Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ali Sürmeli, eski sevgilisi Sultan Ertuğrul’un, oynadığı tiyatro oyunundan sonra yanına gidip kafasına yumurta fırlatmasıyla (ya da kimine göre vurma eylemini de gerçekleştirerek) gündemde... A Haber’de ‘Jurnal’ programına konuk oldu. İzlediğim kadarıyla yaptığından hoşnut olmayan ama bu hoşnutsuzluktan da bir şekilde fazla rahatsızlık duymayan bir görüntü sergiledi. Bu iş bir şekilde mahkemede biter. Sonra? Ali Sürmeli’nin “37 yıllık sahne hayatımdan sonra kendi dünyama çekilmeye karar verdim” dediği kendi yalnızlığıyla unutulur gider.

Ah bu ‘Kurtlar Vadisi’!

‘ZAZA DAYI’NIN ETKiSi

Ona karşı eleştiriler hep “Zaten ‘Kurtlar Vadisi’ndeki rolü onu fena halde etkiledi” sözüyle başlıyor. Elinde sustalıyla Zaza Dayı hali karşımıza çıkıyor. Programın sunucusu Şirin Sever de bir yerde bu soruyu sordu: “Kurtlar Vadisi’ ne kattı sizin oyunculuğunuza? Memnun muydunuz?”
Ali Sürmeli, “Bakın ben size sevgiden saygıdan, bu soruları cevaplamak istemeyeceğim bir köşeye çekildim” cevabını verdi. “Neden ondan da mı memnun değildiniz?” diye ısrarlı soruya Sürmeli, “Memnun değilim çünkü gerçekten gazeteci diyemeyeceğim üslup, fotoğraf.” (Bu arada stüdyoda kendisiyle ilgili yer alan, elinde sustalıyla Zaza Dayı fotoğrafını gösteriyor)
Şirin Sever, “Şöhretin böyle tanınır olmanın şikayeti mi” diye son soruyu soruyor. Sürmeli: “Galiba” diyerek noktayı koyuyor. ‘Kurtlar Vadisi’nin Zaza Dayı’sı belki de rolünden keyif almadığını söyleyen bu dizinin ender oyuncularından. Bana sorarsanız bu rolü gayet başarılı bir yorumla oynadı. Başarılı bir oyunculukla diziye renk kattı. Söz konusu dizinin karakterleriyle oyuncular isteseler de istemeseler de bütünleştiler. Zaza Dayı artık onun başka bir kimliği. Bu da bir gerçek.

Haberin Devamı

‘ZAZA DAYI’NIN ETKiSi

SUÇ ÖRGÜTLERİNİN RUHU

Discovery Channel’da ‘Gangsterlerin Dünyası’ başladı. İlk bölümü 3 Mart’ ta yayınlandı. Bu dizinin en büyük özelliği New York çetesinin bir zamanlar sokak patronu olan Ferrante’nin anlatımıyla aktarılması. Bir gazeteci gibi çalışmış ve onların arasına girip epey bilgi toplamış. ‘Çete kültürü’nün bütün boyutlarıyla ele alınması, sanırım yapımı ilginç kılıyor. Her biri 1 saat olan 5 bölüm sonucunda dünyada çetelerin ne olduğunu ve ‘başa çıkmanın mümkün olup olmadığını’ anlamak açısından ilginç gelebilir. Yani bu pazar dahil dört hafta sonu oturup bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim. Bu işlere meraklı olanlar için iyi bir çalışma...