Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fox TV’nin eleştirilen programı ‘Yaş 15’de final zamanı geldi. Bu yarışmada birinci olan genç kız, yapımcı şirket Medyapım tarafından bir dizide başrol oyunculuğuyla ödüllendirilecek.
Tabii bazı soru işeretleri var. Bir dizide oynatmakla başrolde oynatmak arasında ince bir samimiyet çizgisi var. Vaat edilen dizi çekilir mi? Kaç bölüm yayınlanır? Çocuklar için yeterli olur mu bu şöhret?
Bu yarışmanın genç kızlarımızın anneleriyle birlikte ne kadar da ‘ailecek ünlü olalım’ psikolojisinde olduğunun bir göstergesi. ‘Hadi kızım çık oyna’ bir simgedir. İşte bunun televizyon hali de bu yarışma oluyor.


KİMİMİZ YEMEKTEYİZ, KİMİMİZ DİYETTE

‘YAŞ 15’İN ASIL ÖDÜLÜ DİZİDE ROL

Televizyonların yarışma yaratıcılığı muhteşem. ‘Yemekteyiz’ başladıktan sonra benzer yarışmalar ekrana gelmiş, ama bu programı geçememişlerdi. Bugün ‘Yemekteyiz’ yeni yarışmacılarıyla karşımıza geliyor (Show TV / 16.00). Cine5’te ise yeni bir program başlıyor: ‘Diyetteyiz’ (20.40)
‘Diyetteyiz’de beş yarışmacı bir hafta boyunca, diyetisyen denetiminde zayıflayacak. Sağlıklı yaşam mönünüsü seçmek, sağlıklı beslenme ve sporla bir hafta kilo vermeye çalışacaklar. Beş gün sonunda ise diyetisyen en sağlıklı kilo vereni saptayacak. Birinci 10 bin TL’yi cebine koyacak. Bu pek kolay olmayacak. Kavga - gürültü mutlaka olur. “Ben senden daha iyi kilo verdim. Bana haksızlık yaptılar” diye bağırış çağırış olacak. Zayıflama dedikoduları ile bir hafta geçecek.

KONU MUHTEŞEM: ‘ÖLÜM’
‘Mavera’ya Yolculuk’ta Rasim Özdenören bu akşam bu saat dilimi için seçilebilecek en iç acıcı konuyu işliyor; ölüm (TRT 2 / 23.30). Tabii edebi açıdan işleniyor konu, ama ister istemez gözümün önüne TV açık, içerde ölüm kol geziyor gibi bir manzara geliyor. Başka programlardan sıkılır da ‘değişik’ bir konuyu merak edenlere diye not almışım.

VATANSIZIN KARA MİZAH AŞKI
Bazı filmlerin konusu itibariyle çekici olduğu ve daha önce defalarca yayınlansa da izlemekten bıkılmadığı bir gerçek. ‘Terminal’ de öyle (Fox / 24.00). Bu filmi daha önce izlemiş olabilirsiniz. Victor Navorski’nin geldiği New York Havaalanı’nda haritadan silinmiş ülkesinin pasaportu ile ortada kalması konu itibariyle nasıl bir filmle karşılaşacağınızı göstermek açısından yeterlidir. Ben bu filmi izledim, izlemeyenlere tavsiye ederim. Saati geç olabilir, ama ben “Dayanın” derim, bana hak vereceksiniz.

METİN MİLLİ ‘KURTLAR VADİSİ’NDE OYNAYACAK
Kanaltürk’ün televizyonlarda izlenebilir magazin - sohbet programı ‘Orada Neler Oluyor’ (09.30) bir önceki programın geniş özetini bir bülten ile biz gazetecilere duyuruyor. Son programlardan birinde, Metin Milli vardı. ‘Kurtlar Vadisi’nden teklif almış. Bu teklif dolaylı yoldan gelmiş! Ben, Milli’nin yalancısıyım, sonra ekip biz böyle teklif götürmedik demesin, ne de olsa, dolaylı!

HİP HOP’ÇILARA DUYURULUR

‘YAŞ 15’İN ASIL ÖDÜLÜ DİZİDE ROL

MTV’de Hip Hop seven gençlerimiz için ‘America’s Best Dance’ yarışması var (22.00). Bizim yerli dans yarışmalarını hegemonya-sına almış bu dansı, beşiğinden örnekleri ile izlemek isteyenlere önerilir.

PRIME TIME FİLMİ KAÇIRANLARA
Kanaltürk’ten güzel bir düzen var. Kanal, prime time’da yayınladığı filim, kaçıranlar için gece yeniden yayına koyuyor. Bu gece ‘İyilik Bul İyilik Yap’ saat 19.45’te ekrana gelecek, kaçıranlar filmi 01.00’de izleyebilir.

GÖZÜME TAKILANLAR

‘YAŞ 15’İN ASIL ÖDÜLÜ DİZİDE ROL


SEYREDERKEN ÜRKÜYORUM
Fox On’da Nazlı Tolga’yı izlerken böyle bir izlenime kapıldım. Metne kendini kaptırıyor. Ama seyrederken metinden çok Nazlı Hanım’ın mimiklerini takip etmek zorunda kaldım. Haberle oynuyor gibi. Kaşlar çatılıyor, gözler “Bak, oraya gelmeyeyim şimdi” der gibi bakıyor. Haberin içeriğini bırakıp Nazlı Tolga’nın teatral gösterisini izliyorum.
Beni ürkütenlerin arasında Özge Özsağman’ı da sayabilirim. Habertürk öncesinden beri takip ederim, hep ürkmüşümdür ondan. Sesi ile döver. Her daim aman şimdi ne olacak tedirginliğinde gerilerek haber izlerim.
Habertürk’te ‘Haber Masası’nda yer alan Didem Yılmaz için de aynı gerilim söz konusu.
Bu bir eleştiri değil, bülten izlerken hissettiklerim. Yapıları böyle ne yapalım!