Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Baktım ki, ‘Söz’ bir ‘Medusa planı’ teması bulmuş, işin ‘gizem’ tarafını bununla götürüyor. “Ebu Zübeyir’den aldığımız bilgiye göre, ülkeye sokulmak istenen patlayıcı, İstanbul’da bir noktada patlatılırsa, şarbon basili birleştiğinde bir ilçe yok olabilir” diyor Erdem Yarbay. Yavuz, “Eğer başarabilirlerse, ki başaramayacaklar, bu ülkenin üzerine çöken kara bulutları temizlemek, onlarca yıl sürer. Üreteceği travma, bir nükleer reaktörün patlamasından, dokuz büyüklüğünde depremin yıkımından daha fazla olur belki” diyerek, Medusa planının boyutlarını çiziyor. Bu topraklarda daha nice ‘Medusa’lar yaratılır, bitmez. Dizi, bu bitmeyen Ortadoğu hikayelerini gayet güzel yakalamış, senaryo ömrüne ömür katıyor.

Haberin Devamı

‘Söz’ işini biliyor

FAKİR ENDER ZENGİNE KARŞI

‘Yasak Elma’nın şu sıralar özeti: Gündüz fakir olan Ender’le kardeşi Caner, gece zengin olarak davetlerde boy gösteriyor. Ender, süslenip mekanlarda arz-ı endam ettikten sonra, ‘tek göz oda’larına geri dönüyor. Bakalım, bu ‘fakir ama zengin’ durumlar ne kadar devam edecek?

‘SANIRSAM’ NE DEMEK?

Sevgili Mehmet Karaca paylaşmış. beIN Sports muhabiri, Aykut Kocaman’la röportaj yaparken soruyor: “Hocam bugün Nabil Dirar’ın bir sakatlığı var sanırsam... Kendisine Türkçe dersi vermek gerek, sanırsam nedir” demiş. Haksız mı?

KABLOLU TV ŞİKAYETLERİ

Bir okurum e-posta göndermiş Türksat Kablolu TV abonesiymiş. “Ne olacak kablolunun hali?” diyor. Number One TV çıkmış listeden. HD kanallarda sıkıntı var, DReam TV HD yayını hâlâ yok. TRT Müzik HD’ye geçti ama kabloda HD yayın yokmuş.

ŞU ÖDÜL İŞLERİ

‘Ödül törenleri’, hatırı sayılır bir sayıya ulaşmıştır bizde... Ödüllendirmeyi seviyoruz ve çeşidi bol tutuyoruz. On Air Müzik Ödülleri dağıtılmış. İçinde ‘En İyi Dizi’, ‘En İyi Dizi Oyuncusu’ falan var. Uzmanlık alanı müzik ve yayıncılık. ‘En İyi Müzik Kanalı’ ödülü verilir ya da ‘En İyi Müzik Programı’ (Bloomberg TV’de yayınlanan ‘Akustikhane’ mesela). Yerine diziler ve dizi oyuncuları... Ödülün kıymetini azaltıyor, iş büfeci mantığına dönüyor.