Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fransız ikinci kanalı France 2, 100 bin euro para cezasına çarptırıldı. 13.00 haberlerinde ‘Cinsel cinayetler’ başlıklı haberinde cinayete kurban giden küçük bir çocuğun adını vermesi ve bunu iki defa tekrar etmesi kanalın başına iş açtı. 1 Kasım 2009’da gerçekleşen yayının cezası yeni kesildi. Üzerinde duracağım konu ceza karşılığı bu paranın Ulusal Sinema Merkezi’ne gitmesi. Bu para görsel yapımlara harcanacak. Peki bizde ceza paraları nereye gidiyor? RTÜK’ün kasasına! Mesela bizde de cezaların böyle alanlarda kullanılması yeni yasada yer alsa. Ama işlerine gelmez!

“BURHAN KUZU ERMAN KUZUDUR”
Bunu ben söylemiyorum vatandaş söylüyor. Nerede? Star Ana Haber Bülteni’nde. Sayın Burhan Kuzu’ya Ankara Siyasal’da yumurta atıldı. Star’ın muhabiri Osman Terkan şu sıralar sokaktaki vatandaşa ‘günün önemli isimlerini ve olaylarını’ soruyor ve büyük ilgi görüyor. Star Ana Haber’in en çok izlenen bölümü bence. Ve devam etmesinde yarar var. Terkan sokakta “Burhan Kuzu kimdir?” diye sordu. Ve aslında beklediğim cevabı aldı: “Abiye Kuzu’nun kocası, severek izliyoruz...”

Haberin Devamı

HANGİ KANALLARDA AZ REKLAMSIZ ADAM GİBİ FİLM İZLENİR?
Filmi 3-4’e bölen kanallarda sinema keyfi olmuyor. Bir görüntü kirliliği oluşuyor. Ve “İşte kaç zamandır peşinde olduğum film denk geldi” dediğimiz filmler olursa durum daha da işkence halini alıyor. Bir türlü yoluna sokamadılar. İlk yarım saat ya da 45 dakika normal gidiyor. Reklam giriyor, tamam. Sonraki bölümler ise tam böl parçala...
Havadan yayın yapan kanalların hemen tamamı böyle. TV8, Kanaltürk gibi sinema kuşağına önem verenler de (yani dizileri olmayan) bunu yapıyor. Kanal D, ATV, Star ve Show TV zaten oldum olası böyle. Peki hangi kanalda oturup film izleme şansımız var? TNT, CNBC-E ve TRT. Buralarda da ‘gişe filmler’ yani pahalı filmler pek olmuyor. Bizim millet altyazıyı sevmez. Dublaj yapacaksın. CNBC-E bir de dublajlı yayınlasa daha geniş kitleyi alabilir. İki büyük, hadi üç reklam kuşağı yeter. Bir de finale ‘beş kala’ reklamı kaldırmalı. Yani çok izlenen kanallar filmlerine bu anlamda artık çeki düzen versin.

REHBERiM
BİR DOKTOR PROGRAMI DAHA
Sabah kuşakların ‘doktorlar’ı çoğalıyor. ‘Doktorunuz’ Samanyolu TV’nin yeni programı. Alanında en iyi uzmanları ekrana getireceğini söylüyor. Tersini söyleyen zaten yok. Zeynep Solman sunuyor (12.50)

Haberin Devamı

CEM KARACA’YI KONSERDE YUHALATAN KİMDİ?
Bir Cem Karaca portresi. Cine 5’te ‘Portreler’de geçmişin önemli izlerine rastlayabiliriz, sanatçının hayatında. “Karaca’nın müzik sevdasından vazgeçmesi için baskı yapan hatta para karşılığı adam tutup konserlerde onu yuhalatan kimdi?” Bu isim bu programda açıklanıyor. (22.25)

“GÜZEL KOKMAYANLA VAKİT GEÇİRMEM”
MTV genel olarak formatı değiştirdi. ‘Gençlik kanalı’ olma yolunda yürüyor. ‘Konrtraatak’ da MTV Türkiye’nin yeni popüler müzik programı. Gülşen konuk oluyor. Popüler müzik pazarının öyle ya da böyle kendinden söz ettiren isimlerinden biri Gülşen. “Güzel kokmayan insanlarla vakit geçirmem” demiş söyleşide. Çok da yanlış bir bakış açısı değil. Bir popüler müzik şarkıcısının söyleşisi ne kadar olur izlemek isteyenlere (20.00)