nin ruhuyla ilgili bir şey. Hayatın çok boyutlu olduğunu, yaşla idrak ediyorsun. Bu sebeple bıraktım.”

Pınar Erbaş sunabilir

Şahsi kanaatim, Show TV Ana Haber bundan böyle Pınar Erbaş’a emanet olur. Show haberin vitrininde alışılmış bir yüz oldu. Sunumuyla bu formata alıştı, rahatlıkla götürür.